Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Peter
Wto Sie 21, 2007 21:05
Vectra B diesel, padła klimatyzacja
Autor Wiadomość
leniu
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sie 21, 2007 08:57   Vectra B diesel, padła klimatyzacja

Witam
Wczoraj zobaczyłem dym pod maską, po chwili w samochodzie zrobilo sie szaro, zjechałem na parking: okazało się, że poluzował się korek z płynem do wspomagania, trochę płynu wychlapało się na silnik i stąd dym, klima to zassała i sie zepsuła...po ponownym odpaleniu silnika klimatyzacja już się nie włączyła...
Samochód Opel vectra 2.0 diesiel 75 KM, 99rok, klima 2 tyg temu nabita i odgrzybiona, teraz nawet się nie chce włączyc. Mogę cos sam przy niej sprawdzic czy konieczna wizyta w serwisie?
Pozdrawiam
Leszek

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

papież
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sie 21, 2007 20:56   

Witam
Mam pytanie jak klima mogła zassać to co wypłynęło ze zbiornika z e wspomagania?Obieg w klimatyzacji jest hermetyczny . Raczej to nie możliwe,prędzej olej ze wspomagania wylał się na kompresor i pasek po nim się śłizga więc nie napędza kompresora.
Mam nadzieję że to tylko to.

leniu
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sie 21, 2007 21:11   

Dokładnie się na tym nie znam, fakt jest taki, że klimatyzacja nie działa po tym wycieku i zadymieniu, wydaje mi się, że w samochodzie tez się szaro zrobiło ale moze tylko sie tak zdawało....
Dziekuję za podpowiedź.
Pozdrawiam
Leszek

Odpowiedz do tematu