|
|
| Autor |
Wiadomość |
Robo [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 11:27
|
|
|
Tutaj sie nie zgodze, wciskasz gaz samochód buczy buczy buczy szarpnie buczy buczy i tak 3 albo 4 razy |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
cola [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 14:24
|
|
|
| Tomcio-Paluszek napisał/a: | Akurat do ścigania się spod świateł to jest wg mnie bardzo fajny wynalazek |
Automat jest dobry, jak dojeżdżasz do świateł i się wtedy zmieniają. Daje się w palnik, automat redukuje do jedynki i fura odchodzi W manualu tego nie zrobisz. A co do sprintu spod świateł to manual będzie lepszy Zresztą chyba nikt nie kupuje Omegi X20XEV w automacie, żeby się nią ścigać...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Tomcio-Paluszek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 17:31
|
|
|
| Robo napisał/a: | Tutaj sie nie zgodze, wciskasz gaz samochód buczy buczy buczy szarpnie buczy buczy i tak 3 albo 4 razy |
To chyba już zależy od samochodu, bo passat którym jeździłem świetnie przyśpieszał spod świateł. Mierzyłem mu przyśpiesznie stoperem to wyszło 11.5sekundy, silnik 2.0 8V. |
|
|
|
 |
Robo [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 18:33
|
|
|
No ja mam doświadczenia z 3.5 litra to mniej więcej tak to wyglądało ...
Cola na manualu też tak zrobisz bo jak stoją obok a ty jedziesz to musi być nielada kozak żeby z miejsca wyrwał Ale zgadzam sie że 2.0 16v nie jest mocarzem przyśpieszen |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
|
|
|
|
|
Rob [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 19:19
|
|
|
Ja nie potrzebuje się ścigać i nie mam zacięcia rajdowego ale czasami trzeba depnąć , różne sytuacje na drodze się zdarzają i chciałbym byc pewny że jak depne to auto bedzie się zbierać a nie zastanawiać co znaczy pedał gazu do dechy? |
|
|
|
 |
peper [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 22:23
|
|
|
| Rob napisał/a: | Ja nie potrzebuje się ścigać i nie mam zacięcia rajdowego ale czasami trzeba depnąć , różne sytuacje na drodze się zdarzają i chciałbym byc pewny że jak depne to auto bedzie się zbierać a nie zastanawiać co znaczy pedał gazu do dechy? |
No to omega automat jest dla Ciebie dobrym wyborem. |
|
|
|
 |
Rob [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 19:34
|
|
|
zastanawiam się cały czas
[ Dodano: Sro Maj 03, 2006 20:34 ]
zastanawiam się cały czas ale wcześniej musze sprzedać astroixa |
|
|
|
 |
ngorny [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Cze 13, 2006 12:54
|
|
|
Od roku jestem posiadaczem Omegi A 2.4 automat i już nigdy nie chcę mieć manuala-autko mimo swego wieku bardzo sprawnie się porusza-a skrzynka zmienia biegi bez żadnego szarpanie (ostatnio jeżdziłem Mietkiem 124Automat z tego samego roku co moja Oma-porażka szarpie jak na pociągu)
Ze spokojnym sumieniem polecam automat |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
|
|
|
|
|
Piterek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Cze 17, 2006 10:32
|
|
|
a ja tam lubie powajchowac, automat jest wygodny na miasto, ale jak sie chce miec 100% kontroli nad autkiem to tylko manual
ale czy manual pasuje do takiej limuzyny jak Omega |
|
|
|
 |
Robo [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Cze 17, 2006 10:50
|
|
|
| Piterek napisał/a: | ale czy manual pasuje do takiej limuzyny jak Omega |