Wysłany: Pią Lut 23, 2007 08:41 Polecam/odradzam warsztat w moim mieście
Wątek na na celu wymianę doświadczeń - pozytywnych lub negatywnych - ze współpracy z różnego rodzaju warsztatami samochodowymi.
Proszę o wpisy zawierające:
- adres, telefon, www
- data wizyty w warsztacie
- typ warsztatu (blacharz, lakiernik, mechanika, elektronika, wszystko-jaka specjalizacja)
- co było robione, ile to trwało i jakie były koszty
- jaki opelek - model, typ silnika
- ogólną opinię (obsługa, trwałość, gwarancja, itp.)
- ewentualne uwagi (typu: "powołać się na ...", "uważać na ...", "rozmawiać z ....." itp.)
Oczywiście im bardziej dokładnie tym lepiej
Z wyraźnym zaznaczeniem czy "polecam" czy "odradzam".
Proszę o nie komentowanie poszczególnych wypowiedzi forumowiczów (żeby nie rozwlekać wątku) - chyba, że ktoś ma inne doswiadczenia z danym warsztatem.
Wątek zakładam ze względu na problemy ze znalezieniem dobrego warsztatu w Bydgoszczy. Może ktoś podpowie
Ostatnio zmieniony przez marcinzuk Pią Lut 23, 2007 09:00, w całości zmieniany 2 razy
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Jarosław Kondys [Usunięty]
Wysłany: Pią Lut 23, 2007 08:54
Opowiem o czymś co miało miejsce jak miałem jeszcze malacza.
W Jastrzębiu koło osiedla Zofiówka jest warsztat elektryki samochodowej. Nie działał mi przerywacz wycieraczek tak, że jak go włączyłem to robiło się spięcie i gasło mi auto. Przyjechałem do niego, on pooglądał zmostkował układ i w ten sposób jak i spięcia tak i przerywacza wycieraczek nie było. Za usługę chciał wziąć 60 zł. (A przecież tak naprawić to każdy głupi potrafi). Po kłótni rzuciłem mu w nos 10 zł i pojechałem. Stanowczo odradzam tego elektryka
Nie pamiętam nazwy warsztatu, bo i nie chce jej pamiętać jednak lokalizacja to Jastrzębie ul (chyba) Prosta, w każdym bądź razie odnoga ulicu Gagarina.
Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1522 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią Lut 23, 2007 09:03
Dzisiaj wieczorem postaram się utworzyć nowy dział na forum z podforami podzielonymi na województwa by to wszystko było czytelniejsze i łatwiej było by cokolwiek znależć.
Np.
Dział " Warsztaty godne polecenia" <- Nazwa działu
- Zachodniopomorskie <- Podforum
- Szczecin <- Temat postu
Gdzie w np. w Szczecinie osoby wpisywały by warsztaty godne polecenia. A żeby było to zrobione profesjonalnie proponuje aby wpisy wyglądały bądź były tworzone według konkretnego algorytmu.
np.
Nazwa - Opel Kozłowski
Ulica - Struga 31
Ocena - 5 // jeśli ocena pozytywna zaznaczamy kolorem zielonym, negatywna czerwonym
Opis
Krótki opis, uzasadniający twoją wypowiedź.
P.S.
Oczywiście podałem dla przykładu, ten algorytm możemy rozbudować np. Ceny czy Jakość itp.
Proszę o opinie.
marcinzuk [Usunięty]
Wysłany: Pią Lut 23, 2007 09:15
holcu napisał/a:
Dzisiaj wieczorem postaram się utworzyć nowy dział na forum z podforami podzielonymi na województwa by to wszystko było czytelniejsze i łatwiej było by cokolwiek znależć.
Świetny pomysł
Proponuję tylko rozbudować informacje do szablonu zaproponowanego przeze mnie (oczywiście można to zmodyfikować).
Oceny ogólne "5" itp nie do końca odwzorowują stan faktyczny. Jest to przecież ocena subiektywna i ważny jest kontekst każdej z nich. Jeśli ktoś napisze co mu się podobało (lub nie) i dlaczego da nam pełniejszy obraz
Zastanawiam się również nad wątkiem dotyczącym sklepów. Co o tym myślicie?
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet