Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przenośne CB
Autor Wiadomość
holcu 
Administrator

Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie

Punkty zdobyte: 13
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 21:59   Przenośne CB

Tak jak w temacie, chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z Was używał, jak się spisuje bez anteny zewnętrznej ??

Warto jest inwestować w taki sprzęt ??

Jeśli tak to jakiej firmy brać?

Jak z zasięgiem ??

i ogólne opinie o przenośnych CB

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

ryba1
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sty 07, 2006 23:19   

przenosne bez anteny zew to kicha. poza tym trzeba ladowac. jest nieporeczne. nie oplaca sie kupowac(drogie) do mobila. poniewaz duzo latam po Polsce to widze ze "reczniaki" czesto maja autostopowicze zo wywolywania tir-ow i zdarza sie ze kobiety lekkich obyczajow tez sie oglaszaja na CB

RafałW_VKP
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 00:12   

ja mam alana 42.Jest to CB przenośne,albo istnieje możliwość podłącznia zasilania z auta,jak i anteny zewnętrznej.
To jest takie jak tu
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80235769

holcu 
Administrator

Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie

Punkty zdobyte: 13
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 00:18   

A jak chodzi bez anteny zewnętrznej na dachu ?? Da się coś odebrać ?? Duzy zasięg??

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

eduardo_vkp
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 14:26   

z tego co czytalem na roznych stronach to "rezcniaki" maja slabiotki zasieg :?

górol
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 15:07   

Witam
Miałem ręczniaka w mobilu, ale nie zdał egzaminu.
Mały zasięg, tylko wzrokowy, słaby odsłuch
Reczniak tylko na wycieczki :P

Stare, bo stare, ale orty poprawione. Tajga75
Ostatnio zmieniony przez Tajga Pią Kwi 20, 2007 20:18, w całości zmieniany 1 raz  

RafałW_VKP
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 17:32   

holcu napisał/a:
A jak chodzi bez anteny zewnętrznej na dachu ?? Da się coś odebrać ?? Duzy zasięg??

Bez anteny zewnętrznej kiepsko działa,ale z zewnętrzną fajnie chodzi.Ja kupiłem to CB dlatego,że jest małe i nie trzeba żadnych uchwytów w aucie montować.

p@blo
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 20:37   

ja mam reczna ONWE i zewnterzna antene LemmAT1200 (sprzet pozyczony od brata) i niezle sie to spisuje. napewno zasieg jest lepszy jak wzrokowy. Choz teraz planuje kupic jakies nowe radyjko to zobacze jaka jest roznica.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

mixerek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 19, 2006 01:04   

Jeździłem z ręczniakiem Alan 38 i nawet antenka wystawała troszkę ale była lipa. w naszym aucie czyli klatce Faradaya za bardzo żadne fale nie chcą się wydotawać na zewnątrz. Zasięg taki grzieś na 200 moze 250m. Teraz mam małego prezydenta -magnesówkę i Alana 100+. wiem że to żadna rewelka ale jakiś chodzi. a radyjko trzymam między siedzeniami wogóle nie przykręcone. jak trzeba chowam pod siedzienie i z głowy - janosiki nie widzą. w miescie nie korzystam z radia za małe odcinki i trzeba bardzie sie skupic na drodze. tylko w trasie. Pzrekładam tego mojego Alana też do słyzbowego busa i tam mam Magnumkę. Mogę też ją przełozyć do mojej Cory ale to za wielkie... na moje potrzeby wystarczy mały prezydent a i walory estetyczne duzp lepsze... pozdro

michaug
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 26, 2006 12:29   

Ja miałem kiedyś PRESIDENTA reczniaka niby dobra firma ale miala kulawy zasieg pomimo anteny 1 metrowej.

Odpowiedz do tematu