Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Omega 2.0 16V 95-96 automat czy manual ?
Autor Wiadomość
Robo
[Usunięty]

Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 11:27   

Tutaj sie nie zgodze, wciskasz gaz samochód buczy buczy buczy szarpnie buczy buczy i tak 3 albo 4 razy :lol: :lol: :lol: :lol:

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

cola
[Usunięty]

Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 14:24   

Tomcio-Paluszek napisał/a:
Akurat do ścigania się spod świateł to jest wg mnie bardzo fajny wynalazek :wink:

Automat jest dobry, jak dojeżdżasz do świateł i się wtedy zmieniają. Daje się w palnik, automat redukuje do jedynki i fura odchodzi ;) W manualu tego nie zrobisz. A co do sprintu spod świateł to manual będzie lepszy ;) Zresztą chyba nikt nie kupuje Omegi X20XEV w automacie, żeby się nią ścigać...

Pozdrawiam !!!

Tomcio-Paluszek
[Usunięty]

Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 17:31   

Robo napisał/a:
Tutaj sie nie zgodze, wciskasz gaz samochód buczy buczy buczy szarpnie buczy buczy i tak 3 albo 4 razy :lol: :lol: :lol: :lol:

To chyba już zależy od samochodu, bo passat którym jeździłem świetnie przyśpieszał spod świateł. Mierzyłem mu przyśpiesznie stoperem to wyszło 11.5sekundy, silnik 2.0 8V.

Robo
[Usunięty]

Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 18:33   

No ja mam doświadczenia z 3.5 litra to mniej więcej tak to wyglądało ...

Cola na manualu też tak zrobisz bo jak stoją obok a ty jedziesz to musi być nielada kozak żeby z miejsca wyrwał 8) Ale zgadzam sie że 2.0 16v nie jest mocarzem przyśpieszen :roll:

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

Rob
[Usunięty]

Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 19:19   

Ja nie potrzebuje się ścigać i nie mam zacięcia rajdowego ale czasami trzeba depnąć , różne sytuacje na drodze się zdarzają i chciałbym byc pewny że jak depne to auto bedzie się zbierać a nie zastanawiać co znaczy pedał gazu do dechy? :lol:

peper
[Usunięty]

Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 22:23   

Rob napisał/a:
Ja nie potrzebuje się ścigać i nie mam zacięcia rajdowego ale czasami trzeba depnąć , różne sytuacje na drodze się zdarzają i chciałbym byc pewny że jak depne to auto bedzie się zbierać a nie zastanawiać co znaczy pedał gazu do dechy? :lol:

No to omega automat jest dla Ciebie dobrym wyborem.

Rob
[Usunięty]

Wysłany: Sro Maj 03, 2006 19:34   

zastanawiam się cały czas :P

[ Dodano: Sro Maj 03, 2006 20:34 ]
zastanawiam się cały czas :P ale wcześniej musze sprzedać astroixa

ngorny
[Usunięty]

Wysłany: Wto Cze 13, 2006 12:54   

Od roku jestem posiadaczem Omegi A 2.4 automat i już nigdy nie chcę mieć manuala-autko mimo swego wieku bardzo sprawnie się porusza-a skrzynka zmienia biegi bez żadnego szarpanie (ostatnio jeżdziłem Mietkiem 124Automat z tego samego roku co moja Oma-porażka szarpie jak na pociągu) :mrgreen:
Ze spokojnym sumieniem polecam automat

Holcu
Administrator

Porządkowy
Opel Tigra

Piterek
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 17, 2006 10:32   

a ja tam lubie powajchowac, automat jest wygodny na miasto, ale jak sie chce miec 100% kontroli nad autkiem to tylko manual

ale czy manual pasuje do takiej limuzyny jak Omega ??? ;)

Robo
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 17, 2006 10:50   

Piterek napisał/a:
ale czy manual pasuje do takiej limuzyny jak Omega ??? ;)

Zdecydowanie tak 8)

Odpowiedz do tematu