Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: holcu
Sro Gru 26, 2007 14:21
Filtr Paliwa .:: Agila ::. ??????? cz. 2
Autor Wiadomość
grabber
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 07, 2007 19:12   Filtr Paliwa .:: Agila ::. ??????? cz. 2

Nastala wiosna ;) wiec wzialem sie dzis za szukanie filtru paliwa o ktory pytalem wczesniej na forum... lecz niestety nie moge go nigdzie znalesc w prawej tylniej czesci samochodu...zreszta oblecialem do okola podwozie i niesetety nic... Zreszta wlew paliwa mam po lewo... a po prawo calkowicie nie zapowiada sie by byl filtr...zadnej wneki...niczego... podjechalem do mechanika i zaczal on szukac (bez wiazdu na kanal...) ogladal tez podwozie i patrzyl przy silniku i powiedzial ze nie widzi... rozwazal tez mozliwosc ze go poprostu nie ma ... Dlatego juz sam nie wiem gdzie szukac... niby w ksiazece obslugi pojazdu jest opcja filtru oraz w internecie tez chyba widzialem...ale poprostu nie wiem gdzie... mechanik mowil tez cos ze moze byc nad bakiem...i zdjecie go laczy sie z sporawa robocizna... Co wy na to??

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

toldek1 

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 00:05   

Filtr musi być bo dokumentacja przeglądowa podaje wymianę filtra paliwa po 60 tyś, chyba że Autodata się myli ? . Układy wtryskowe nie tolerują brudnego paliwa więc warto filtra poszukać .

grabber
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 08, 2007 08:31   

Jasne jasne... ze warto go poszukac.... Ale gdzie???

ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 144

Wysłany: Czw Mar 08, 2007 11:24   

Może nie mieć filtra, zobaczcie zrzut:

Nic o wymianie filtra nie ma....

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

grabber
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 08, 2007 14:29   

Hmmm...Ale filtru paliwa nie wymienia sie co 15000 km....?? Poza tym...to jest model z grodnia 2002... wiec??

ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 144

Wysłany: Czw Mar 08, 2007 21:57   

Faktycznie, jest wymiana co 60kkm, albo co 48 miesiecy.
Ale, gdzie on jest?

Halun-H2
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 08, 2007 22:55   

Moim zdaniem ten filtr znajduje się gdzieś w okilicach baku a napewno przy tylnej częsi podwozia. Pozdrawiam

grabber
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 08, 2007 23:19   

Hmmm... bylem dzis na kanale w celu znalezienia tego filtru... i oczywiscie nic... mechanik powiedzial mi ze jest jeszcze koncepcia ze filtr znajduje sie nad bakiem (jest w gornej wnece baku) i by go wymienic nalezy odkrecic bak... Ale to tylko koncepcja...choc w tym przypadku bardzo prawdopodobna...bo nigdzie go nie widac... najmniejszego sladu... czy szukac go tam??

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

toldek1 

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 05:55   Filtr Paliwa .:: Agila

Szukaj w zbiorniku paliwa, przy pompce paliwowej. Temat wydawałoby się prozaiczny a problem wielki, nawet dla zawodowo zajmujących się mechaniką, zwłaszcza gdy się takiego modelu nie robiło. Napisz czy filtr tam w rzeczywistości jest, sprawdzimy wiarygodność AD.

cursor 

Model Opla : Kadett E

Punkty zdobyte: 69
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 22:28   

Jeśli masz pompę w baku to powinieneś mieć zaślepkę pod siedziskiem z tylnej kanapy. Tak jest w kadettach i astrach F dla ułatwienia dostępu do pompy. Poszukaj czy masz tam zaślepkę.
W Epc jest rysunek jakiejś blachy przy baku. Blacha jest przykręcona w miejscu gdzie idą przewody z pompy. Może pod tą blachą jest filtr. W astrze g, filtr znajduje się właśnie pod tą blachą. Blacha ta w agili jest po drugiej stronie od wlewu. Na kanale powinieneś ją widzieć.

Odpowiedz do tematu