|
|
| Autor |
Wiadomość |
emtecc
Model Opla : Opel Astra II Sedan x16szr
LPG: Nie
Dołączył: 29 Paź 2007 Posty: 57 Skąd: Radom Punkty zdobyte: 1
|
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 23:14 problem z odbiorem stacji
|
|
|
Witam
Chciałem zaznaczyć że niestety nie mam czsu przeczytać forum, bo pewnie znalazłbym odpowiedż, ale licze na uprzejmożśc urzytkowników samochodów OPEL (PS forum jest zaaajebiste na pierwszy rzut oka - ilośc postów)
Mam Radio SONY CDX GT200 i mam problem z odbiorem stacji. Myśle że na tym radiu nie powinno być z tym problemów. Mam również drugiego soniaczka w Ticu (Sony CDX r-3000 - szkoda z e nie na mp3 bo też jest fajne) i w tym wypadku nie ma żadnych zakłóceń - odbiór stacji pierwsza klasa.
Więc dalczego nie maiłoby tak być w Asterce.
Słyszałem o tym że antena w Oplach ma jakis wzmacniacz i "umią" z niego korzystać oryginalnie montowane radia.
JaK go użyć??, a jeśli nie działa itp to jest sens kupywać te z alegro za 8,99?? (ale wolałbym na tym który jest (chyba)
PS prosze o jeszcze jedno nie dajcie linków, bo mam neta z komóry i wiecie za każdą stronkę sie buli |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
FENIX [Usunięty]
|
|
|
|
 |
emtecc
Model Opla : Opel Astra II Sedan x16szr
LPG: Nie
Dołączył: 29 Paź 2007 Posty: 57 Skąd: Radom Punkty zdobyte: 1
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 22:40
|
|
|
Nic mi to nie pomogło.
jak mogę nie mieć podłączonego wzmacniacza jak mam przy radiu opcję do elektrycznej anteny. Więc gdy włącze radio to musi dawać + na wzmacniacz.
A problemem okazał sie bat anteny dachowej (pewnie jakiś idiota musial troche go wyginć i coś sie zrypało.
Każdemu co ma taki problem ze słabym odbiorem stacji proponuje najpierw sprawdzenie bata.
Sposób:
Wykręcić bat i włozyć kawałek drutu lub kabla - jak odbiera lepiej to wiadomo co.
PS. teraz chyab większość radioodbiorników ma steroanie anteną to nie powinno być problemu z zasilaniem wzmacniacza. |
|
|
|
 |
|
|
|