|
|
| Autor |
Wiadomość |
andrzejac

Model Opla : Calibra
LPG: Tak
Punkty zdobyte: 10
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 10:48 Płyny do czyszczenia wtryskiwaczy
|
|
|
| Jak w temacie warto w coś takiego inwestować, wydatek jakieś 30 zł, dolewa się do baku i to tyle. Pytam bo kali raz odpala bez problemu a raz trzeba pokręcić trochę rozrusznikiem nim załapie, zanim wybiorę się do warsztatu może warto spróbować czegoś takiego. Tylko czy przypadkiem nie zaszkodzi zamiast pomóc. Ciężko mi ufać takim specyfikom o super działaniu jest ktoś kto wie coś na ten temat? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
ula18
Model Opla : calibra
LPG: tak
Wiek: 23 Dołączyła: 17 Sie 2008 Posty: 15 Skąd: białystok Punkty zdobyte: 5
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 12:55
|
|
|
czesc niewiem czy ci pomoge ale wiem o tym tyle ze rozpuszcza szkodliwe osady we wtryskiwaczu, gazniku a te czesci kontroluja mieszanke paliwa i musza byc bez osadow zeby dzialaly ci prawidlowo. a jak usuniesz osad z ukladu paliwowego to przywrucisz optymalny poziom dzialania silnika i spalanie sie zmniejsza. no i jak w twoim przypadku przywraca prawidlowy rozruch i poprawia dzialanie biegu jalowego. ja urzywam srodka STP koledzy mi poradzili oni nie narzekaja |
|
|
|
 |
andrzejac

Model Opla : Calibra
LPG: Tak
Punkty zdobyte: 10
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 19:06
|
|
|
| ula18 napisał/a: | ja urzywam srodka STP koledzy mi poradzili oni nie narzekaja |
Właśnie taki środek STP miałem na myśli, widziałem gdzieś chyba nawet w markecie. Jak za 30 zł to warto spróbować, jeśli nie zaszkodzi a może pomóc. Założyłem temat bo obawiałem się takich super środków w sensie na coś pomoże a coś rozpieprzy, skoro tak to zaryzykuje.
Dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
york
byla Calibra 2.0 8v
Model Opla : Omega B X20XEV
Dołączył: 22 Lis 2007 Posty: 146 Skąd: Elbląg Punkty zdobyte: 20
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 22:25
|
|
|
ja rownierz uzywalem STP i bylem zadowolony.
mialem wczesniej diesla,i po jakims czasie pojawil sie problem wieszajacej sie sekcji na pompie.
wlalem butelke STP do diesla za chyba 13 zl i jak reka odjal,wiec nie pozostaje mi nic innego jak polecic te srodki... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|