|
|
| Autor |
Wiadomość |
miarka1983
KAMIL
Model Opla : astra
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 13:47 pompa
|
|
|
| witam juz przeczytalem chyba wszystkie posty na temat pomp w silnikach diesla i jak na razie nic nie dotyczy mojego problemu a problem mam taki iz samochod lubi sobie wariowac z obrotami raz wysokie za chwile spadna itp albo jak jade i depne go troche mocniej to czasami zostaje na wysokich obrotach tak jak by sie gaz zaciol ale linka od gazu napewno sie nie zacina gdyz juz ja zdemontowalem nasmarowalem i gaz chodzi o wiele lzej a dolegliwosc nie zniknela co moze byc przyczyną takich warjacji? czyzby pompa wtryskowa siadała pomału? a i jeszcze jedno pytanko czy pompa jest smarowana tylko ropą czy moze ma jakies smarowanie np olejem z silnika? jest to asterka 1.7d silnik opla |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
HArtur1
Z17DTH

Model Opla : Astra III 1.7 CDTI
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 17:15 Re: pompa
|
|
|
| W pompie wtryskowej jest ustrojstwo zwane regulator obrotów - to on jest zapewne przyczyną Twoich problemów. Proponuję ją wyjąć (pompę) i oddać do naprawy. |
|
|
|
 |
miarka1983
KAMIL
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 08:11 Re: pompa
|
|
|
| HArtur1 napisał/a: | | W pompie wtryskowej jest ustrojstwo zwane regulator obrotów - to on jest zapewne przyczyną Twoich problemów. Proponuję ją wyjąć (pompę) i oddać do naprawy. | tylko niewiem gdzie ja mam jakiegos mechanika od diesli musze czegos poszukac bo staje sie to meczące |
|
|
|
 |
brzoza

Model Opla : Astra Y20DTH
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 18:23
|
|
|
apropo smarowania twojej pompy jest smarowana olejem napedowym ale są również smarowane centralnie podciśnieniem widoczne to jest , bo z korpusu do pompy wychodzi przewód metalowy[rurka] nie znam tego śilnika więc zapytam czy masz sanie mechaniczne czyli [linka] czy samo czynne z podciśnienia bo to może być przyczyna twoich problemów |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
miarka1983
KAMIL
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 09:40
|
|
|
| brzoza napisał/a: | apropo smarowania twojej pompy jest smarowana olejem napedowym ale są również smarowane centralnie podciśnieniem widoczne to jest , bo z korpusu do pompy wychodzi przewód metalowy[rurka] nie znam tego śilnika więc zapytam czy masz sanie mechaniczne czyli [linka] czy samo czynne z podciśnienia bo to może być przyczyna twoich problemów | wlasnie i tu jest tak ze ssanie chyba bedzie samoczynne z tego wzgledu iz ani niema zadnej linki ani na pompie zadnego "dzyndzelka" do pompowania paliwa szkoda ze teraz nie mam samochodu gdyz stoi u lakiernika ale jak odbiore to zrobie foto pompy i wrzuce tutaj |
|
|
|
 |
polaris [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 19:22
|
|
|
| W pabianicach jest serwis na ul. Tkackiej, wszyscy z okolic do niego jeżdżą, facet wie co robi. Jesli byś potrzebował telefon do nich to daj znać. (Tkacka to ulica na wprost lidla) |
|
|
|
 |
miarka1983
KAMIL
|
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 23:34
|
|
|
| polaris napisał/a: | | W pabianicach jest serwis na ul. Tkackiej, wszyscy z okolic do niego jeżdżą, facet wie co robi. Jesli byś potrzebował telefon do nich to daj znać. (Tkacka to ulica na wprost lidla) | powiem ci ze bylem za tomaszowem mazowieckim i gosc mi wyregulowal pompe a ja zaczolem uzywac preparat do czyszczenia wtryskow i jak na razie mam spokoj ale mozliwe ze to cisza przed burzą wiec w razie co podaj mi numer telefon jest opcja ze kiedys sie przyda |
|
|
|
 |
|
|