|
|
| Autor |
Wiadomość |
limesiak
Model Opla : corsa
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 13:16 regulacja lamp
|
|
|
Witam
A wiec stalo sie, ze musialem wymienic lampe, a ze nie stac mnie na Valeo kupilem dwa nowe zamienniki. I teraz chcialbym je wyregulowac zeby innym uzytkownikom nie swiecic po dachach i wnetrzu Nie zamierzam jechac do stacji diagnostycznej i placic za pokrecenie dwoma srubami 30 czy tez moze wiecej zlotych. Wiec chcialbym sam sobie to zrobic stajac przed sciana i je wyregulowac. Czy ktokolwiek z forumowiczow zna nastwy do regulacji? (w jakiej odleglosci od sciany stanac i na jakiej wysokosci powinny swiecic)
No chyba, ze nie jest to mozliwe do uczynienia i mnie przekonacie, ze sie nie da samemu:>
Pozdrawiam
limesiak |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Chaber
Chaber

Wiek: 28 Dołączył: 23 Wrz 2007 Posty: 67 Skąd: Łódź Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 20:19
|
|
|
Za regulacje ostatnio w Łodzi zapłaciłem 15 zł. Napisz czy masz tyle jak nie to daj mi swój numer konta to ci przeleję. |
|
|
|
 |
GrzECHO
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8
Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2006 Posty: 2710 Skąd: Puławy/IRL
Punkty zdobyte: 49
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 20:50
|
|
|
| limesiak, chyba sobie kolego jaja robisz... Chcesz oszczędzać na własnym bezpieczeństwie? Kupiłeś nowe lampy i szkoda Ci paru złotych żeby wyregulować? Żenada... |
|
|
|
 |
limesiak
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 21:31
|
|
|
| GrzECHO napisał/a: | | limesiak, chyba sobie kolego jaja robisz... Chcesz oszczędzać na własnym bezpieczeństwie? Kupiłeś nowe lampy i szkoda Ci paru złotych żeby wyregulować? Żenada... |
Nie prosilem o porady moralne..... tylko jak podejde do tej sprawy twoja droga rozumowania to z kazda jedna ***nie bluźnij!*** bede musial isc do mechanika... bo np. po co zmieniac kolo na drodze skoro mozna wezwac mechanika, bo nie wiesz czy je dobrze dokreciles?... zenada
Prosze tylko o odpowiedzi, czy ktos zna do tego potrzebne dane
Pieniadze mam, a nie sadze aby to byla rzecz konieczna udania sie do mechanika - w koncu tez ustawia stajac przed jakas sciana:) |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
Niedźwiedź
Anka

Model Opla : corsa zwana MrC
Punkty zdobyte: 1
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 22:25
|
|
|
Panowie proponuję poskromnić nieco temperamenty
limesiak, proponuję jeszcze raz przeczytać swój post "na zimo" i zobaczysz, że brzmi co najmniej dziwnie.
GrzECHO, nieco delikatnej dla nowych - przynajmniej na początku
Podsumowując proponuję małe i po krzyku |
|
|
|
 |
irek711 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 10:37
|
|
|
A ja myślę że Limesiak ma rację! Gdzieś widziałem jak to zrobić ale nie pamiętam gdzie więc nie pomogę A co do ustawienia przez mechaników to oni używają do tego przyrządów ale jak wyjedziesz w nocy na drogę to jak znam życie będziesz miał wrażenie że g...o widzisz bo światła są za nisko ! |
|
|
|
 |
voodoo
EDITION SILVER

Model Opla : ASTRA G 1.8 16V 99r x18xel
LPG: nie
Punkty zdobyte: 25
|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 11:04
|
|
|
a ja myślę że ciężko będzie samemu to ustawić,wymieniłeś dwie lampy i pewnie masz tak rozbiegane oczy że bez przyrządu tylko będziesz się denerwował,na ścianie można ustawić wysokość świecenia bo z kątem jest gorzej,jedż na stację diagnostyczną niech sie inny męczy za te pieniądze,Ty stracisz tylko swój czas a i tak tam wylądujesz. |
|
|
|
 |
limesiak
|
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 14:51
|
|
|
Dobrze, dziekuje za mile checi wszystkich z Was:) z jednymi sie zgadzam z innymi mniej lub wcale:) ale chyba bede jednak musial udac sie do mechanika i dac mu zarobic za taka ***nie bluźnij!*** <sic>
Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 12644 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 144
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 13:21
|
|
|
Jasne, że lepiej u diagnosty, już mam dość takich domorosłych ustawiaczy na drogach.....
9/10 ludków nie ustawia swiateł, co widać w nocy, a ty chcesz do nich dołaczyć? |
|
|
|
 |
rafaln1
Rafał

Model Opla : CB X12SZ
LPG: Nie
Punkty zdobyte: 10
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 14:45
|
|
|
| ja37 napisał/a: | | 9/10 ludków nie ustawia swiateł, co widać w nocy |
Czyli statystycznie rzecz biorąc 90 % użytkowników naszego forum nie reguluje świateł i stwarza niebezpieczeństwo na drogach Musimy coś z tym zrobić. |
|
|
|
 |
|
|