Model Opla : Kadett E 1.6i
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 10:21
Słyszałem że jeśli zdecydowałbym się na zakup Calibri to często tam siada pompa paliwowa. Czy to prawda??? Jak tak to od czego to zależy i jaki jest koszt wymiany???
To jest bajka z tymi pompami, ja mam Cali już 3 lata (C20NE), szwagier jeździ już roczek (X25XE) i jeszcze kilku znajomych na eko tecach i jeszcze żadnemu z Nas nie siadła pompa paliwa, w zasadzie to największy problem z tymi autami to cena paliwa A tak pozatym to jeszcze dająca sie we znaki ruda, ale z nią można sobie poradzić W sumie u mnie w miescie na 8 Calinek tylko w jednej były poważne problemy z silnikiem (C25XE), zerwał sie pasek i wysadziło głowice, ale kumpel kupił silnik z osprzętem za pare groszy, tylko że C20XE i niedługo wyjedzie już od mechaniora z nowym serduchem Ogólnie autko jest mało awaryjne, oczywiście jesli dba sie odpowiednio
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
mario1980, przejedź się corsą szajboosa, też jest z Raciborza.
Na bank odstawisz corrado na boczny tor.
voy-tec [Usunięty]
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 08:59
Ja przesiadlem sie z Corrado VR6 na Calibre i mimo ze oba auta w swietnym stanie i na VW zlego slowa nie moge powiedziec,to Cali lepiej mi sie spisuje w kwestii niezawodnosci,jak dla mnie ma ladniejsza linie(o wnetrzu nie wspomne,bo w VW widac bardziej uplyw czasu)i nawet blacharka opiera sie rudej Pozdrawiam!
lysyn2 [Usunięty]
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 22:57
jest ktos cos napisac o wymianie lozysk w cali
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Kadett E 1.6
LPG: Tak
Wiek: 22 Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 13 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 09:34
Witam,
Nadszedł czas wymiany samochodu poczciwego Kadetta na Calibre
Kadecik miał sportową żyłkę (1,6 OHC, sportowy wygląd, sportowe zawieszenie, kubełkowe fotele i nisko się siedziało co uwielbiam) i dlatego z tylu samochodów zdecydowałem zostać przy Oplu i zakupić Calibre.
Chce zakupić Calibre z LPG (powód oczywisty - koszty paliwa), na co zwrócić uwagę przy zakupie? Co posprawdzać w silniku, gdzie szukać objawów rudej, do jakich zakamarków pozaglądać.
Jakie jest średnie spalanie Calibry na LPG w mieście?
Byłbym bardzo wdzięczny za info.
Tym razem wole dobrze posprawdzać samochód bo zakup Kadetta mie sie nie udał (na dzień dobry musiałem wsadzić 600zł w blacharke - dziury w podłodze + konserwacja)