Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: holcu
Sro Gru 26, 2007 00:03
wypowiedźcie się dlaczego corsa a nie golf czy bmw
Autor Wiadomość
PioGor 
PioGor

Model Opla : Vectra 1.6 16v

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 19:21   wypowiedźcie się dlaczego corsa a nie golf czy bmw

No własnie jestem szczesliwym posiadaczem corsy b i taka tez chciałem nie tuzinkową po liftingu. Owszem mają bmw kilkunasto letnie 3 golfy ale płaczą prze dystrybutorze, a ja mówie ze nie kupowałem auta na wyrost tylko do jazdy i nie na niedzielę.
Jedni się mówią że to babskie autko itd może i tak z silnikiem 1,0 czerwona z czarnymi lusterkami i zderzakami. Nie obrazając posiadaczy ale nasze autka hacbacki maja ponadczasową linie nie tak jak goll czy audi 20 letnie czy paro róznia sie tylko prawie lampami
doajcie soje pare groszy

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 143
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 21:16   

Też mam B i jestem bardzo zadowolony.
Jeżdzę też astrą ojca zwykła f-ką, i jednak siedzenia w corsie sa lepsiejsze.
W astrze po 300km jestem zmeczony, a w corsie dopiero po 1000 :wesoly:
Wolę corsę :wesoly:

PioGor 
PioGor

Model Opla : Vectra 1.6 16v

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 05:54   

ojciec ma cordobe i jak jadę nia to też siedze jak na stołku Seat prawie nówka 2000 r 70tys a silnik ryczy tak jak nie wiem a u mnie im szybciej tym ciszej biegi długie na 2-80; 3-110 a silnik 1,2 tylko na gazie da sie więcej pociągnac nie wiem moze na pb poma nie wyrabia

FENIX
[Usunięty]

Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 16:18   

Dużo jeżdżę. Różnymi samochodami Skodą Fabia, Renault Kangoo, 407, nawet lublinem i uważam że Corsa jest bardzo wygodnym samochodem, wykończenie wnętrza też jest przyjemne (przynajmniej w mojej) no i mało pali. Jest nie za duże i sprytne,

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

miś
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 20:14   

16 lat to piękny wiek, tyle ma moja corsa ale póki co nie chcę innego autka. Wyrywne, oszczędne, zwrotne i wygodne.

blowal 
Prawie Jak Łoś :P

Model Opla : AstraF HB x16sz i Tośka :D
Zaproszone osoby: 2
LPG: Tak

Punkty zdobyte: 5
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 20:55   

PioGor napisał/a:
biegi długie na 2-80; 3-110 a silnik 1,2 tylko na gazie da sie więcej pociągnac nie wiem moze na pb poma nie wyrabia

na gazie nie masz odcięcia paliwa i dlatego możesz więcej, ale raczej nie jest to wskazane

red dogg
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 10:54   

Ja jestem posiadaczem mojego Corsacza od niedawna - przesiadłem sie z Forda Fiesty. Chciałem wydać ok 12tyś, mieć dobre wyposażenie i przede wszystkim Diesla. Oglądałem różne marki z silnikami 1,5 - 1,7 - 1,9 niestety w związku z OC silniki 1,9 odpadły. Krąg się pomniejszył ale co zadecydowało? - 1,5 TD elektryka szyb i lusterek, 2x poduchy, wspomaganie, ABS, kubełki, alusy. Kwestia wnętrza - lubię wypukłości, zaokrąglenia a nie ostro i prosto jak w Golfie III czy Seacie Ibiza. Nawet pokuszę sie o stwierdzenie że Corsa B jest stylistycznie ładniejsza od Corsy C (ale to jest oczywiście tylko moje osobiste zdanie ;) )
Jeżeli chodzi o BMW to z przyczyn oczywistych nie widzę siebie w tej marce ;p

Kali
[Usunięty]

Wysłany: Czw Maj 03, 2007 10:11   

red dogg napisał/a:
Jeżeli chodzi o BMW to z przyczyn oczywistych nie widzę siebie w tej marce ;p

Kierowcy BMW to tzw. "ludzie bez szyi" :lol:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

maniakopel
[Usunięty]

Wysłany: Czw Maj 03, 2007 12:03   

Ja myślę żę" ludzie bez szyi" to stary już pogląd na kierowców bmw.Tyczyło się to głownie 7 i 5 do połowy lat 90....więc myślę że ten stereotyp już dawno nie obowiązuje.

Yrek67
[Usunięty]

Wysłany: Czw Maj 03, 2007 15:24   

Bo Golf jest nudny jak flaki z olejem a ten stereotyp z "beemkami" niezupełnie przeminął.

Odpowiedz do tematu