Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Super problem pilna pomoc
Autor Wiadomość
marpeks 

Model Opla : Astra 1.4

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 22:13   Super problem pilna pomoc

mam Astrę I z 96 roku z instalacją LPG. Od dłuższego czasu mam problem z zasilaniem. Podczas jazdy silnik potrafi wyłączyć się, po czym nastepuje problem z odpaleniem silnika nawet na benzynie. Juz raz ten przypadek kosztował mnie 150 Euro. Na autostradzie silnik zgasł i zanic w świecie nie mogłem go odpalić (na gazie przejechałem 200 km- zbiornik ma 36 litrów) w baku było ok 17 l benzyny. ADAC stwierdziło ze brak paliwa- okazało się że po zatankowaniu 10 litrów auto jechało. W czerwcu miałem okazję pojechać z Żar do Lidzbarka warm i spowrotem - zero problemów. Obecnie ponowny problem - zatrzymałem auto pod sklepem i następnie nie mogłem go odpalić (później jeszcze 3 razy taki problem), w czartek wracałem z Ustronia morskiego (gaz pełen, paliwa ponad 25 litrów) po 70 km silnik zgasł, problem z odpaleniem. Dopiero po 15 min udało sie go uruchomić. Resztę (380 km) jazda bez problemu (ostatnie 100 km na gazie)
Mam prośbę o radę co z tym fantem- juz słyszałem o różnych przyczynach - świece, filtr gazu, pompka paliwa.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

DAROMV6 

Model Opla : Omega B MV6, tylko 155kW
Zaproszone osoby: 1
LPG: T/N

Punkty zdobyte: 197
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 22:32   

Cytat:
juz słyszałem o różnych przyczynach - świece, filtr gazu, pompka paliwa.

świece - problem na gazie i benzynie ale to by się już po 15 min. nie naprawiło
filtr gazu - brak przyśpieszenia, muł, - też nie przeczyści się sam
pompka paliwa - przy jeździe na gazie równie dobrze mogło by jej nie być
Gdzieś albo w sterowniku gazu (może odcina wtedy gaz i paliwo), lub sterowaniu zapłonem leży przyczyna

Baton102 
Biała dama

Model Opla : Astra F Sedan X14XE
LPG: Tak

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 11:16   

Mam podobny problem. Podczas jazdy na gazie samo mi przeskakuje na benzyne i nie chce później wrócić na gaz. Muszę wtedy zmieniać przez sterownik, ale to po chwili sie powtarza. Może to być wina komputera??? I czy można wymienić sam komputer???

Odpowiedz do tematu