Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
po zmianie na zimówki ściaga w lewo, co to moze byc??
Autor Wiadomość
wojtek_1985
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 20:04   po zmianie na zimówki ściaga w lewo, co to moze byc??

Witam, w sobote załozyłem koła z oponami zimowymi, dopompowałem powietrze 2.2 prózd i 2.3 tył, w oplu tigrze 95 rok, ale strasznie sciaga mi w lewo podczas jazdy, tak bardzo, że samo skreca kierownica. Na letnich, ani w tamtym roku tak sie nie działo, coż moze byc tego przyczyną?? wywarzenie kół?? moze spróbowac pozamnieniac koła, przód z tyłe?? prosze o wskazówki, aha, opny mam kierunkowe, ale załozone na 100% w dobra strone:)

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

franio
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 21:08   

witam
ja tak miałem w swojej tigrze na oponach letnich i okazało sie ze jedna opona była do bani
wymieniłem ustawiłem zbieżnisc i jest ok

pionaj 

Model Opla : Corsa B 1.0 12V

Punkty zdobyte: 1
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 21:13   

wojtek_1985 napisał/a:
moze spróbowac pozamnieniac koła, przód z tyłe??

może na początek pozamieniaj lewe z prawym z przodu :D

irek1974 
irek-74

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 21:32   

Sprawdź jeszcze raz ciśnienie.miałem taki sam problem.

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

Niedźwiedź 
Anka

Model Opla : corsa MrC

Punkty zdobyte: 1
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 21:52   

Tez tak miałam w poprzednim aucie po zmianie kół ale z zimowych na letnie. Problem był w zbieżności. Po ustawieniu było bez zarzutu.

Goral
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lis 24, 2007 16:01   

Przyczyn może być kilka opony nie wyważone lub zbieznosc i jeszcze opony mogą być do bani .Ja bym sprobował z wyważeniem kolek.

wojtek_1985
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lis 25, 2007 16:51   

tak jak myślałem, zamianiłem tylne koła z przednimi i jest OK:) zbierznosci nie podejrzewałem, bo na wakacjach była ustwaniana, teraz jak bede miał czas to podjade do wulkanizacji wywazyc te kółka, to wtedy sie okaże czy to któras opona czy tylko wyważenie:) ale najwazniejsze, ze juz nie sciąga:) i teraz mam pytanie, ile napąpowac powietrza tigra 1.4 95 rok, opony 185/55 r15 (opony zimowe) przywaznie jeżdżę w 2 osoby, czasami w 3 albo 4 a czasami sam:) prosze o rade:)

Odpowiedz do tematu