Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Poleci ktoś jakiś dobry zakład mechaniki Opli we Wrocku?
Autor Wiadomość
sofokles71 

Model Opla : astra II
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 16:48   

Polecam warsztat na ul. Przemkowskiej
Chlopaki specjalizuja sie tylko w oplu, moze nie najtaniej ale za to solidnie
Serwisowalem tam swojego opelka od 1997- 2003 roku i nie bylo nigdy z nimi problemow:-)

a tutaj mapa dojazdu
http://www.opelprzemkowska.gsi.pl/mapa.html

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
stitch1983wro 
vectra B caravan

Model Opla : vectra
Wysłany: Pią Gru 14, 2007 22:13   

zaczne od przemkowskiej
tak jak pisza poprzednicy, swietny warsztat, szef naprawde spoko, pracownicy tez, kazdy jest juz na stale przypisany do auta
co do terminow... zawiozlem autko w sobote, zostalo zdiagnozowane na poczekaniu-tyle ile sie dalo, w poniedzialek, wtorek i dostawalem kolejne telefony co jeszcze trzeba zrobic (niestety silnik padl i troche tego bylo), czesci mialy isc 3dni(lancuchow rozrzadu niestety nie ma na miejscu)+1dzien na montaz wiec mysle sobie ze w poniedzialek najszybciej bedzie. w piatek patrze sie na telefon - SERWIS OPLA dzwoni - mysle sobie no super, jeszcze cos zostalo wykryte w silniku do wymiany, a tu zonk, autko juz mozna odebrac, kilka dni przed terminem... jak dla mnie rewelka
nie dosc ze dostalem mala znizke to caly czas bylem informowany co i jak

a teraz nasienna...
wiec tak, co do nasiennej to kiedys kumplowi modul padl w astrze
pojechalismy, koles krzyknal za diagnoze 50, no zgodzilismy sie
zdiagnozowal, wykasowal wszystkie bledy, zalozyl nam inny modul i wyslal pod kilka adresow zebysmy poszukali jakiegos uzywanego (nowa wtedy 600zl a w porcie na kleczkowskiej 150)
wrocilismy, wymienil na ten nasz ktory kupilismy, sprawdzil znowu bledy, podal dokladnie co i jak i wszystko za 50zl, wiec mozna smialo go polecic

co do warsztatow NIE POLECANYCH!! to NIE POLECAM czegos takiego jak AUTO KRZYS
zaklad jest w lesnicy za centrum handlowym LESNICA za torami kolejowymi po prawej stronie (naprzeciw stawow)
koles naciaga ile sie da, bierze auto do naprawy, ma byc gotowe za dwa dni a pozniej tydzien sie dzwoni i slychac ze nie ma kto go zrobic albo ze jest robione i czeka na czesci, jak chce zeby bylo szybciej to zebym sobie sam po nie pojechal. po naprawie czesci starych nie pokazuje, bo juz wyrzucil, i zawsze sie znajdzie cos co niby wymienil a pewnie tego nie zrobil, wiec tak jak pisalem-NIE POLECAM TEGO ZAKLADU

troche sie rozpisalem ale jakos tak wyszlo, wybaczcie ;)
Ostatnio zmieniony przez stitch1983wro Pią Gru 14, 2007 22:18, w całości zmieniany 4 razy  

fokstrot1975 

Model Opla : Astra 1.7 tdi
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 14:25   

ja osobiście polecam Zakład Mechaniki Samochodowej Auto-Lenart na Pilczycach,ul.Rękodzielnicza 14 B. Pełen profesjonalizm,bez żadnego naciągania i niedomówień. Ceny raczej korzystne.Ale powtarzam,pełna profeska,goście znają się na rzeczy. pozdrawiam! stronka "lenart.ac.pl",tel: 3739916

qwere 

Model Opla : Astra G 1,4 16V
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 00:01   nasienna

Cytat:
Przykłady : zostawienie roboty w trakcie i podjechanie sobie do kogo innego bez słowa informacji, nieobecność przy wcześniejszym umówieniu się na termin, niedopilnowanie robionej roboty do końca, przez co jego wuj niepodokręcał wszystkiego co trzeba i tylko moja ciekawość uchroniła mnie przed dość poważną usterką, etc.

Muszę się zgodzić niestety ... choć mi polecano ...

umówiłem się tydzień wcześniej - a wizyta skończyła się na szukaniu kogokolwiek kto mógł by mi coś powiedzieć po dobijaniu się do pozamykanych drzwi dowiedziałem się, że mechanik sobie pojechał "gdzieś tam" i nie wiadomo kiedy wróci.

Więc trafiłem na Przemkowską - tam gdy chciałem poczekać aż silnik ostygnie żeby wymienic świece popatrzyli się na mnie jak na idiotę i stwierdzili że oni nigdy nie słyszeli o takiej praktyce i zawsze wymieniają na gorącym :znudzony: - na drugi dzień miałem zrobić 600km a auto nie chodziło płynnie - dużo opli wokoło zakładu wiec pomyślałem że jak zawsze tak robią to może w instrukcji bajki piszą a ja jestem przewrażliwiony -wymienili na miejscu na oryginały które przywlekli z magazynku - skwitowali "A po co Pan wymienia przecież te dobre" - wyjechałem z tamtą troszkę zmieszany - obroty się ustabilizowały od razu po wymianie na szczęście nie wypadły aż do teraz :roll:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Getorix 

Model Opla : Astra G 1.8 X18XE1
LPG: Tak
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 18:57   

erm_wroc napisał/a:
a jakieś opinie na temat serwisu Hornet z ul. Krzywoustego ?
mam tam najbliżej i chciałbym w tym tygodniu do nich podjechać.

Hornetu nie polecam! Ja serwisuję swoje opelki właśnie na warsztatowej w Autozone poprzednia i obecna astra tam zawsze trafia jak są jakieś sprawy z którymi sobie nie radzę... Polecam ten serwis dodakowy atut to iż mają certyfikaty GM Motors :mrgreen:

strazak998 

Model Opla : Vectra B 2.0
LPG: Tak
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 20:09   

Witam.
Osobiście polecam serwis Opla na ul. Przemkowskiej, musiałem wymienić sprzęgło. Samochód oddałem o godz. 8 a odebrałem o godz.15 tego samego dnia :)
Bardzo polecam ten zakład, ceny może i mają wysokie w porównaniu do innych serwisów, ale zajmują się tylko Oplami. Bardzo fachowo do tego podchodzą. Myśle że następnym razem też do nich pojade, a zanosi sie na to-muze zrobić klime.
Jeszcze raz polecam, duży +
pozdro

Mac Kriss 

Model Opla : Astra F
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 10:56   

strazak998 napisał/a:
Witam.
Osobiście polecam serwis Opla na ul. Przemkowskiej, musiałem wymienić sprzęgło. Samochód oddałem o godz. 8 a odebrałem o godz.15 tego samego dnia :)
Bardzo polecam ten zakład, ceny może i mają wysokie w porównaniu do innych serwisów, ale zajmują się tylko Oplami. Bardzo fachowo do tego podchodzą. Myśle że następnym razem też do nich pojade, a zanosi sie na to-muze zrobić klime.
Jeszcze raz polecam, duży +
pozdro

Jesli mozna wiedziec to ile zaplaciles za wymiane sprzegla?

Odpowiedz do tematu