Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Pobicie
Autor Wiadomość
Kill3rReaper 

Model Opla : Vectra B 1.6 16V X16XEL 1999
LPG: Tak
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 16:11   Pobicie

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, i zarazem proszę o pomoc.

Otóż zaistniała taka sytuacja dzisiaj nad ranem po dyskotece. Szliśmy sobie z dziewczyną i jej bratem z dyskoteki i jak już byliśmy koło domu, narąbani dwaj "kumple" z wioski zapytali się nas czy chcemy się bić 2 na 2. My powiedzieliśmy że się nie będziemy bić i szliśmy dalej, gdy nagle jeden z nich (było ich 2) podbiegł do mnie i uderzył pięścią w prawe ucho. W sumie to nie było mocne uderzenie, no ale jednak było. Ale odpuściłem, dziewczyna odciągnęła tego kolesia na bok i z nim gadała. Brat tego kolesia, zaczął się burzyć do mojego kumpla, brata mojej dziewczyny. (tamci dwaj byli pijani, ale nie na tyle żeby nie mogli się sprawnie bić...) no i zaczęła się przepychanka, między nimi. Kumpel nie chciał się bić. No ale w końcu wzięliśmy z dziewczyną tamtych dwóch i odprowadziliśmy ich do domu, bo chcieli pobić kumpla. Na to oni wyskoczyli że idą po siekierę i załatwią sprawę. To wróciliśmy po kumpla i poszedł przez las okrężną drogą. Tamci ostatecznie mieli przy sobie duże obcążki i młotek... Kolega poszedł po wujka do domu i razem poszli zobaczyć do tamtych czego chcą. Ostatecznie kumpel w przepychance dostał w twarz - ma rozciętą wargę i podbite oko. Tamci zwiali do domu.

Chcę Was teraz drodzy forumowicze zapytać co można takim łebkom zrobić? Jeden (ten co mnie uderzył) ma 17 lat, w sierpniu skończy 18, a tamtem młodszy ma 15.
Przepraszam jeśli zagmatwałem, ale do tej pory jestem zdenerwowany... Może się jakiś prawnik wypowiedzieć, albo może ktoś miał podobną sytuację?

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc!

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
zibi 
pogromca raków

Model Opla : astra G 1,6 8V
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 16:43   

Kill3rReaper, oczywiscie obdukcja od lekarza i policja,ale ja jestem za metodą oko za oko i najchętniej bym takiego naciągnał na pal jak Wołodyjowski Azje.

zeusmobil 
PUNKS NOT DEAD !

Model Opla : zafira 2.0 DTH
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 16:49   

pierwsze co to zgłoszenie na policje,macie świadków jestescie w dobrej sytuacji tylko trzeba było to zgłosic z rana,a oni jezeli dobrze pamietam sad 24 godzinny i wyroki za pobicie ,choc to zalezy od sadu napewno dostali by zawiasy ale nic poza tym moze jakas grzywne,wszystko zalezy czy to pierwsze ich wystepki,musiala by byc obdukcja u lekarza chyba tez alee goscie i tak by sie wam smiali pewnie w twarz.ja bym to załatwił na własnym podwórku byle bez świadków i najlepiej pojedynczo ich wyhaczyc i dobrze nastraszyc :wesoly: ale to moje zdanie.powodzenia

Poprawiłam ort/Tajga75
Ostatnio zmieniony przez Tajga75 Sro Gru 26, 2007 20:00, w całości zmieniany 2 razy  

GmsMetallica 
!!GuMiS!!

Model Opla : Opel Astra F X16SZ(chyba) HB
LPG: Nie
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 17:25   

ja bym sie nie bawil w zadne sady i policje. Po co jak to nie da efekty jak pisza powyzej. Zaj*bac ich i to pozadnie niech sie naucza i tak juz jest bezprawie w naszym kraju. Chetnie bym pomogl ale za dalego mieszkasz (chyba ze zwrocisz koszty transportu to sie bujne do Ciebie :)

Kolego trzeci i ostatni raz zwracam uwagę na naduzywanie "słownictwa"/Niedźwiedź
Ostatnio zmieniony przez Niedźwiedź Sro Gru 26, 2007 18:34, w całości zmieniany 2 razy  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
Kill3rReaper 

Model Opla : Vectra B 1.6 16V X16XEL 1999
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 18:01   

No też tak myślałem że policja g***o im zrobi... No ale jak my ich sklepiemy i coś im się stanie to wtedy my mamy prze***ane, a jak oni z tego wyjdą zbiorą ekipę i powtórka z rozrywki, tyle że może się na sińcu nie skończyć... I właśnie nie wiem co teraz ;/
P.S: Te cwaniaki mieszkają 100m ode mnie...
Ostatnio zmieniony przez Kill3rReaper Sro Gru 26, 2007 18:03, w całości zmieniany 1 raz  

Niedźwiedź 
Anka

Model Opla : corsa zwana MrC
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 18:44   

Skoro znaleźliście płaszczyznę porozumienia po pijaku to myslę, że powinna się ona znaleźć i na trzeźwo.
Może jest osoba, która zgodziłaby się odegrać rolę mediatora i zawarcie pewnego kompromisu poprzez niewchodzenie sobie w drogę.
Można przy tej okazji rzeczywiście zrobić obdukcję i zagrozić, że jeśli oni naruszą Wasz spokój i prywatność ów papier zostanie wykorzystany.

GmsMetallica 
!!GuMiS!!

Model Opla : Opel Astra F X16SZ(chyba) HB
LPG: Nie
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 19:22   

sadze ze to i tak nie wiele pomoze jesli Ci co was zaatakowali sa niezle szurnieci, msciwi itd a wszystko na to wskazuje ze tacy sa. Z takimi trzeba z grubej rury wiem bo sam mialem taki przypadek. Z kolesiem lezalem na ziemi i do dzis od lata nie mam z nim problemu poprsotu sie boi a do 2 moich pozostalych kumpli co ze mna byli zaczepia ich i prowokuje a do mnie nic poza brzydkimi slownictwami w stylu odejdz z tad itd

guniak 
LPG

Model Opla : G, 1,6 8V 98r.
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 20:15   

obdukcja kosztuje chyba 50 zł.
na policje i tak mozecie złozyc sprawe,podając sie na stan psychiczny(dlaczego tak długo zwlekaliście)po pobiciu.
2 sprawa to zależy jaka reputacje oni maja jeśli świrów,to odpuście ,ewentualnie ich zaczepcie (nawet tego jednego) ale po trzeźwemu i wtedy zapytajcie się czy dalej jest taki mocny.
3 sprawa to postraszyć policja i kolegami

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
andrzej_m55 
Andrzej

Model Opla : Kadett E
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 21:07   

to może i ja dodam trzy gr.
jeden jest nie pełnoletni i nic mu nie zrobią
następnie po trzeżwemu pojedynczo spytać o co chodzi że jeszcze raz i wtedy bez policji się nie obędzie
tak mi się zdaje
powodzenia...

24Libero 

Model Opla : Calibra
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 22:07   

zibi napisał/a:
Kill3rReaper, oczywiscie obdukcja od lekarza i policja,ale ja jestem za metodą oko za oko i najchętniej bym takiego naciągnał na pal jak Wołodyjowski Azje.

Nie Włodyjowski tylko Nowowiejski.Przeczytaj Trylogie :lol:

Odpowiedz do tematu