Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: holcu
Wto Gru 25, 2007 23:49
Zaślepienie EGR'a - warto?
Autor Wiadomość
rox
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 10, 2006 09:49   Zaślepienie EGR'a - warto?

jak w temacie: mam silnik x12sz ktory jak wiadomo mocy ma jak na lekarstwo wiec przymierzam sie do pociachania puszki po piwie i podlozenia kawalka alu pod EGR. pytanie do osob ktore maja takiego moda u siebie: odczuliscie jakas znaczaca (albo chociaz minimalna) poprawe osiagow, poprawe pracy silnika, mniejsze spalanie czy cus innego?

ps. wiem ze z ekologia to troche na bakier :oops: ale.. inni wycinaja katalizatory :P

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Cinek- 
Opel Corsa Fan Club

Model Opla : Corsa B C14NZ
Zaproszone osoby: 1

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 10:52   

Dołączam się do pyatnia :D

wacha007
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 10, 2006 10:57   

...tyle sie na ten temat słyszy tu i tam..czyta wszytskjo zaly od silnika np. w ecotecach jest niewskazane :) a w innych no cóż EGR zawór recyrkulacji spalin polega to na tym że ów zawór część spalin kieruje spowrotem razem z powietrzem do komory spalania zmiejszajac tym samym emisje spalin. Moim zdaniem zanim go zaślepicie wyczyście go dokałdnie rozruszajcie i sprawdźcie czy da wam to jakis efekt. Co do mocy 1.2 najlepszym mozim zdaneim nie integrujacym zabardzo w silnik sposobem jest zrobienei sobie kolektroa wylotowego i wywalenie kata....

xmajk
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 12, 2006 17:30   

MOżE NIE CORSA ALE U MNIE PO ZAśLEPIENIU ERG'A SAMOCóD JAKBY WłAśNIE OSłABł MINIMALNIE.SPALANIE POZOSTALO W NORMIE.JEDYNIE PRZESTALO SZARPAC PRZY PUSZCZANIU GAZU.TERAZ MAM ZNOW ODśLEPIONY :)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

rox
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 12, 2006 17:40   

mowisz o gazie czy o benzynce?

xmajk
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 12, 2006 19:30   

o gazie bo bylo to w lato i wtedy na benzynie nie jeżdżę:)a masz erg podcisnieniowy czy elektronicznie sterowany?

rox
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 12, 2006 20:16   

bo ja wiem :P

xmajk
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 12, 2006 20:34   

jezeli tak wyglada bądź w podobie to podcisnieniowy.wystarczy zdjąć ten wężyk i wsadzić srubke w niego.nie zaszkodzi a sprawdzi się czy coś daje zaślepienie

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

rox
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 12, 2006 20:41   

e, u mnie z tego czegos przy przepustnicy wystaje pare kabelkow :P

xmajk
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 12, 2006 20:45   

elektrycznych? http://astra.autokacik.pl...apraw/egrp.html lub takie coś http://astra.autokacik.pl...epienieerg.html

Odpowiedz do tematu