|
|
| Autor |
Wiadomość |
europas1 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 15:56 wyswietlacz
|
|
|
| Witam . wyswietlacz dziala normalnie pokazuje date czas i temperature oraz dane z radia philips car 400. podswietlenie ok. ale po wlaczeniu swiateł caly gasnie co to morze byc.opel corsa b. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Espana
Bartek

Model Opla : CORSA C 1.3 cdti
Zaproszone osoby: 2
Punkty zdobyte: 1
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 22:50
|
|
|
| Moim zdaniem albo masz zle podlaczone przewody albo następuje jakieś zwarcie |
|
|
|
 |
tom_gda [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 14:43
|
|
|
| u mnie nie działa termometr i zastanawiam sie jak dostac sie do tego wyswietlacza zeby sprawdzic kable?podwazyc srobokretem i do góry czy cos odkrecać?? |
|
|
|
 |
kox.

Model Opla : Astra G X18XE1
LPG: Tak
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 19:36
|
|
|
jak gaśnie przy włączaniu świateł to może ściemnianie zegarów masz skręcone na maxa
co do termometru to zacznij od czujnika w asterce jest pośrodku zderzaka od środka |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
Aneta83 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 20:09
|
|
|
Widzę że stworzył się tu podobny temat co w poradach technicznych ,więc pozwólcie że skopiuję tu swojego posta..
Ja już od jakiegoś czasu mam podobny problem ,jak włączam światła ,wyświetlacz gaśnie ,dopiero jak mocno się w niego walnie to czasami się uruchomi na krótko,więc pewnie coś jest ze stykami,coś pewnie trzeba z kostką zrobić.Mnie akurat problemy sie zaczęły odkąd zmieniłam radio w aucie ,i tak sie to ciągnie i żaden elektryk nie potrafi tego porządnie zrobić,a poodbno to wcale nie takie skomplikowane ,więc jesli wie ktoś jak to samemu zrobić to napiszcie nam . |
|
|
|
 |
mitnick

Model Opla : Astra F 1,6 X16SZR
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 21:10
|
|
|
| Miałem podobny problem że mi wyświetlacz gasł po włączeniu świateł, polecam sprawdzenie kółeczka pod włącznikiem świateł czasem przypadkowo można przesunąć na min i wtedy did/tid nie świeci przy włączonych światłach |
|
|
|
 |
rafaln1
Rafał

Model Opla : CB X12SZ
LPG: Nie
Punkty zdobyte: 15
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 23:12
|
|
|
Witam wszystkich. Ja również miałem kłopot z szalejącym wyświetlaczem. Okazało się, że przyczyna tkwi w poluzowanych złączach na płytce drukowanej TID-a. Wystarczy zdemontować wyświetlacz,wypiąć wtyczkę, dobrą lutownicą przelutować wszystkie piny (styki) i po kłopocie. |
|
|
|
 |
kristo4 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 13:40
|
|
|
| kox. napisał/a: | jak gaśnie przy włączaniu świateł to może ściemnianie zegarów masz skręcone na maxa
co do termometru to zacznij od czujnika w asterce jest pośrodku zderzaka od środka |
Witam !
u mnie podobny jest problem , a mianowicie podświetlenie deski rozdzielczej przestało działać , nie pomaga wymiana kostki zapalania świateł , ściemniacz jest otwarty oraz "bzyczek" od czujnika zapalonych świateł przy otwartych drzwiach nie działa, co może być powodem - proszę o pomoc |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|