Przesunięty przez: szeryf Czw Lut 15, 2007 13:23 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Netcat [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 18:51 Pompa wtryskowa?
|
|
|
| Odpalilem rano samochod, przejechalem jakies 2 km, zatrzymalem sie na swiatlach po ruszeniu silnik zgasl, zapalily sie kontrolki..... trzy proby odpalenia i padl akumulator.... hol gietki i pod dom.... pojechalem do serwisu .... facet bez ogladania samochodu stwierdzil ze to pompa wtryskowa.... Ze te modele tak maja... i to czesta usterka .... zaspiewal cene 8 tys nowa 2,5 tys po regeneracji.... silnik ECOTEC |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
maniakopel [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 21:21
|
|
|
W trójmiescie regenrują pompy wtryskowe ale niestety te ze sterowaniem elektronicznym NIE a taką masz u siebie ;/ ja myśle że warto poszukać innej usterki bo serwisowi najłatwiej jest powiedzieć pompa.A jeśli na 10000000% okaże się ze to ona to sporo aut przyjechało z angli i nie tylko na czesci wiec może jakąś z niewielkiem przebiegiem na allegro znajdziesz. |
|
|
|
 |
Bob1976 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 21:30
|
|
|
Witam dokładnie, a ten "meches" zczytał chociaż błędy czy tak telepatycznie ,równie często pada czujnik obrotu wału i też nie zapala,a jak padła elektronika to w 1500PLN powinieneś się zmieścić,powodzenia |
|
|
|
 |
maniakopel [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 21:59
|
|
|
| Pozatym czesto pada podtrzymanie turbiny:) |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
Netcat [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 10:33
|
|
|
Wracam z serwisu
Kod usterki chyba 248.... "brak sygnalu sensora kontroli predkosci"
Gosc mowi ze nie spotkal sie z takim bledem.... ale twierdzi ze to najprowdopodobniej pompa wtryskowa
podczas wachlowania rozrusznikiem komputer pokazuje i obroty silnika i obroty pompy wtryskowej...
Ma ktos jakies pomysly? |
|
|
|
 |
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 12637 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 144
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 11:13
|
|
|
| Netcat napisał/a: | | "brak sygnalu sensora kontroli predkosci" |
A nie można wymienić tego sensora?
Tak od razu pompa? |
|
|
|
 |
Netcat [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 11:32
|
|
|
| To jest serwis Opla.... w tym silniku nawet nie mozna samemu reki wetknac, wszystko obudowane, pelno elektryki.... Nie mam pojecia co moze oznaczac ten komunikat o bledzie i dlatego pytam na forum... moze ktos sie kiedys z tym spotkal. A moze rzeczywiscie taki blad oznacza uszkodzenie pomy wtryskowej... A moze po prostu chca zarobic moim kosztem... Logicznie rzecz biorac, rzeczywiscie wymienic sensor i sprawa zalatwiona, ale to chyba nie takie proste.... nawet w instrukcji czegos takiego nie znalazlem... |
|
|
|
 |
Xmatty [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 16:23
|
|
|
| Hehe, kiedys u mnie w warsztacie zmienilismy pompe w astrze z tego samego roku i nadal nie odpalala, po glebszych ogledzinach wyszlo ze to immobiliser, koszt w serwisie ok. 250pln |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
Netcat [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 13:48
|
|
|
| Jutro wioze pompe do regeneracji, koszt zobaczymy jak stwierdza co padlo.... jesli pompa jest sprawna .... uslyszycie w TVN24, jak wkur..... klient zdemolowal autoryzowany serwis Opel... ;> |
|
|
|
 |
charli6 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Gru 27, 2006 20:45
|
|
|
Witam
Miałem podobną sytuację. Kupiłem auto w Polsce na białych blachach. Przejeździłem nim ze 30 km w czasie formalności (cło, badania, ubezpieczenie itp). gdy wszystkiego dopełniłem pod domem auto zgasło. Hol , warsztat też nic nie mogli stwierdzić. Laweta do serwisu Opla też to samo. Okazało się potem ze to*błąd krytyczny 0* nie wiem czy jest coś takiego. Ale w Boschu stwierdzili że padł sterownik pompy koszt naprawy 3.900 pln. Skończyło się na kupnie z Allegro pompy. Jak na razie wszystko działa.
Pozdrawam - Astra II 1,7 TD Kombi.
P.S. Jak się potem orientowałem to częsty defekt. Jeżeli masz silnik isuzu to koszt pompy na pewno będzie niższuy niż przy silniku GM |
|
|
|
 |
|
|