|
|
| Autor |
Wiadomość |
mihoo [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 12:38 3-cie światło stop
|
|
|
Witam po sąsiedzku.
Mam troszkę nietypowe pytanie dot 3-go światła stop w Omedze.
Pokrótce opisze o co mi biega. Otóż chodzi mi o wymiary plastiku w jakim znajduje się owe światełko gdyż zastanawiam się nad zaimplementowaniem go do mojego samochodu jakim jest Astra sedan. Zastanawia mnie czy szerokość plastiku jest szersza a jeżeli jest to o ile od tego w Asterce.
Jeżeli to możliwe prosiłbym o zmierzenie go (szerokość i nazwijmy to grubość) ew. jeżeli komuś udałoby się, bądź zna odległości zatrzasków wchodzących w karoserię byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam
//poprawione słowko otórz na otóż |
| Ostatnio zmieniony przez holcu Sob Lut 18, 2006 13:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Robo [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 16:04
|
|
|
Z tego co mi wiadomo omega nie ma seryjnego 3 stopu (chybaże za szybą, ale nie w karoserii) Po za tym to temat bardziej o ASTRZE niż omedze |
|
|
|
 |
::::emu:::: [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 16:17
|
|
|
| Robo napisał/a: | | Po za tym to temat bardziej o ASTRZE niż omedze |
No jakby zapytal w dziale Astry o swiatla Omegi to nie wiem czy ktos by mu odpowiedzial... |
|
|
|
 |
mihoo [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 16:55
|
|
|
| Robo napisał/a: | Z tego co mi wiadomo omega nie ma seryjnego 3 stopu (chybaże za szybą, ale nie w karoserii) Po za tym to temat bardziej o ASTRZE niż omedze |
Dobra źle się wypowiedziałem, fakt nie wszystkie Omegi miały trzecie światło stop. Ok uwaga dla wszystkich posiadaczy Omeg: światło to należy do wyposażenia seryjnego jakże trudnych obecnie do zdobycia na polskim rynku wersji CDX bądź Elite - zresztą nieważne.
Jeżeli jednak nikt nie posiada takowego dodatku czy mógłbym prosić chociażby o zmierzenie tylko tego plastiku z tyłu podsufitki nad tylną szybą? - o ile można oczywiście (już chromolę te punkty mocowan).
P.S. Tak, chodziło mi o 3-cie światło stop znajdujące się za szybą i z tego co pamiętam z własnej Omy ów plastik mocowany jest do karoserii a dokładnie do dachu (wewnątrz kabiny) poza tym (apropos Astry) napisałem chyba 'Witam po sąsiedzku...' i 'pokrótce opiszę...'
Pozdrawiam gorąco.
[ Dodano: Sob Lut 18, 2006 15:58 ]
| ::::emu:::: napisał/a: | | Robo napisał/a: | | Po za tym to temat bardziej o ASTRZE niż omedze |
No jakby zapytal w dziale Astry o swiatla Omegi to nie wiem czy ktos by mu odpowiedzial... |
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
Robo [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 18:13
|
|
|
Spoko, spoko niewiem czy dobrze główkuje ale może spróbuj na jakimś szrocie wyszukać takiego światła ja mam 3stop w skrzydełku na klapie |
|
|
|
 |
mihoo [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 19:09
|
|
|
Ok, to może inaczej...
Czy mógłby ktoś z was użytkowników Omegi B wziąść linijkę i zmierzyć jaka jest długa (np. 90-100cm) i szeroka (np. 10-15cm) plastikowa listwa znajdująca się nad tylną szybą, bez względu czy jest z światłem stop czy też bez niego? |
|
|
|
 |
Robo [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 20:48
|
|
|
81 cm długości (od lączenia do łączenia) 8 cm szeroka |
|
|
|
 |
mihoo [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 22:13
|
|
|
| Robo napisał/a: | 81 cm długości (od lączenia do łączenia) 8 cm szeroka |
Dziękuję bardzo serdecznie .
W Asterce ma tylko 73 cm długości ale szerokość jest ta sama więc można pokobinować
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
peper [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 22:22
|
|
|
| Qrde, zdewastujesz asterke tylko dla 3 stopu?? Szkoda roboty. A jak pozniej bedzie ordynarnie wygladalo?? No chyba ze stary plastik bedziesz mial na zamiane to mozna kombinowac. |
|
|
|
 |
mihoo [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 23:15
|
|
|
| peper napisał/a: | | Qrde, zdewastujesz asterke tylko dla 3 stopu?? Szkoda roboty. A jak pozniej bedzie ordynarnie wygladalo?? No chyba ze stary plastik bedziesz mial na zamiane to mozna kombinowac. |
Ależ skąd.
Najpierw postaram się podjechać do znajomka, który wziął moją rozpadniętą Omcię aby porównać owe plastikowe listwy a także zobaczyć czy wygięcie tylnej szyby a dokładnie kąt pomiędzy dachem a tylną szybą jest taki sam bądź podobny (aby wyeliminować refleksy na tylnej szybie). Jeżeli będzie pasowało (w Omci nie miałem 3-go stopu ale chodzi mi o zatrzaski) to zdecyduje się na zakup. W UK na ebay'u można znależć takie listwy w całkiem okazyjnych wydaje mi się cenach a przy okazji postaram się również odwiedzić kilka scrapyardów w poszukiwaniu w. wym, tak że o dewastacji nie ma mowy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|