Przesunięty przez: holcu Sro Gru 26, 2007 14:21 |
|
| Autor |
Wiadomość |
grabber [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 19:12 Filtr Paliwa .:: Agila ::. ??????? cz. 2
|
|
|
Nastala wiosna wiec wzialem sie dzis za szukanie filtru paliwa o ktory pytalem wczesniej na forum... lecz niestety nie moge go nigdzie znalesc w prawej tylniej czesci samochodu...zreszta oblecialem do okola podwozie i niesetety nic... Zreszta wlew paliwa mam po lewo... a po prawo calkowicie nie zapowiada sie by byl filtr...zadnej wneki...niczego... podjechalem do mechanika i zaczal on szukac (bez wiazdu na kanal...) ogladal tez podwozie i patrzyl przy silniku i powiedzial ze nie widzi... rozwazal tez mozliwosc ze go poprostu nie ma ... Dlatego juz sam nie wiem gdzie szukac... niby w ksiazece obslugi pojazdu jest opcja filtru oraz w internecie tez chyba widzialem...ale poprostu nie wiem gdzie... mechanik mowil tez cos ze moze byc nad bakiem...i zdjecie go laczy sie z sporawa robocizna... Co wy na to?? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
toldek1
Wiek: 43 Dołączył: 07 Sty 2007 Posty: 13 Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 00:05
|
|
|
| Filtr musi być bo dokumentacja przeglądowa podaje wymianę filtra paliwa po 60 tyś, chyba że Autodata się myli ? . Układy wtryskowe nie tolerują brudnego paliwa więc warto filtra poszukać . |
|
|
|
 |
grabber [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 08:31
|
|
|
| Jasne jasne... ze warto go poszukac.... Ale gdzie??? |
|
|
|
 |
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 11860 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 144
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 11:24
|
|
|
Może nie mieć filtra, zobaczcie zrzut:
Nic o wymianie filtra nie ma.... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
grabber [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 14:29
|
|
|
| Hmmm...Ale filtru paliwa nie wymienia sie co 15000 km....?? Poza tym...to jest model z grodnia 2002... wiec?? |
|
|
|
 |
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 11860 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 144
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 21:57
|
|
|
Faktycznie, jest wymiana co 60kkm, albo co 48 miesiecy.
Ale, gdzie on jest? |
|
|
|
 |
Halun-H2 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 22:55
|
|
|
| Moim zdaniem ten filtr znajduje się gdzieś w okilicach baku a napewno przy tylnej częsi podwozia. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
grabber [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 23:19
|
|
|
| Hmmm... bylem dzis na kanale w celu znalezienia tego filtru... i oczywiscie nic... mechanik powiedzial mi ze jest jeszcze koncepcia ze filtr znajduje sie nad bakiem (jest w gornej wnece baku) i by go wymienic nalezy odkrecic bak... Ale to tylko koncepcja...choc w tym przypadku bardzo prawdopodobna...bo nigdzie go nie widac... najmniejszego sladu... czy szukac go tam?? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
toldek1
Wiek: 43 Dołączył: 07 Sty 2007 Posty: 13 Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 05:55 Filtr Paliwa .:: Agila
|
|
|
| Szukaj w zbiorniku paliwa, przy pompce paliwowej. Temat wydawałoby się prozaiczny a problem wielki, nawet dla zawodowo zajmujących się mechaniką, zwłaszcza gdy się takiego modelu nie robiło. Napisz czy filtr tam w rzeczywistości jest, sprawdzimy wiarygodność AD. |
|
|
|
 |
cursor

Model Opla : Kadett E
Punkty zdobyte: 69
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 22:28
|
|
|
Jeśli masz pompę w baku to powinieneś mieć zaślepkę pod siedziskiem z tylnej kanapy. Tak jest w kadettach i astrach F dla ułatwienia dostępu do pompy. Poszukaj czy masz tam zaślepkę.
W Epc jest rysunek jakiejś blachy przy baku. Blacha jest przykręcona w miejscu gdzie idą przewody z pompy. Może pod tą blachą jest filtr. W astrze g, filtr znajduje się właśnie pod tą blachą. Blacha ta w agili jest po drugiej stronie od wlewu. Na kanale powinieneś ją widzieć. |
|
|
|
 |
|
|