|
|
| Autor |
Wiadomość |
Tomasz Śmigło [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 07:30 Alarm standardowy??
|
|
|
Cześć. Zwracam się do Was z pytaniem o autoalarm. Czy w Zafirze montowane są standardowo autoalarmy?? Wczoraj przeczytałem z instrukcji z Astry o podwójnym zamknięciu drzwi pilotoem i podobno alarm się uzbraja za drugim razem. Sprawdziłem to dzis rano i faktycznie tak jest coś piknęło a kierunkowskazy mrugnęły drugi raz. Jestem przed montażem autoalarmu może nie będzie potrzebny i ok 400 500 zł w kieszeni i będzie już cos na wymianę turbiny prosze Was o info. Apropo dzięki za instrukcję obsługi faktycznie wszystko to samo co w zafirze i książke naprawiam sam. Sprawdze ją napewno. MIłego dnia |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
maniakopel [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 11:09
|
|
|
| Tomasz Śmigło, to jest zwykłe ryglowanie drzwi....że nawet jak ktoś wybiję Ci szybę i pociągnie za "grzybki" w tapicerce czy za klamkę od środka nie otworzy drzwi....a jedynym wejściem do pojazdu będzie okno:D |
|
|
|
 |
Tomasz Śmigło [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 15:17
|
|
|
Dzięki jestem szybki i juz zdążyłem to sprawdzić otworzyłem okna i już nie da się faktycznie nic zrobić , ale włączenie zapłonu powoduje otwarcie drzwi. Ale mam instrukcję i będe czytał dalej. A alarm i tak musze założyć do AC jest wymagane 2 zabezpieczenie
Trudno kolejna kasa z konta poleci na OPELKA. BYWA. |
|
|
|
 |
arturmazur

Model Opla : astra2 2,0 16V benz.
Wiek: 36 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 314 Skąd: krosno Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 15:20
|
|
|
To dobrze, że masz elastyczne konto |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
opolanin [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 16:12
|
|
|
dowiedz dokladnie jak to jest z dwoma zabezpieczeniami do ac - czy nie wystarczy immobiliser i ryglowanie drzwi firmowe? bo jak zalozysz alarm za 500pln w nieautoryzowanym serwisie to i tak ci to nic nie da przy odzyskaniu pieniedzy z ac przy kradziezy. pewnie ubezpiecza ale moga pozniej pieniedzy nie wyplacic. a moze sie myle... ?
p.s. jaki chcesz zalozyc alarm? jaka firma itd?
pozdrawiam
opolanin |
|
|
|
 |
skot1

Model Opla : Astra II 2,0 DTI 16V
Punkty zdobyte: 8
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 16:35
|
|
|
| Popieram kolegę opolanin, zanim zamontujesz alarm dowiedz się jakiej firmy alarm jest proponowany przez firme ubezpieczeniową. Ja ma od samej kradziezy w PZU i alarm preferowany przez PZU to np. alarm SEO Dolphin |
| Ostatnio zmieniony przez zibi Sro Maj 23, 2007 16:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
brzoza

Model Opla : Astra Y20DTH
Wiek: 50 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 2361 Skąd: Zabrze Punkty zdobyte: 83
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 16:42
|
|
|
No za tą kwotę AC to już dwa zabezpieczenia możesz założyć i to dobrej jakosci a ryzyko pozostaje nadal.. przy swojej szkodzie też ci potrącą udział własny więc dylemat co wybrać |
|
|
|
 |
|
|