|
|
| Autor |
Wiadomość |
marpeks
Model Opla : Astra 1.4
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 22:13 Super problem pilna pomoc
|
|
|
mam Astrę I z 96 roku z instalacją LPG. Od dłuższego czasu mam problem z zasilaniem. Podczas jazdy silnik potrafi wyłączyć się, po czym nastepuje problem z odpaleniem silnika nawet na benzynie. Juz raz ten przypadek kosztował mnie 150 Euro. Na autostradzie silnik zgasł i zanic w świecie nie mogłem go odpalić (na gazie przejechałem 200 km- zbiornik ma 36 litrów) w baku było ok 17 l benzyny. ADAC stwierdziło ze brak paliwa- okazało się że po zatankowaniu 10 litrów auto jechało. W czerwcu miałem okazję pojechać z Żar do Lidzbarka warm i spowrotem - zero problemów. Obecnie ponowny problem - zatrzymałem auto pod sklepem i następnie nie mogłem go odpalić (później jeszcze 3 razy taki problem), w czartek wracałem z Ustronia morskiego (gaz pełen, paliwa ponad 25 litrów) po 70 km silnik zgasł, problem z odpaleniem. Dopiero po 15 min udało sie go uruchomić. Resztę (380 km) jazda bez problemu (ostatnie 100 km na gazie)
Mam prośbę o radę co z tym fantem- juz słyszałem o różnych przyczynach - świece, filtr gazu, pompka paliwa. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
DAROMV6

Model Opla : Omega B MV6, tylko 155kW
Zaproszone osoby: 1
LPG: T/N
Wiek: 34 Dołączył: 15 Lut 2008 Posty: 3084 Skąd: Bolesławiec
Punkty zdobyte: 197
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 22:32
|
|
|
| Cytat: | | juz słyszałem o różnych przyczynach - świece, filtr gazu, pompka paliwa. |
świece - problem na gazie i benzynie ale to by się już po 15 min. nie naprawiło
filtr gazu - brak przyśpieszenia, muł, - też nie przeczyści się sam
pompka paliwa - przy jeździe na gazie równie dobrze mogło by jej nie być
Gdzieś albo w sterowniku gazu (może odcina wtedy gaz i paliwo), lub sterowaniu zapłonem leży przyczyna |
|
|
|
 |
Baton102
Biała dama

Model Opla : Astra F Sedan X14XE
LPG: Tak
Wiek: 20 Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 39 Skąd: Domaniewice
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 11:16
|
|
|
| Mam podobny problem. Podczas jazdy na gazie samo mi przeskakuje na benzyne i nie chce później wrócić na gaz. Muszę wtedy zmieniać przez sterownik, ale to po chwili sie powtarza. Może to być wina komputera??? I czy można wymienić sam komputer??? |
|
|
|
 |
|
|
|