Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Alarm standardowy??
Autor Wiadomość
Tomasz Śmigło
[Usunięty]

Wysłany: Sro Maj 23, 2007 07:30   Alarm standardowy??

Cześć. Zwracam się do Was z pytaniem o autoalarm. Czy w Zafirze montowane są standardowo autoalarmy?? Wczoraj przeczytałem z instrukcji z Astry o podwójnym zamknięciu drzwi pilotoem i podobno alarm się uzbraja za drugim razem. Sprawdziłem to dzis rano i faktycznie tak jest coś piknęło a kierunkowskazy mrugnęły drugi raz. Jestem przed montażem autoalarmu może nie będzie potrzebny i ok 400 500 zł w kieszeni i będzie już cos na wymianę turbiny :( prosze Was o info. Apropo dzięki za instrukcję obsługi faktycznie wszystko to samo co w zafirze :) i książke naprawiam sam. Sprawdze ją napewno. MIłego dnia

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

maniakopel
[Usunięty]

Wysłany: Sro Maj 23, 2007 11:09   

Tomasz Śmigło, to jest zwykłe ryglowanie drzwi....że nawet jak ktoś wybiję Ci szybę i pociągnie za "grzybki" w tapicerce czy za klamkę od środka nie otworzy drzwi....a jedynym wejściem do pojazdu będzie okno:D

Tomasz Śmigło
[Usunięty]

Wysłany: Sro Maj 23, 2007 15:17   

Dzięki jestem szybki i juz zdążyłem to sprawdzić :) otworzyłem okna i już nie da się faktycznie nic zrobić , ale włączenie zapłonu powoduje otwarcie drzwi. Ale mam instrukcję i będe czytał dalej. A alarm i tak musze założyć do AC jest wymagane 2 zabezpieczenie :(
Trudno kolejna kasa z konta poleci na OPELKA. BYWA.

arturmazur 

Model Opla : astra2 2,0 16V benz.

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 15:20   

To dobrze, że masz elastyczne konto :D :mrgreen:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

opolanin
[Usunięty]

Wysłany: Sro Maj 23, 2007 16:12   

dowiedz dokladnie jak to jest z dwoma zabezpieczeniami do ac - czy nie wystarczy immobiliser i ryglowanie drzwi firmowe? bo jak zalozysz alarm za 500pln w nieautoryzowanym serwisie to i tak ci to nic nie da przy odzyskaniu pieniedzy z ac przy kradziezy. pewnie ubezpiecza ale moga pozniej pieniedzy nie wyplacic. a moze sie myle... ?
p.s. jaki chcesz zalozyc alarm? jaka firma itd?

pozdrawiam
opolanin

skot1 

Model Opla : Astra II 2,0 DTI 16V

Punkty zdobyte: 8
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 16:35   

Popieram kolegę opolanin, zanim zamontujesz alarm dowiedz się jakiej firmy alarm jest proponowany przez firme ubezpieczeniową. Ja ma od samej kradziezy w PZU i alarm preferowany przez PZU to np. alarm SEO Dolphin
Ostatnio zmieniony przez zibi Sro Maj 23, 2007 16:39, w całości zmieniany 1 raz  

brzoza 

Model Opla : Astra Y20DTH

Punkty zdobyte: 83
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 16:42   

No za tą kwotę AC to już dwa zabezpieczenia możesz założyć i to dobrej jakosci :lol: a ryzyko pozostaje nadal.. przy swojej szkodzie też ci potrącą udział własny więc dylemat co wybrać :scratch: :scratch:

Odpowiedz do tematu