Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zibi
Sro Maj 16, 2007 06:17
Data na komputerze a radio w Astrze G
Autor Wiadomość
fool 

Model Opla : Astra G 2.0 DTI

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 22:14   Data na komputerze a radio w Astrze G

Witam!
Nabyłem astre G gdzie na wyposazeniu jest radyjko Philipsa CCRT 700 i wszystko połączone jest z komputerem. Na wyświetlaczu komputera jest możliwość wyświetlania daty i obok niej świeciło się logo RDS - czyli że pobiera sobie gdzine i date do komputerka z radia. Miałem włączone radio akurat na grała ESKA i wtedy chciałem zobaczyć jak się ustawia date i godzine na komputerku. Wcisnąłem dolny klawisz obok wyswietlacza i jak go trzymałem to docisnąłem górny i logo RDS znikneło - pomyślałem sobie że pewnie taką kombinacją się tą funkcję wyłącza. Zmieniłem stacje w radiu, po chwili znowu wróciłem na ESKE i pojawia mi sie tylko w lewych przednich głośnikach buczenie - jakby zwarcie czy przydzwięk. Co więcej, jak juz przeczytałem w instrukcji jak sie naprawde włącza i wyłącza funkcje pobierania daty i godziny z radia to okazało się że wciskając te dwa klawisze ja nic nie powinienem zrobić. Na dodatek teraz jak juz wiem jak włączyć i wyłączyć tą ikonke RDS i to robie to cały czas jest funkcja wyłączona. Inne stacje grają dobrze a ESKA odrazu buczy - zaprogramowałem tą stacje na innym kanale w radiu i jest to samo. Najgorsze że auto kupiłem bez kodu do radia i jak odłącze akumulator to sie zakoduje.....ale namieszałem...Ma ktos jakis pomysł co z tym zrobić?Wygląda jakby sie coś podwiesiło....

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Odpowiedz do tematu