Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
ASY zdzierania kasy
Autor Wiadomość
z1mEk 

Model Opla : Astra F (HTB) X16SZR

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 13:20   ASY zdzierania kasy

Odstawiliśmy dzisiaj firmową Thalię do serwisu ponieważ nie działał jeden głośnik i dyszki od spryskiwaczy nie psikały płynem.

Po godzinie dzwoni miła pani i oznajmia, że niestety założone nowe dyszki też nie psikają bo płyn był zanieczyszczony i trzeba będzie je teraz wyczyścić. Wyczyszczony zostanie też zbiorniczek - godzimy się na to.

Po następnych kilku godzinach wraz z samochodem została nam dostarczona faktura:
Kliknij tu żeby ją zobaczyć
Ostatnio zmieniony przez z1mEk Sro Lis 14, 2007 13:28, w całości zmieniany 3 razy  

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

ja37 
street killer

Model Opla : corsa B c20xe
Zaproszone osoby: 6
LPG: no

Punkty zdobyte: 158
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 15:20   

To fotomontaż z tą fakturą??
Jak mogli policzyć czyszczenie, jak wymienili na nowe?????????
A za użycie klucza nr 10 nie policzyli?????????
Debile :!:

Jakby mi taki numer wycięli, to by była draka.

Przecież mieli naprawić, a co mnie obchodzi, że nie mogli znaleźć przyczyny i robili jeszcze 15 innych rzeczy??

z1mEk 

Wysłany: Sro Lis 14, 2007 15:24   

Ja37, niestety to nie fotomontaż, tak działają. Rok temu za naprawę karoserii po gradzie + wymiana tylnego zderzaka wzięli ponad 11 tyś. zł i trzymali auto 2 miesiące.

GrzECHO 
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8

Punkty zdobyte: 59
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 16:24   

No coz, powinnismy sie przyzwyczaic ze ASO jest bezkarne. A co do cen to ustalaja je sobie sami. U mnie w miescie tez jest ASO i czesto taniej wyjdzie pojechac do Lublina (ASO) po jakas czesc niz kupic na miejscu...

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

huri_khan 
to mój samochód

Model Opla : ASTRA 2 1,6 16V
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 52
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 02:34   

Ja mam inne pytanie co lali do tego spryskiwacza że był zapchany ? Wodę z kałuży ?

z1mEk 

Wysłany: Czw Lis 15, 2007 08:51   

Płyn to nalewaliśmy sami ale nigdy nie była to woda z kałuży. Zawsze był to jakiś płyn z Orlena, Shella albo BP. Może sama wymiana dyszek była dla ASO nieopłacalna i musieli coś wymyślić, żeby wyjść na swoje.

ja37 
street killer

Model Opla : corsa B c20xe
Zaproszone osoby: 6
LPG: no

Punkty zdobyte: 158
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 18:36   

Nóż się w kieszeni otwiera......

janusz
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lis 15, 2007 19:01   

Paręnaście dni temu pojechałem do ASO Opla po kostke do stacyjki zażyczyli sobie 147 zł , podziękowałem, następnego dnia kupiłem identycznie opakowaną w hurtowni RK Niedziałek za 18,50 zł. Nie wiem czy była taka sama czy nie- wiem że opakowanie było łudząco podobne, a sama kostka zewnętrznie była identyczna(nawet jeśli chodzi o kolory części obudowy).
Znam się trochę na handlu, więc wiem ,że często te same artykuły różnie kosztują w zależności od polityki cenowej firmy, ale trudno mi się pogodzić z obdzieraniem klientów z kasy na żywca.
Wiem, pewnie ludzie z ASO powiedzą że robią najlepiej i wyłącznie oryginalnymi częściami, ale zaręczam wam, że w ASO płacicie za utrzymanie superlokalu w superpunkcie, stróża, ochroniarza, Pani Krysi z sekretariatu , dywanu w hallu i mnóstwa dupereli.
Za to u Pana Zdzicha w garażu można co prawda wyłożyć się na porozpierdzielanych po podłodze gratach, ale kasę płacimy tylko za robotę i jeśli Pan Zdzicho nas polubi to czasem dostaniemy jakąś radę gratis, czasem coś zrobi nam "za piwo".
Gorsi od ASO są jednak mechanicy liczący jak ASO, pracujący jak amatorzy i oczekujący jeszcze darów dziękczynnych za swoją sowicie opłaconą partaninę.

Aha , zapomniałem dodać że te 147 zł to było za część w ich sklepie , nie za wymianę.
Ostatnio zmieniony przez janusz Czw Lis 15, 2007 20:07, w całości zmieniany 1 raz  

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

Odpowiedz do tematu