Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
zatankowalem diesla benzyna
Autor Wiadomość
szupek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 13:20   

podnies dolne czesci tylnego siedzenia. powinno byw wyciecie w tapicerce. podnies je. tam powienienes wiec widoczna klapke. wyciagadsz klapke i odkrecasz dekielek w zbiorniku. przesuwasz go na bok wkładasz tam szlauf i sciagasz to paliwo. tak jest w astrze f, w g pewnie podobnie. idealnie nie sciagniesz bo napewno z setka czy dwie zostanie ale to juz nie przeszkadza. jak to odessiesz to skrec i załoz jak było. wlej potem z 10 albo 15 l diesla. czym wiecej wlejesz tym lepiej. a odpalałes po tym niechybnym tankowaniu????? :) :)

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

gimof
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 17:42   

Torak napisał/a:
Cytat:
To natomiast tyczy się tylko nowych aut.
nie wiem co masz na myśli ale moja astra ma lat 12 i ON nie nalejesz.

W octavi ojca 2002 rok bez problemu wchodził i ten i ten pistolet.
Druga sprawa, to zależy od stacji w Poznaniu na bardzo wielu stacjach nie ma różnicy co do wyglądu pistoletu.

tomekiewa 
tomekiewa

Model Opla : astra f caravan

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 18:15   

spokojnie możesz odkręcać w zbiorniku nie ma zadnego cisnienia. no chyba ze masz zatkany odpowietrznik na wszelki wypadek odkręć na chwilę korek wlewu :wesoly:

osman1410
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 00:53   

witam przez plywak dostalem sie do benzynki wyssalem ja zalalem ON do pelna i smiga mam w kieszonce jakies 300pln dzieki za pomoc

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

Torak 

Model Opla : C14NZ
LPG: NIE

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 12:16   

gimof napisał/a:
nie ma różnicy co do wyglądu pistoletu.
nie chodzi o wygląd pistoletu tylko o średnicę wylewki a te są różne. Dla ON grubsza, dla beni cieńsza.

gimof napisał/a:
tego natomiast kompletnie nie rozumiem, wręcz nie chce mi się wierzyć. Może mierzyłeś pistolet od N95 i N98? :mrgreen: one będą pasować.

szupek napisał/a:
idealnie nie sciagniesz
w Cytrynie jak odkręciłem pływak to się okazało że akurat pod nim jest wgłębienie w baku i wszystko do niego spływało. Na koniec czystą szmatą wyciągnąłem resztki. Tak więc pozbyłem się benzynki w 100%.

gimof
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 14:33   

Torak napisał/a:
gimof napisał/a:
nie ma różnicy co do wyglądu pistoletu.
nie chodzi o wygląd pistoletu tylko o średnicę wylewki a te są różne. Dla ON grubsza, dla beni cieńsza.

gimof napisał/a:
tego natomiast kompletnie nie rozumiem, wręcz nie chce mi się wierzyć. Może mierzyłeś pistolet od N95 i N98? :mrgreen: one będą pasować.

Eh, jeździłem z kierowcą cysterny i pracowałem na stacji benz przez półtora roku więc troche obycia mam :?
Średnice są takie same - zaznaczam, że to zależy od stacji :!:

siux 

Model Opla : Astra G Kombi X17DTL

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 16:02   

Ostatnio zaciekawił mnie napis na dystrybutorze/miejscówce "TIR" i tak do końca nie byłem pewny po co dali taki napis jeżeli właściwie dojazd/miejsca było tyle samo wszędzie. Z ciekawości zadałem to pytanie komuś z obsługi (czym się różnią te miejscówki) i odpowiedź jaką otrzymałem to właśnie średnica rurki przy pistolecie.

Adamus 

Model Opla : Astra G Y20DTH

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 16:24   

siux, i dostałeś prawidłową odpowiedź. Dla tirów pistolety maja większą przepustowość, przez co nie muszą tankować się godzinami...

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

Torak 

Model Opla : C14NZ
LPG: NIE

Wysłany: Sro Lis 21, 2007 16:19   

gimof napisał/a:
Średnice są takie same - zaznaczam, że to zależy od stacji
.
No nie chcę się wymądrzać, ale jako wieloletni kierowca różnych pojazdów zasilanych różnym paliwem śmiem twierdzić że w okolicy mojego miejsca zam.(woj. zachodniopom.)zawsze jest różnica w średnicu wylewki. Właśnie po to żeby ograniczyć pomyłki. Po to z resztą są w wlewach aut te klapki/zaślepki w autach benzynowych. Węższa wylewka wchodzi głębiej :oops: i przez to otwiera tą klapkę.

Jeśli się mylę to proszę o korektę :wink:

szupek
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lis 21, 2007 17:08   

osman1410 napisał/a:
witam przez plywak dostalem sie do benzynki wyssalem ja zalalem ON do pelna i smiga mam w kieszonce jakies 300pln dzieki za pomoc

spoko!!
jedz i nie grzesz wiecej :) :) :)
pozdro!!

Odpowiedz do tematu