|
|
| Autor |
Wiadomość |
arty
SPRZEDAM CORSE
Model Opla : ASTRA2.0DTI/CORSA B 1.0'98
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 07:23
|
|
|
| MaRxK napisał/a: | Czy naprawdę w dieslach nikt z Was nie jeżdzi powyżej 2000 obr/m ?
Z tego wynika że ja jeżdże jak wariat, bo 3000 często przekraczam.
A w trasie chcąc jechać szybko to 3500 - 4000 się utrzymuje przez dłuższy czas. |
W trasie to normalne ze chcac jechac 150 trzeba trzymac obroty, ale to trzeba miec trase i najlepiej autostrade. W normalnej jezdzie po polskich drogach ciezko jest jechac powyzej 100, dlatego jak sie nie spiesze i nie mam zamiaru wyprzedzac to jade ponizej 2000 tys obr, a czasem tak do 2500. I moze stad mam dosc przyzwoite spalanie - obecnie mam na zegarze jakies 720 km i w baku jeszcze -troche ponizej 1/4 paliwa |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
syborg

Model Opla : ASTRA I 1.6se
Wiek: 19 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 74 Skąd: Częstochowa Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 08:23
|
|
|
umnie obroty chodza tak w okolicach 2500-3500 jezdze dynamicznie to raczej wedlug mnie na miasto spokojnie starcza a zarazem mam male spalanie a mam silnik 1.6 /lpg to wychodzi kolo 9-10 l/100km ale staram siezejsc jeszce w dol |
|
|
|
 |
ProF [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 19:22
|
|
|
| arty no ale z 2 strony to czekając na światłach nie mając luzu to masz sprzęgło wciśnięte więc co innego się zużywa:D I w sumie co lepiej żeby się zużywało?? Z górki w sumie fakt lepiej ten luz wrzucać. Tak więc teraz mam dylemat co robić na światłach hehe |
|
|
|
 |
Bobelekk
Gość
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 08:02
|
|
|
| Witam Panów ponownie. Daaaawno mnie tu nie było i widzę, że temat się nieźle rozwinął:) cieszy mnie to powodzenie tematu :) Jak widać każdy z nas jezdzi inaczej jeden na luzie inny na biegu. Ja też dodam swoje 3 grosze :) zawsze od kiedy tylko odebrałem prawo jazdy ojciec mi wpajał jak widzisz czerwone to wrzuć na luz i tak mi jakoś to wpoił, że tylko zimą hamuje biegami z wiadomych przyczyn. Kiedyś testowałem ile moja corsa pali i na pełnym baku jezdziłem tak jak teraz a raz na pełnym baku hamowałem silnikiem róznica w spalaniu była naprawdę nie wielka aczkolwiek na stronę hamowania silnikiem :P co prawda przejechałem parę KM więcej ale nie stosuję sie do tego jezdze dalej tak jak ojciec wpajał ;p Co do jazdy w trasie to niedawno jechałem nad nasz piękny Bałtyk i spalanie było cos około 6 l a nie była to jakaś wolna jazda :) obroty były około 4tys. na 5 biegu :) |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
arty
SPRZEDAM CORSE
Model Opla : ASTRA2.0DTI/CORSA B 1.0'98
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 08:08
|
|
|
| ProF napisał/a: | | arty no ale z 2 strony to czekając na światłach nie mając luzu to masz sprzęgło wciśnięte więc co innego się zużywa:D I w sumie co lepiej żeby się zużywało?? Z górki w sumie fakt lepiej ten luz wrzucać. Tak więc teraz mam dylemat co robić na światłach hehe |
Ale stojac juz na swiatłach to oczywiscie wrzucam na luz - chodzi mi tylko o sam dojazd do swiatel - wtedy staram sie hamowac jak najdłuzej silnikiem. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 09:39
|
|
|
| A no chyba ze tak to wygląda to rozumiem, sam staram się ostatnio tylko stojąc na światłach wrzucać luz, siostra ma Diesla który spala 5 w mieście(Nissana) i przez nią nauczyłem sie wrzucac cały czas luz przed dojazdem do świateł. Ona se na to pozwolić moze ja ze spalaniem 8 benzyny juz raczej nie :) |
|
|
|
 |
ProF [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 09:41
|
|
|
| To wyżej pisałem ja, tylko ze mnie nie zalogowało |
|