Przesunięty przez: loozack Sro Gru 26, 2007 22:57 |
|
| Autor |
Wiadomość |
katia [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 23:48 Pomóżcie!Problem z dorobieniem kluczyka do Calibry
|
|
|
| Mam probelm z dorobieniem kluczyka do Opla Calibry bez posiadania tego kluczyka orginalnego, poniewaz jedna osoba mi go zabrala i nie mam mozliwosci odzyskania go od niej.. Slyszalam, ze mozna odbic orginalny kluczyk na czyms i z tym odbicie isc do serwisu lub tez wykrecic zamek albo stacyjke..? Prosze bardzo o porade!! |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
zibi
33FFFF

Model Opla : astra G 1,6 8V
Wiek: 40 Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 3380 Skąd: Pobiedziska Punkty zdobyte: 10
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 06:26
|
|
|
| katia napisał/a: | | mozna odbic orginalny kluczyk na czyms i z tym odbicie isc do serwisu |
to nie takie proste,bo w oplowskich kluczykach jest immobilizer,a tego nie sklonujesz bez oryginału. |
|
|
|
 |
Halun-H2 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 21:14
|
|
|
| A masz kolego w tej Cali immobilaizer?? Bo jeśli nie masz to wystarczy ci zamek np. z klapy bagażnika. |
|
|
|
 |
bowitek

Model Opla : Vectra B 1,6 16V
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 01:06 Re: Pomóżcie!Problem z dorobieniem kluczyka do Calibry
|
|
|
| katia napisał/a: | | Slyszalam, ze mozna odbic orginalny kluczyk na czyms i z tym odbicie isc do serwisu lub tez wykrecic zamek albo stacyjke..? Prosze bardzo o porade!! |
Najprościej,
Jeżeli nie masz immo, to jak wyżej wspomniano - wyjąć jakiś zamek i do "klucznika"
Jeżeli masz immo, to trzeba zadzwonić do serwisu i zapytać się, co zrobić w sytuacji, gdy zaginął oryginalny kluczyk.
O ile w trakcie eksploatacji stacyjka nie była zmieniana (lub była zmieniana przez autoryzowany serwis) to najprawdopodobniej potrzebne Ci bedzie: dowód rejestracyjny i dowód osobisty. I sporo kasy... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|