Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: szeryf
Czw Lut 15, 2007 13:23
Pompa wtryskowa?
Autor Wiadomość
maniakopel
[Usunięty]

Wysłany: Sro Gru 27, 2006 20:54   

Heh no to Ci się udało :D Tylko wtedy orygnalne pompy gm są tańsze 3200:) a Isuzu jak napisałeś 3900.No ale dobrze ze allegro jest:D

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

AndrewS
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sty 05, 2007 14:07   

A czy są jakieś objawy które wcześniej wskazują na zbliżającą się awarię tej pompy lub (sterownika pompy) ???

Mam Astrolota G x20dtl i tak się zastanawiam - bo ostatnio parę razy zgasł mi np: na światłach (na ciepłym silniku a innym razem na zimnym ).
Jakieś trzy miesiące miesiące temu też mi parę razy zgasł np: przy włączaniu się do ruchu z podporządkowanej - ale myślałem, że to może dla tego, że nie przyzwyczaiłem się do nowego autka (BTW: to mój pierwszy diesel)
Po za tymi objawami wszystko jak najbardziej OK.

pozdrawiam

maniakopel
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sty 05, 2007 16:13   

Dizle mają to do siebie że gaz trzeba zdecydowanie przydusić żeby auto nie zgasło.Objawami jakimiś kłopotami z pompą lub jej oprzyrządowaniem mogą być trudnosci z odplaniem po dłuższym postoju(zapowietrzanie się) przez zawór zwrotny albo sparciale przewody lub pękające plastikowe trujniki przy weżach odpływowych paliwa.Pozatym czesto zdarzają się awarie sterwonika wtrysku ale wtedy autko by albo było bardzo mułowte albo "krztusiło" się w jakiejś parti obrotów z powodu braku odpowiedniej dawki paliwa.Jeśli autko śmiga Ci bez problemu i odpala za pierwszym "kopem" po dłuższym postoju to wszystko jest ok:) Chyba ze zapalają Ci się jakieś kontrolki na desce rozdzielczej

poprawiłem błędy/blowal
Ostatnio zmieniony przez blowal Sob Sty 06, 2007 13:14, w całości zmieniany 1 raz  

Netcat
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 17:31   

Samochod naprawiony...
Poszla pompa wtryskowa a konkretnie sterownik i walek napedu sie przytarl...
Koszt regeneracji 2,5 tys zl.... koszt wymiany 500 zl...
Serwis Opla.... OK. 500 zl wzieli za wyjecie, wlozenie i wyregulowanie pompy wtryskowej, oprocz tego wyregulowli mi reczny, wymienili zarowki w desce rozdzielczej, zlikwidowali swiecenie nieszczesnej kontrolki poduszek powietrznych, umyli, pocalowali w zderzak i podziekowali... Polecam to niz jakiegos kowala z kanalem w stodole i ceniacego sie stowe nizej...
Po naprawie samochod jest zywszy, bardziej wyrywny a najwazniejsze nie mam klopotow z odpaleniem po dluzszym postoju. Czy jest temperatura dodatnia, ujemna, czy samochod stoi godzine czy pare dni odpala "na dotyk". Nie ma juz tego chechlania rozrusznikiem ktore wiekszosc zna, jeden obrot walem i autko chodzi...
[/b]

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

maniakopel
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 18:56   

Cytat:
[. Nie ma juz tego chechlania rozrusznikiem ktore wiekszosc zna, jeden obrot walem i autko chodzi...
[/b]
[/quote]

Mi na szczęście autko pali tak jak Tobie :) Poza jednym wyskokiem:) A pompe wtryskową mam dalej oryginalną.A jak mnie pamięć nie myli jest kilka warsztatów w polsce co naprawiają same sterowniki wtrysku :)

herson 
Pomocnik pomocnika

Model Opla : Nissan Almera 2,2 DI

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 20:26   

Panowie, trochę w temacie, trochę nie.
Zastanawiam się nad kupnem Vectry B 2,0 DTI http://magdusia.otomoto.p...how&id=C3075692
( przebieg 151 kkm, sprowadzona niecały rok temu z ostatnim wpisem do książki 140 kkm ). Sprzedawca mówi, że wymieniał pompę, znaczy regenerował jakieś 2-3 tys wcześniej, ma na to papier i roczną gwarancję, nie widzi problemów żeby przed zakupem sprawdzi go w serwisie.
Jak mają się takie pompy po regeneracji?
Samochód jest w stanie, jak na rocznik 2000, bardzo dobrze utrzymany ( nie licząc jakichś drobnych odprysków na masce ), w kombi, z climatronic'iem, ma wszystko to czego obecnie potrzebuję.

PS czy we wszystkich vectrach B, na kielichach, jest coś w rodzaju taśmy, teflonu, pasty nie wiem dokładnie jak to nazwac... ??

Jakich dokładnie informacji na temat danego auta, sprowadzonego z zagranicy, mogę oczekiwac przy sprawdzaniu go w serwisie Opla?
Ostatnio zmieniony przez herson Sob Sie 25, 2007 20:29, w całości zmieniany 2 razy  

brzoza 

Model Opla : Astra Y20DTH

Punkty zdobyte: 83
Wysłany: Nie Sie 26, 2007 08:50   

herson napisał/a:
Jakich dokładnie informacji na temat danego auta, sprowadzonego z zagranicy, mogę oczekiwac przy sprawdzaniu go w serwisie Opla?

Kol. jeżeli zamierzasz zrobic diagnostykę silnika w ASO to będziesz miał wszystko w wydruku komputerowym .Wszystkie normy w wykresach itd. . my tu nic w tej kwestii ci nie doradzimy, bo zrobi to od nas na 100%lepiej komputer. :roll:

Odpowiedz do tematu