Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Wariujące obroty i dymy z tlumika na rozgrzanym silniku
Autor Wiadomość
kaem
[Usunięty]

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 14:26   Wariujące obroty i dymy z tlumika na rozgrzanym silniku

Witam szanownych Formowiczów. Jestem nowy na forum i proszę o wybaczenie mi wszelkich błędów.

Wiem, że mój temat był już poruszany nie raz, ale chciał bym dokładnie opisać co się dzieje, bo takich szczegółów jeszcze nie znalazłem na forum.

Mam Opla Tigrę 1.6. Gdy auto postoi np w słońcu z godzinę to później ciężko jest go odpalić, a na biegu jałowym obroty skaczą od 0,3 do 3-3,5 tys obrotów. Podczas podnoszenia się obrotów od 0.3 tys w górę zaczynają czarne dymy lecieć z wydechu. Dzisiaj nawet zgasła mi 2 razy. Dla informacji dodam, że nie mam LPG i filtra stożkowego. Nie dzieje się nic natomiast z autem gdy wyjadę z zimnego garażu. Tak samo jest jak stanę i podniosę maskę, to po 2-3 minutach już jest prawie tak jak powinno być.
Już byłem u 3 mechaników i trochę rzeczy mi powymieniali, więc nie jest to: brak oleju w silniku, świece, kable, silnik krokowy. Czujnik temperatury też chyba miałem już wymieniany.

Bardzo proszę o pomoc, bo już nie wiem co mam robić. :(

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

lukatoni
[Usunięty]

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 23:10   

Sprawdzałeś błędy na komputerze?

Ja miałem podobny problem i okazało się, że jest uszkodzony czujnik prędkości jazdy przez co sterownik silnika dostawał sygnał, że samochód stoi w miejscu i dlatego Tigra wariowała i niedostawała paliwa w odpowiedniej ilości do prędkości np. 80km/h.Ale przyczyną Twoich problemów może być mnóstwo innych rzeczy,więc podłącz pod komputer.

Odpowiedz do tematu