|
|
| Autor |
Wiadomość |
Jarko
Jaro

Model Opla : Zafira 2,2 DTI
Wiek: 28 Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 24 Skąd: Katowice Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 06:37 CB w zafirze
|
|
|
Witam
Dzieki za info .. jednak kilka tygodni temu zamontowałem CB z boku panelu środkowego od strony pasażera z gruszką. Mam unidena 520. I jestem zadowlony nie przeszkadza ani mi ani pasażerowi. Jedyny problem był w przedłużeniu anteny bo oryginalna długość nie starczyła.. musiałem przedłużyć ale jest spoko i działa.. \Widziałem u kolegi w Turanie zamontowane CB w konsoli którą dokupił na podsufitce pomiędzy kierowcą i pasażerem super to wygląda ale do zafiry nie widziałem czegoś takiego ((
Jaro |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
foliatek
|
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 20:55
|
|
|
Troszkę daleko masz do pokręteł ustawienia radyjka. Mi by przeszkadzało w tym miejscu a poza tym pasażer jak siedzi to chyba prosisz go o przyciszenie lub ustawienie szumów.
[ Dodano: Sro Paź 08, 2008 20:56 ]
Moja wypowiedz do daroo70 |
|
|
|
 |
zeusmobil
PUNKS NOT DEAD !

Model Opla : zafira 2.0 DTH
Wiek: 30 Dołączył: 06 Cze 2007 Posty: 475 Skąd: Przecław/Mielec
Punkty zdobyte: 15
|
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 18:13
|
|
|
to ja też sie pochwale mam zamocowanego presidenta walkera między lewarkiem a popielniczką dostep do pokretel jest super i głośnik na wierzchu przy najbliższej okazji wrzucę fotke .nie przeszkadza przy zmianie biegów |
|
|
|
 |
bigmen1
bigmen

Model Opla : Zafira
LPG: tak
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 22:37
|
|
|
U mnie w zafirce radio mam zamontowane pomiędzy konsolą środkową a siedzeniem pasażera . Zasilanie z gniazdka zapalniczki . Kabelek do anteny pod dywanikami pociągnięty do tylnej klapy i na dach . Radio TTi 770 i antena TTi ML145 |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
irasiad

Model Opla : AstraII DI
|
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 06:57
|
|
|
Jak Ci śmiga tti770? Ja mam problem z redukcją szumów: jak przykręcę do czasem nic nie słyszę, jak rozkręcę do szumi i trzaski jak cholera, a czasami wszystko jest ok |
|
|
|
 |
Espana
Bartek

Model Opla : CORSA C 1.3 cdti
Zaproszone osoby: 2
Punkty zdobyte: 1
|
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 09:33
|
|
|
irasiad, urok radyjek nie posiadających ASC |
|
|
|
 |
irasiad

Model Opla : AstraII DI
|
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 10:50
|
|
|
Powiem Ci Espana, że miałem kilka okazji przejechać się z kolesiem posiadającym radyjko z ASC. Żadna rewelacja. Nie pamiętam marki radyjka. Może to też od niej zależy |
|
|
|
 |
huri_khan
to mój samochód

Model Opla : ASTRA 2 1,6 16V
LPG: NIE
Punkty zdobyte: 41
|
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 18:23
|
|
|
Ja miałem dzisiaj okazję przetestować mojego TTi880 na trasie Katowice-Częstochowa-Katowice.
Jak dobrze pokręcimy gałkami SQ i RFGain to możemy wyeliminować szumy, dobry sygnał łapałem na 5 km, jeżeli chodzi o szumy to słyszałem 10 km.
Antena Lemm w uchwycie SF-40 na klapie bagażnika.
Jeżeli chodzi o miasto - czyli cały Górny Śląsk to przełączam na Local ( czyli wyłączamy RF Gain) , SQ mogę całkiem odkręcić i nie słyszę żadnych szumów i trzasków tylko wyraźne stacje ale wszystko kosztem zasięgu do 2km.
Jadąc do Częstochowy miałem w radiu dziwne trzaski, które okazało się były spowodowane zasilaczem z GPS. Jeżeli chodzi o Astrę 1,6 16V to u mnie bardzo przydatny przydaje się ANL. Bez ANL słyszę w głośniku pierdzenie w rytm obrotów silnika. Jest to spowodowane zasilaniem.
Zasilanie mam poprowadzone z akumulatora ale będę musiał jakiś filtr zmontować przy radyjku, żeby zasilanie odfiltrować, dlatego już szukam w piwnicy jakiegoś starego radia lub zasilacza żeby zrobić filtr. |
| Ostatnio zmieniony przez huri_khan Sro Lis 05, 2008 18:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|