Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
wyswietlacz
Autor Wiadomość
europas1
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sie 21, 2007 15:56   wyswietlacz

Witam . wyswietlacz dziala normalnie pokazuje date czas i temperature oraz dane z radia philips car 400. podswietlenie ok. ale po wlaczeniu swiateł caly gasnie co to morze byc.opel corsa b.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Espana 
Bartek

Model Opla : CORSA C 1.3 cdti
Zaproszone osoby: 2

Punkty zdobyte: 1
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 22:50   

Moim zdaniem albo masz zle podlaczone przewody albo następuje jakieś zwarcie

tom_gda
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sie 22, 2007 14:43   

u mnie nie działa termometr i zastanawiam sie jak dostac sie do tego wyswietlacza zeby sprawdzic kable?podwazyc srobokretem i do góry czy cos odkrecać??

kox. 

Model Opla : Astra G X18XE1
LPG: Tak

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 19:36   

jak gaśnie przy włączaniu świateł to może ściemnianie zegarów masz skręcone na maxa

co do termometru to zacznij od czujnika w asterce jest pośrodku zderzaka od środka

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Aneta83
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sie 22, 2007 20:09   

Widzę że stworzył się tu podobny temat co w poradach technicznych ,więc pozwólcie że skopiuję tu swojego posta.. :)
Ja już od jakiegoś czasu mam podobny problem ,jak włączam światła ,wyświetlacz gaśnie ,dopiero jak mocno się w niego walnie to czasami się uruchomi na krótko,więc pewnie coś jest ze stykami,coś pewnie trzeba z kostką zrobić.Mnie akurat problemy sie zaczęły odkąd zmieniłam radio w aucie ,i tak sie to ciągnie i żaden elektryk nie potrafi tego porządnie zrobić,a poodbno to wcale nie takie skomplikowane ,więc jesli wie ktoś jak to samemu zrobić to napiszcie nam .

mitnick 

Model Opla : Astra F 1,6 X16SZR

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 21:10   

Miałem podobny problem że mi wyświetlacz gasł po włączeniu świateł, polecam sprawdzenie kółeczka pod włącznikiem świateł czasem przypadkowo można przesunąć na min i wtedy did/tid nie świeci przy włączonych światłach

rafaln1 
Rafał

Model Opla : CB X12SZ
LPG: Nie

Punkty zdobyte: 15
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 23:12   

Witam wszystkich. Ja również miałem kłopot z szalejącym wyświetlaczem. Okazało się, że przyczyna tkwi w poluzowanych złączach na płytce drukowanej TID-a. Wystarczy zdemontować wyświetlacz,wypiąć wtyczkę, dobrą lutownicą przelutować wszystkie piny (styki) i po kłopocie. ;]

kristo4
[Usunięty]

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 13:40   

kox. napisał/a:
jak gaśnie przy włączaniu świateł to może ściemnianie zegarów masz skręcone na maxa

co do termometru to zacznij od czujnika w asterce jest pośrodku zderzaka od środka

Witam !
u mnie podobny jest problem , a mianowicie podświetlenie deski rozdzielczej przestało działać , nie pomaga wymiana kostki zapalania świateł , ściemniacz jest otwarty oraz "bzyczek" od czujnika zapalonych świateł przy otwartych drzwiach nie działa, co może być powodem - proszę o pomoc

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Odpowiedz do tematu