sofokles71 Model Opla : astra II
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 16:48
Polecam warsztat na ul. Przemkowskiej
Chlopaki specjalizuja sie tylko w oplu, moze nie najtaniej ale za to solidnie
Serwisowalem tam swojego opelka od 1997- 2003 roku i nie bylo nigdy z nimi problemow:-)
zaczne od przemkowskiej
tak jak pisza poprzednicy, swietny warsztat, szef naprawde spoko, pracownicy tez, kazdy jest juz na stale przypisany do auta
co do terminow... zawiozlem autko w sobote, zostalo zdiagnozowane na poczekaniu-tyle ile sie dalo, w poniedzialek, wtorek i dostawalem kolejne telefony co jeszcze trzeba zrobic (niestety silnik padl i troche tego bylo), czesci mialy isc 3dni(lancuchow rozrzadu niestety nie ma na miejscu)+1dzien na montaz wiec mysle sobie ze w poniedzialek najszybciej bedzie. w piatek patrze sie na telefon - SERWIS OPLA dzwoni - mysle sobie no super, jeszcze cos zostalo wykryte w silniku do wymiany, a tu zonk, autko juz mozna odebrac, kilka dni przed terminem... jak dla mnie rewelka
nie dosc ze dostalem mala znizke to caly czas bylem informowany co i jak
a teraz nasienna...
wiec tak, co do nasiennej to kiedys kumplowi modul padl w astrze
pojechalismy, koles krzyknal za diagnoze 50, no zgodzilismy sie
zdiagnozowal, wykasowal wszystkie bledy, zalozyl nam inny modul i wyslal pod kilka adresow zebysmy poszukali jakiegos uzywanego (nowa wtedy 600zl a w porcie na kleczkowskiej 150)
wrocilismy, wymienil na ten nasz ktory kupilismy, sprawdzil znowu bledy, podal dokladnie co i jak i wszystko za 50zl, wiec mozna smialo go polecic
co do warsztatow NIE POLECANYCH!! to NIE POLECAM czegos takiego jak AUTO KRZYS
zaklad jest w lesnicy za centrum handlowym LESNICA za torami kolejowymi po prawej stronie (naprzeciw stawow)
koles naciaga ile sie da, bierze auto do naprawy, ma byc gotowe za dwa dni a pozniej tydzien sie dzwoni i slychac ze nie ma kto go zrobic albo ze jest robione i czeka na czesci, jak chce zeby bylo szybciej to zebym sobie sam po nie pojechal. po naprawie czesci starych nie pokazuje, bo juz wyrzucil, i zawsze sie znajdzie cos co niby wymienil a pewnie tego nie zrobil, wiec tak jak pisalem-NIE POLECAM TEGO ZAKLADU
troche sie rozpisalem ale jakos tak wyszlo, wybaczcie
Ostatnio zmieniony przez stitch1983wro Pią Gru 14, 2007 22:18, w całości zmieniany 4 razy
ja osobiście polecam Zakład Mechaniki Samochodowej Auto-Lenart na Pilczycach,ul.Rękodzielnicza 14 B. Pełen profesjonalizm,bez żadnego naciągania i niedomówień. Ceny raczej korzystne.Ale powtarzam,pełna profeska,goście znają się na rzeczy. pozdrawiam! stronka "lenart.ac.pl",tel: 3739916
Model Opla : Astra G 1,4 16V
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 00:01 nasienna
Cytat:
Przykłady : zostawienie roboty w trakcie i podjechanie sobie do kogo innego bez słowa informacji, nieobecność przy wcześniejszym umówieniu się na termin, niedopilnowanie robionej roboty do końca, przez co jego wuj niepodokręcał wszystkiego co trzeba i tylko moja ciekawość uchroniła mnie przed dość poważną usterką, etc.
Muszę się zgodzić niestety ... choć mi polecano ...
umówiłem się tydzień wcześniej - a wizyta skończyła się na szukaniu kogokolwiek kto mógł by mi coś powiedzieć po dobijaniu się do pozamykanych drzwi dowiedziałem się, że mechanik sobie pojechał "gdzieś tam" i nie wiadomo kiedy wróci.
Więc trafiłem na Przemkowską - tam gdy chciałem poczekać aż silnik ostygnie żeby wymienic świece popatrzyli się na mnie jak na idiotę i stwierdzili że oni nigdy nie słyszeli o takiej praktyce i zawsze wymieniają na gorącym - na drugi dzień miałem zrobić 600km a auto nie chodziło płynnie - dużo opli wokoło zakładu wiec pomyślałem że jak zawsze tak robią to może w instrukcji bajki piszą a ja jestem przewrażliwiony -wymienili na miejscu na oryginały które przywlekli z magazynku - skwitowali "A po co Pan wymienia przecież te dobre" - wyjechałem z tamtą troszkę zmieszany - obroty się ustabilizowały od razu po wymianie na szczęście nie wypadły aż do teraz
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra G 1.8 X18XE1
LPG: Tak
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 18:57
erm_wroc napisał/a:
a jakieś opinie na temat serwisu Hornet z ul. Krzywoustego ?
mam tam najbliżej i chciałbym w tym tygodniu do nich podjechać.
Hornetu nie polecam! Ja serwisuję swoje opelki właśnie na warsztatowej w Autozone poprzednia i obecna astra tam zawsze trafia jak są jakieś sprawy z którymi sobie nie radzę... Polecam ten serwis dodakowy atut to iż mają certyfikaty GM Motors
strazak998 Model Opla : Vectra B 2.0
LPG: Tak
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 20:09
Witam.
Osobiście polecam serwis Opla na ul. Przemkowskiej, musiałem wymienić sprzęgło. Samochód oddałem o godz. 8 a odebrałem o godz.15 tego samego dnia
Bardzo polecam ten zakład, ceny może i mają wysokie w porównaniu do innych serwisów, ale zajmują się tylko Oplami. Bardzo fachowo do tego podchodzą. Myśle że następnym razem też do nich pojade, a zanosi sie na to-muze zrobić klime.
Jeszcze raz polecam, duży +
pozdro
Model Opla : Astra F
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 10:56
strazak998 napisał/a:
Witam.
Osobiście polecam serwis Opla na ul. Przemkowskiej, musiałem wymienić sprzęgło. Samochód oddałem o godz. 8 a odebrałem o godz.15 tego samego dnia
Bardzo polecam ten zakład, ceny może i mają wysokie w porównaniu do innych serwisów, ale zajmują się tylko Oplami. Bardzo fachowo do tego podchodzą. Myśle że następnym razem też do nich pojade, a zanosi sie na to-muze zrobić klime.
Jeszcze raz polecam, duży +
pozdro
Jesli mozna wiedziec to ile zaplaciles za wymiane sprzegla?