Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Poleci ktoś jakiś dobry zakład mechaniki Opli we Wrocku?
Autor Wiadomość
radmol
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lip 02, 2007 15:07   Poleci ktoś jakiś dobry zakład mechaniki Opli we Wrocku?

Witam. Bardzo podoba mi się pomysł takiego działu ale szkoda, że nikt w nim nic nie pisze.
Jeśli ktoś może mi polecić dobry zakład naprawy Opli (mechanika) to będę wdzięczny. Ja osobiście stanowczo odradzam zakład naprawiający podobno VW, Ople i inne Audi znajdujący się przy wylocie na Jelcz Laskowice tuż za składem paliw Orlen (ul. Swojczycka). Panowie nie znają się kompletnie na tym co robią! Tylko rozwalili mi poprzednie auto - naprawiali i naprawiali a usterka jak była tak jest nadal podobno!. Po przygodach z tym zakładem wybrałem Opla na Muchoborskiej - pal licho większą kasę - myślałem, że panowie z serwisu autoryzowanego robią swoją pracę pożądnie. G... prawda jak się okazało! Kołpaki zakładali młotkiem (połamali 3) i dwóch śrub trzymających pokrywę "Ecotec" zapomnieli wkręcić, przez co pokrywa trzyma się tylko na wlewie oleju...Aż strach pomyśleć jakiej jeszcze śrubki nie dokręcili...Najlepiej stać nad patałachami i patrzeć na ręce przez cały czas naprawy! Może jest jakiś mechanik uczciwy i kumaty, który się zna na tym co robi?

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Maroko
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lip 04, 2007 19:25   

Witam,
Mogę Ci polecić 'Waszmot' na Jarnołtowskiej 15 tel 71 349 26 17. Ostatnio robiłem tam rozrząd. Facio szanuje swoją robotę! Ceny nawet przystępne.

pzdr

radmol
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lip 05, 2007 08:01   

Dzięki za info. A może zna ktoś zagłębie mechaników vis-a-vis CH Korona? Nigdy tam niczego nie naprawiałem - jedyne co zawsze tam wymieniam to olej w pukncie wymiany olejów na samym początku przy wjeździe od Krzywoustego - ogólnie panowie mili ale mogliby troche nowsze techniki wymiany oleju stosować... Jest tam jakiś zakład godny polecenia np. do wymiany sprzęgła?

mastablasta 

Model Opla : Astra III 1,7 CDTi
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 10:49   

Jężeli mogę polecic to :
AUTO SERWIS ul. Karkonowska 39 tel. 3628568 i kom 603799562.
Miła obsługa no znają się na rzeczy - polecam

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
sebol35
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lip 18, 2007 23:05   

Witam,
Ja serwisuję moją Astrę w AUTOZONE ul. Warsztatowa 5 we Wrocławiu, mam autko dopiero od grudnia 06 dlatego nie jest to polecenie, bardziej info, że tam znajduje się warsztat specjalizujący się w Opelkach. Wymieniałem u nich rozrząd po sprowadzeniu auta, ogólny przegląd wymiana filtrów i oleju. Nie mam porównania co do cen bo mój opelek to wersja 1,7 TD Isuzu także ciężko było znależć zakład który chciał się podjąć grzebania przy tym modelu. Na pewno nie są najtańsi ale za dobrze zrobioną robotę warto zapłacić i nie mieć problemu. Spotkałem się raczej z dobrymi opiniami na temat tego warsztatu.
Pozdrawiam

Siwek 

Model Opla : Astra clasic 1,6i
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 14:31   

Wymiana sprzęgła to rozpołowienie silnika, po remoncie na ul.Rakowej(naprzeciwko KORONY) musiałem sam to skręcić jak należy. Elektrykę można polecić Polaczkowi ul.Rakowa ,a reszta jest dobra ja Ty nic niewiesz.Gdyby w Polsce było więcej szacunku dla swojego zawodu to było by więcej dobrych fachowców, atak mamy kupę szpanerów.Każdy który dużo gada mało wie.Więkrzość obsługi robię sam - dlatego mam takie zdanie o mechanikach.
Pozdrawiam

qwere 

Model Opla : Astra G 1,4 16V
Wysłany: Sro Sie 01, 2007 12:49   

Siwek napisał/a:
Elektrykę można polecić Polaczkowi ul.Rakowa

mógł byś napisać więcej info na temat tego warsztatu - numer telefonu ewentualnie może numer budynku, ( jak gościa znaleźć ) , ceny godziny otwarcia itd.

niby we Wrocławiu ludzi z komputerami dużo ale jak trzeba to nie ma żadnego :(

Ostatnio też byłem w zakładzie w Rzernikach wrocławskich . na odczytaniu błędu podłączyli się odrazu wzięli 50 zł - ale na diagnostykę i usuniecie usterki dopiero zapisy na za tydzień (razem wszyło by to 180 zł ale ze już wzięli 50 zł to ponoć 120 zł ) ogólnie pozytywnie goście robią wrażenie znających sie na rzeczy auta na parkingu też nie liche bo same auta klasy wyższej
a zakład czysty i z dobrymi narzędziami

choć daleko ;/ i problem jest z zostawieniem tam auta i odbiorem - stad też pytanie do kolegi apropo Polaczka i ul.Rakowej

erm_wroc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sie 25, 2007 11:35   

a jakieś opinie na temat serwisu Hornet z ul. Krzywoustego ?
mam tam najbliżej i chciałbym w tym tygodniu do nich podjechać.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
bunny2000 

Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 13:22   

Serwis Polaka z Rakowej z czystym sumieniem mogę polecić. Niestety nie znam adresu czy telefonu, wizytówkę dawno zgubiłem, a jak tak jadę to wiem gdzie jest :) ale jak zapytasz to każdy ci pokaże który to warsztat. Facet ma dobrą renomę, zawsze tłumy u niego. Nie ma po co jechać później jak o 8 rano (zaczynają od 7!) bo się nie załapiesz na dany dzień. Solidnie i stosunkowo niedrogo. I żadnych problemów w razie jakiejś reklamacji. Sam sprawdziłem :)

Jeden z serwisów we Wrocku który zdecydowanie mogę ODRADZIĆ to ASO Opla na Karkonoskiej. To banda patałachów i co by nie mówić naciągaczy. A szczytem było, jak zadzwoniłem do nich z pytaniem o zmianę języka w nowo kupionej Zafirce ( z francuskiego na jakiś "ludzki") Zaśpiewali 150zł! Popukałem się w głowę i kupiłem za 10zł instrukcję po angielsku (moja była po francusku). Przeczytałem, wsiadłem do auta i... Zmiana języka zajęła mi równo 45 sekund :) A oni chcieli za to 150złotych. Po prostu oszuści. A jak po przeglądzie rejestracyjnym, zapytałem o procent zużycia amortyzatorów, gość popatrzył na wydruk, podrapał się po głowie i stwierdził że "są w porządku". Że nie wspomnę o tym że trzeba się naczekać aż "łaskawie" ktoś cie obsłuży, a "otwarcie" (wklepanie w komputer) zlecenia zajmuje im 15 minut! Żenada... Od tego czasu przeglądy robię w serwisie Mercedesa na przeciwko Korony, trochę drożej, ale pełna profeska i obsługa na poziomie.

Pozdro
Bunny

ender2000
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 22:05   

Dołączam się do odradzania ASO na karkonoskiej
wysokie ceny, niemiła obsługa

Natomiast Hornet na Krzywoustego jest całkiem wporządku
nie robiłem wprawdzie nic bardzo skomplikowanego
ale z tego co robiłem jestem zadowolony

Odpowiedz do tematu