|
|
| Autor |
Wiadomość |
sla [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 18:56 Opel Vectra nie dziala wajcha od biegow
|
|
|
| Opel Vectra 1991r., 1.6 benz-gaz. Jechalem na 2 biegu i nagle wyskoczyla wajcha od biegow do przodu, i juz tak zostala sprezynujaca do przodu. Bieg sie nie rozprzeglil , sprzeglo dziala normalnie ale wajcha juz nie dziala. Jest caly czas 2 bieg . Wajche mozna pociagnac do tylu to wroci do przodu, na prawo i lewo nie dziala. Czy to cos ze skrzynia biegow czy cos ze sprzeglem. Prosze o pomoc. |
| Ostatnio zmieniony przez sla Pią Sie 24, 2007 18:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
brzoza

Model Opla : Astra Y20DTH
Wiek: 50 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 2412 Skąd: Zabrze Punkty zdobyte: 91
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 19:06
|
|
|
| sla napisał/a: | | Czy to cos ze skrzynia biegow czy cos ze sprzeglem. |
Musisz wjechac na kanał bo widocznie rozpięło ci się cięgno łączące skrzynię |
|
|
|
 |
sla [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 20:26
|
|
|
| Ciegno laczace skrzynie z wajcha? Czy jest to z dolu widoczne ,czy moze widac cos z gory? |
| Ostatnio zmieniony przez sla Pią Sie 24, 2007 20:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
brzoza

Model Opla : Astra Y20DTH
Wiek: 50 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 2412 Skąd: Zabrze Punkty zdobyte: 91
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 20:35
|
|
|
| sla napisał/a: | | Czy jest to z dolu widoczne ,czy moze widac cos z gory? |
Z góry nie będzie to widoczne bo to cięgno nie będzie się ruszać najlepiej można sprawdzic pod samochodem |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
sla [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 21:12
|
|
|
| W sobote wczoraj sam naprawilem mojego opelka. Ciegno nie bylo rozpiete, tylko urwala sie jedna sruba mocujaca statyw laczenia ciegna ze skrzynia biegow, i calosc trzymala sie tylko na drugiej srubie. Patrzalem w ksiazce i na rysunku sa otwory na 3 sruby ale u mnie sa 2. Biegi zamiast sie przelaczac ruszaly sie z lacznikiem wajchy na srubie jak na zawiasie. Bylem zrezygnowany bo myslalem ze to sprzeglo albo skrzynia. Wielkie Dzieki Brzozie za to ze mnie nakierowal i zmotywowal do dzialania. |
|
|
|
 |
dizel1982 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 21:59
|
|
|
jeżeli już mowa o skrzyniach to żeby nie zakładac nowego tematu i nie zaśmiecać forum, postanowiłęm zapytać się w tym dziale i w tym poście.
Nie wiecie co może być że w mojej astrz na dołach strasznie skacze lewarek zmiany biegów??
Czyżby to poduszki od skrzyni poszły czy też coś innego?? |
|
|
|
 |
|
|