Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Poleci ktoś jakiś dobry zakład mechaniki Opli we Wrocku?
Autor Wiadomość
voyteck3
[Usunięty]

Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 16:22   

bunny2000 napisał/a:
A szczytem było, jak zadzwoniłem do nich z pytaniem o zmianę języka w nowo kupionej Zafirce ( z francuskiego na jakiś "ludzki") Zaśpiewali 150zł! Popukałem się w głowę i kupiłem za 10zł instrukcję po angielsku (moja była po francusku). Przeczytałem, wsiadłem do auta i... Zmiana języka zajęła mi równo 45 sekund :) A oni chcieli za to 150złotych.

Jestem z Ciebie dumny ;) To powinna być pierwsza rzecz jaką powinieneś zrobić. Jakby ludzie z każdą drobnostką latali do ASO to byś tygodniami czekał jakby Ci się coś poważnego stało. Albo masz hajs, albo czas.

bunny2000 napisał/a:
Po prostu oszuści. A jak po przeglądzie rejestracyjnym, zapytałem o procent zużycia amortyzatorów, gość popatrzył na wydruk, podrapał się po głowie i stwierdził że "są w porządku".

A jakbyś miał Toyote to myślisz, że u nich w ASO byłoby inaczej ?

bunny2000 napisał/a:
trzeba się naczekać aż "łaskawie" ktoś cie obsłuży

obudź się, w Polsce jesteś książę, o swoje trzeba walczyć

bunny2000 napisał/a:
To banda patałachów

proponuję, żebyś wyhamował troszkę...

Jak dal mnei wszystko w najlepszym porządku :D

P.S. Żyjemy w Polsce, a tego nie da się przeskoczyć ...
Ostatnio zmieniony przez voyteck3 Wto Wrz 11, 2007 16:23, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
elo 
KTK #30

Model Opla : Astra II 2.0 DTI
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 21:20   

Robiłem kilk rzeczy z klimą i chłodnicą oraz nagrzewnicą w Bosch Serwis Bielski na Terenowej 60, tel. 0 71 373 08 90. Polecam ich tym bardziej, że oprócz tego że są szybcy i klienta traktują z szacunkiem, to dodatkowo na reklamację załatwiają na korzyść klienta. Polecam.
Acha, ceny mają jak porównywałem ok. 50% tego co ma Autozone. Nie specjalizują się w Oplu, ale mechanikami są niezłymi.

dargo
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 19:42   

Jak chcecie naprawić opla to tylko na ul.Przemkowskiej 12 . Specjalizują się tylko i wyłącznie w oplu, także znają się na robocie. Można naprawić tam praktycznie wszystko ,oprócz blacharki. Mają podręczny magazynek z częsciami. To mi się podoba u nich ,nie muszę się martwić o części,biegać załatwiać, tak samo w razie reklamacji. Reklamowałem u nich tarcze (ATE) ,które mi wcześniej założyli, nie było najmniejszego problemu. Podstawiam samochód i nic mnie nie obchodzi,rewelka!! Ceny takie jak w sklepach, Jedynie co mogli by zmienić ,to załatwianie używanych części, niestety to trzeba robić we własnym zakresie,chociaż z drugiej strony to im się w sumie nie dziwie. .Jeździlem po róznych warsztatach,wszędzie odstawiali mi popelinę, a tu ... jaka odmiana. Sympatyczny szef i kompetetni mechanicy. naprawdę polecam.

jak ktoś jest zainteresowany to ich stronka www.opelprzemkowska.gsi.pl

pafka 

Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 13:36   

he he, no różne mamy doświadczenia z takimi samymi serwisami... :wesoly:
Oto moje doświadczenia:
Serwis Opla na Przemkowskiej - Rzeczywiście bardzo sympatyczny szef i mechanicy, ale jak dla mnie na tym kończą się zalety tego serwisu. Robiłem tam kilka rzeczy - bardzo poważne jak i duperele. Oprócz tego, że nie byłem zadowolony z samej naprawy, to jeszcze ciągle przedłużający się odbiór auta - a jak już ostatecznie się zgłosiłem po odbiór auta, to usłyszałem od szefa, że skoro już tak długo czekałem na auto, to jeszcze trochę mogę poczekać... Następnym razem zostawiłem auto z dłuższą listą do robienia - były to raczej drobiazgi (byłem oczywiście długo wcześniej umówiony). Po tygodniu przyjechałem po auto i z całej długiej listy była zrobiona tylko jedna rzecz, i przy okazji urwali mi jakąś śrubę/część przy rozrządzie za którą musiałem jeszcze zapłacić - a kompletny rozrząd miałem wymieniany kilka miesięcy wcześniej. Plusem tego wszystkiego jest to, żę chcąc nie chcąc większość tego co im zleciłem zrobiłem sam, i nawet mi się to udało :wink: Także zdecydowanie odradzam - nie dość, że byłem długo bez auta, to większości mi nie zrobili (bo nie mieli czasu...), a jak jedno zrobili to drugie zepsuli...
MM Auto-Części Opolska 161A - to jest totalna masakra - "Zajmujemy się serwisem klimatyzacji od wielu lat. Mamy w tym duże doświadczenie i gwarantujemy w pełni profesjonalną obsługę Państwa pojazdu." Tak piszą o sobie na Allegro - a w praktyce? Niesamowicie miły pan - naprawdę bardzo sympatyczny, tylko kompletnie nie mógł sobie poradzić z moją klimą. Auto stało u nich 2 x po 3 tygodnie, czyli w sumie 1,5 MIESIĄCA! (od przemilego pana co kilka dni słyszałem, że cały czas klimę "dopieszcza") - i dalej klima nie dzialała. Ponieważ nie mogę sobie pozwolić na tak długi czas bez auta, więcej już tej usługi nie reklamowałem - znalazłem innego speca który mi klimę zrobił w jeden dzień i chodziła jak marzenie (ciąg dalszy klimy innym razem... - bo to dłuższa historia...)
ASO Opla na Karkonoskiej - jak dla mnie najlepsze wrażenie jeśli chodzi o ASO Opla we Wrocławiu - co niestety nie oznacza, że szczerze polecam :wesoly: Bardzo miła obsługa, w tym serwisie czułem się naprawdę mile widzianym klientem. Robiłem tam kilka rzeczy, byłem kilka razy i zdecydowana większość była zrobiona dobrze. Niestety nie wszystko - ale to co mnie zniechęca do tego serwisu to przede wszystkim wysokie ceny, a w zamian nie wszystko zrobione tak jak należy, chociaż było z tym naprawdę nieżle.
ASO Opla na Muchoborskiej - byłem tam tylko raz, i wrażenia zdecydowanie gorsze niż na Karkonoskiej, ale z kolei zdecydowanie lepsze niż na Krzywoustego. Obsługa oschła, ale nie nieprzyjemna. Pojechałem tam z jedną konkretną rzeczą, usterka zdiagnozowana dobrze, zostało to zrobione tak jak należy. Szkoda, że auto czekało u nich na diagnozę 4 dni, a póżniej jeszcze 3 dni na dostarczenie części.
Ale nie mogę im nic zarzucić. No i znowu - jak to w ASO - koszta: część 100 zł, a wymiana 500 zł.
ASO Opla na Krzywoustego - jak dla mnie totalna porażka. Począwszy od niemiłej, takiej na "odczepnego" obsługi, po niefachowych (oczywiście moim zdaniem) mechaników. Mimo, iż oczywiście byłem wcześniej umówiony najpierw było poszukiwanie "frajera" który by się zajął moim autem. Potem przekazywanie co chwila auta komu innemu, aż w końcu zajął się nim jakiś młodziutki chłopaczek, który za bardzo nie wiedział za co się zabrać - przypuszam, że to był jakiś praktykant...
Także jeśli chodzi o ASO Opla to polecam na Karkonoskiej ewentualnie na Muchoborskiej, a zdecydowanie odradzam na Krzywoustego!

Obecnie korzystam z dwóch serwisów - będę robił w nich jeszcze parę rzeczy, ale jeszcze za wcześnie na konkretne oceny. Jeden w każdym razie na początku wyglął dobrze, teraz już jest gorzej, a drugi wygląda bardzo obiecująco. Jak wszystko zrobię to napiszę o swoich wrażeniach :wesoly:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
skot1 

Model Opla : Astra II 2,0 DTI 16V
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 23:03   

Polecamhttp:
http://www.jgautoserwis.pl/jg/
Swoje auto naprawiam tam od początku, dobra obsługa, ceny niższe niż w ASO ale nie najniższe we Wrocławiu. Szef to fanatyk Opli zawsze pomoże. Przykładowe ceny :
Przegląd z wyminą 200 zł
Pompa wtryskowa do ASTRY DTI po regeneracji 2800 + koszty montażu 400 zł
Ceny nie są małe, gwarancja na rok na każdą naprawę i nie dosyła z kwitkiem. Pomoże w każdej sprawie.

m-set 

Model Opla : Tigra
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 12:13   

skot1 napisał/a:
Polecamhttp:
http://www.jgautoserwis.pl/jg/
Swoje auto naprawiam tam od początku, dobra obsługa, ceny niższe niż w ASO ale nie najniższe we Wrocławiu. Szef to fanatyk Opli zawsze pomoże. Przykładowe ceny :
Przegląd z wyminą 200 zł
Pompa wtryskowa do ASTRY DTI po regeneracji 2800 + koszty montażu 400 zł
Ceny nie są małe, gwarancja na rok na każdą naprawę i nie dosyła z kwitkiem. Pomoże w każdej sprawie.

niestety kompletnie nie zgodzę się z tą opinią.
robiłem tam kapitalkę silnika.miało kosztować około 2,3tyś,zakończyło się na 3,2tyś,o czym dowiedziałem się przy odbiorze auta!!!!
do tego auto było robione 2xrazy dłużej niż było umówione.najlepsze jednak,że po drodze rozszczelnili mi klimę i musiałem paść na jej serwis z własnej kieszeni nie małą kasę.
na odchodne szef stwierdził,że włożył w to cale serce(a to i tak nie on robił)i ,że jestem niewdzięczny(a wykasował mnie jak za zboże).
ODRADZAM,UNIKAĆ !!! !!!!

dodopel 
dodopel

Model Opla : Opel astra 2.2tdi
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 22:12   

Dziwię się, że nikt z Was nie pisze o warsztacie na Nasiennej 51. Jedyny konkretny zakład we Wrocławiu. Zresztą właściciel wie wszystko o oplu, bo sam go ma.

elo 
KTK #30

Wysłany: Pon Lis 12, 2007 14:13   

O warsztacie na Nasiennej u Artura mogę powiedzieć, że mimo tego, iż jest dobrym mechanikiem, to do ludzi ma podejście jak najgorsze.
Przykłady : zostawienie roboty w trakcie i podjechanie sobie do kogo innego bez słowa informacji, nieobecność przy wcześniejszym umówieniu się na termin, niedopilnowanie robionej roboty do końca, przez co jego wuj niepodokręcał wszystkiego co trzeba i tylko moja ciekawość uchroniła mnie przed dość poważną usterką, etc.
Jak dla mnie wystarczy. To tylko dwa przykłady, a było ich bez liku, dlatego poszukałem sobie takiego warsztatu, gdzie szanują klienta, albo przynajmniej starają się to robić.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
Mac Kriss 

Model Opla : Astra F
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 12:57   

elo napisał/a:
dlatego poszukałem sobie takiego warsztatu, gdzie szanują klienta, albo przynajmniej starają się to robić.

To podaj jak mozesz adresik swojego sprawdzonego warsztatu 8)

elo 
KTK #30

Wysłany: Sro Lis 14, 2007 13:24   

Jeszcze takowego nie mam, Mac Kriss, testuję teraz JG, co do stosunku do klienta jest ok, natomiast po jednej robocie nie chciałbym ich oceniać ...

Odpowiedz do tematu