Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Łupie na dołkach.
Autor Wiadomość
darek19760306 
darok1976

Model Opla : OPEL ZAFIRA 1,8 benzyna
LPG: nie

Punkty zdobyte: 4
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 17:06   Łupie na dołkach.

Łupie na dołkach moja Zafirka, czuć te łupanie aż w kierownicy. Co może być. Czy to może SWORZEŃ WAHACZA.
Mam Pytanko. Czy SWORZEŃ WAHACZA jest łatwo wymienić. Chodzi mi o samonaprawę. Czy wystarczy podnieść samochód na lewarku i będzie pełny dostęp po zdjęciu koła. I czy trzeba jakieś specjalne klucze. Czy trzeba wybijać czy samo wyjdzie po odkręceniu śrób. I oczywiście czy to jest bezpieczne. Na pewno będzie trzeba ustawić zbierzność. A może te łupanie dochodzi nie od SWORZEŃ WAHACZA. Dzikeki.
Pozdrawiam.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

slabo 

Model Opla : Zafira 2.0 DTI

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 19:04   Re: Łupie na dołkach.

Witam. Sprawdź łaczniki stabilizatora mi tak pukało i okazało się że w dolnej części były bardzo wyrobione. Jak mocno pobujasz zafirke za relingi i usłyszysz stuki dochodzące z przedniego zawieszenia to prawdopodobnie są do wymiany - sposób chałupniczy ale mnie to stukanie właśnie nakierowało na te łaczniki.

Ps. wymienić je nie jest dużym problemem ale nie kupuj zamienników tylko orginały bo ja poskąpiłem 40zł na dwóch łacznikach i po 3 miesiącach znowu jeden wymieniałem ;/

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu