Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
CB
Autor Wiadomość
Jarko 
Jaro

Model Opla : Zafira 2,2 DTI

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 06:37   CB w zafirze

Witam
Dzieki za info .. jednak kilka tygodni temu zamontowałem CB z boku panelu środkowego od strony pasażera z gruszką. Mam unidena 520. I jestem zadowlony nie przeszkadza ani mi ani pasażerowi. Jedyny problem był w przedłużeniu anteny bo oryginalna długość nie starczyła.. musiałem przedłużyć ale jest spoko i działa.. \Widziałem u kolegi w Turanie zamontowane CB w konsoli którą dokupił na podsufitce pomiędzy kierowcą i pasażerem super to wygląda ale do zafiry nie widziałem czegoś takiego :( ((
Jaro

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

foliatek 

Wysłany: Sro Paź 08, 2008 20:55   

Troszkę daleko masz do pokręteł ustawienia radyjka. Mi by przeszkadzało w tym miejscu a poza tym pasażer jak siedzi to chyba prosisz go o przyciszenie lub ustawienie szumów.

[ Dodano: Sro Paź 08, 2008 20:56 ]
Moja wypowiedz do daroo70

zeusmobil 
PUNKS NOT DEAD !

Model Opla : zafira 2.0 DTH

Punkty zdobyte: 15
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 18:13   

to ja też sie pochwale mam zamocowanego presidenta walkera między lewarkiem a popielniczką dostep do pokretel jest super i głośnik na wierzchu przy najbliższej okazji wrzucę fotke .nie przeszkadza przy zmianie biegów :wesoly: :mrgreen:

bigmen1 
bigmen

Model Opla : Zafira
LPG: tak

Wysłany: Wto Lis 04, 2008 22:37   

U mnie w zafirce radio mam zamontowane pomiędzy konsolą środkową a siedzeniem pasażera . Zasilanie z gniazdka zapalniczki . Kabelek do anteny pod dywanikami pociągnięty do tylnej klapy i na dach . Radio TTi 770 i antena TTi ML145 :wesoly:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

irasiad 

Model Opla : AstraII DI

Wysłany: Sro Lis 05, 2008 06:57   

Jak Ci śmiga tti770? Ja mam problem z redukcją szumów: jak przykręcę do czasem nic nie słyszę, jak rozkręcę do szumi i trzaski jak cholera, a czasami wszystko jest ok ;/

Espana 
Bartek

Model Opla : CORSA C 1.3 cdti
Zaproszone osoby: 2

Punkty zdobyte: 1
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 09:33   

irasiad, urok radyjek nie posiadających ASC :mrgreen:

irasiad 

Model Opla : AstraII DI

Wysłany: Sro Lis 05, 2008 10:50   

Powiem Ci Espana, że miałem kilka okazji przejechać się z kolesiem posiadającym radyjko z ASC. Żadna rewelacja. Nie pamiętam marki radyjka. Może to też od niej zależy ;/

huri_khan 
to mój samochód

Model Opla : ASTRA 2 1,6 16V
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 41
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 18:23   

Ja miałem dzisiaj okazję przetestować mojego TTi880 na trasie Katowice-Częstochowa-Katowice.
Jak dobrze pokręcimy gałkami SQ i RFGain to możemy wyeliminować szumy, dobry sygnał łapałem na 5 km, jeżeli chodzi o szumy to słyszałem 10 km.
Antena Lemm w uchwycie SF-40 na klapie bagażnika.

Jeżeli chodzi o miasto - czyli cały Górny Śląsk to przełączam na Local ( czyli wyłączamy RF Gain) , SQ mogę całkiem odkręcić i nie słyszę żadnych szumów i trzasków tylko wyraźne stacje ale wszystko kosztem zasięgu do 2km.

Jadąc do Częstochowy miałem w radiu dziwne trzaski, które okazało się były spowodowane zasilaczem z GPS. Jeżeli chodzi o Astrę 1,6 16V to u mnie bardzo przydatny przydaje się ANL. Bez ANL słyszę w głośniku pierdzenie w rytm obrotów silnika. Jest to spowodowane zasilaniem.
Zasilanie mam poprowadzone z akumulatora ale będę musiał jakiś filtr zmontować przy radyjku, żeby zasilanie odfiltrować, dlatego już szukam w piwnicy jakiegoś starego radia lub zasilacza żeby zrobić filtr.
Ostatnio zmieniony przez huri_khan Sro Lis 05, 2008 18:24, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Odpowiedz do tematu