Model Opla : astra I
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 15:50
to tak w chlodnicy czujnik to pewnie chodzi ten przy wentylatrorze on wlacza go i wylacza w bloku to czujnik temp cieczy chlodzacej,czylli to co w aucie wskazuje temp silnika
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
generalnie nie interesuje mnie to co pokazuje wskaźnik, bardziej zależy mi na tym żeby silnik miał odpowiednią temperaturę (a ten wskaźnik pozwala mi to ustalić)
Model Opla : ASTRA F C14NZ BLAUMONSTER
Wiek: 21 Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 437 Skąd: z NIENACKA
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 19:08
z tego co napisales to wszystko jest ok jesli chodzi o temp silnika. problemem jest pewnie wadliwy czujnik albo wskazówka. wiesz jak sprawdzic czy ta wskazowka na desce rozdzielczej dobrze pokazuje temp??
[ Dodano: Pią Lis 16, 2007 18:09 ]
btw.
a czujnik paliwa dobrze wskazuje????
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : ASTRA F C14NZ BLAUMONSTER
Wiek: 21 Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 437 Skąd: z NIENACKA
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 18:01
odlacz kabel od czujnika - jest bodajze w kolektorze ssacym a jesli sie myle to prosze mnie poprawic szanowni forumowicze, nastepnie zewrzyj kabel z masa. wskaznik powinien dojsc do maksymalnego połozenia.
no ok, z czujnikiem będę próbować,
nie wyjaśnił mi jeszcze nikt do czego jest to małe wyjście obok głównej rury która idzie do chłodnicy (odwołuje się do zdjęcia z pierwszego postu tego tematu)
jak już pisałem, po kupnie samochodu było ono i nadal jest zaślepione...
proszę o wyjaśnienie