|
|
| Autor |
Wiadomość |
sintrek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 22:42 check
|
|
|
witam
no poki co moja sintra ,jeszcze jezdzi:)ale ostatnio przy predkosci powyzej 100 albo przy docisnieciu mocno gazu zapala sie check ? potem gasnie i jest ok? moze ktos cos miał podobnego w swoim ? a mam uszkodzony czujnik polozenia ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie bo uszkodzony jest od samego poczatku czyli kupna auta |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
nowy72
nowy72
Model Opla : omega B caravan
Punkty zdobyte: 5
|
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 14:41
|
|
|
Trzeba zaczytać błędy . |
|
|
|
 |
mironek
mironek
Model Opla : SINTRA 3.0 V6
Wiek: 30 Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 56 Skąd: BRANIEWO Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 19:34 ...
|
|
|
| czujnik położenia wału-kod chyba 0335-mi też taki wywala, ale ponoć chłopaki piszą, że wyświetla zawsze go na nie pracującym silniku. Czy ktoś z Was to potwierdzi?? Ja u siebie dalej mam problem z ABSem, który raz się zapala, raz nie, szczególnie jak koła się zatrzymają. Co za cholerstwo? Pozdrawiam Mironek (Sintra 3.0 automat) |
|
|
|
 |
sintrek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 20:43
|
|
|
| no u mnie tez abs najpierw mrygal a teraz juz swieci od uruchomienia:) albo walnal ten czujnik przy piascie albo sie zabrudził styk tez ,w pioruna nie ma czasu grzebac bo cały czas auto w ekspoatacji |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
mironek
mironek
Model Opla : SINTRA 3.0 V6
Wiek: 30 Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 56 Skąd: BRANIEWO Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 06:17 ...
|
|
|
| No to mam pytanie do fachmenów- czy czujnik położenia wału korbowego może odpowiadać za działanie ABSu??? Jeżeli tak, to ponoć warto sprawdzic same przewody, gdyż to ulega najczęściej awarii. Pozdro z Warmii. Mironek- Sintra 3.0 |
|
|
|
 |
JohnGee [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 20:51
|
|
|
Ja właśnie zamieniłem Astrę na Omegę B 2.5TDS. I od razu problem. Kiedy kupowałem, wszystko było OK, jak tylko przejechałem 50km zaczął w czasie jazdy mrugać check. No cóż jakiś czujnik myślę i nic jadę dalej. Dzisiaj Omega przystopowała mi w czasie jazdy (zapalił się check - turbina jeszcze nie załączona) zredukowałem do 4biegu i poszła bez problemu. O co chodzi, czy pompa siada? Można się załamać, rozumiem z 1000km, ale do cholery zrobiłem nią dopiero 70km. Super zakup Dodam, że silniczek i skrzynia pracuje pięknie. Turbina także. Podejrzewam pompę od wtrysków, ma ktoś jakiś pomysł? Aha, czy w Omedze można sprawdzić kody błędów domowym sposobem, tak jak w Astrze, czy trzeba udać się na kompa? |
|
|
|
 |
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 11848 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 144
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 08:52
|
|
|
| Niestety diesel tylko na kompa.... |
|
|
|
 |
omega intrepid [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sie 26, 2007 14:22 Witaj w klubie omegi :D
|
|
|
Witaj w klubie, zakup OPLA to jak zabawa w rosyjską ruletke.
Mam 2,5 TDS i od samego zakupu miałem już kilka przygód, mam jednakże dla Ciebie rade, nim zaczniesz grzebać w kodach zatankuj ją dobrą ropą, nie ze stacji prywaciaża, nie opałem tylko dobra ropą.
TDS lubi tylko ropke najlepszej jakości, gdy ropa jest lewa wariuje tak jak u Ciebie
Pozodrawiam |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
sintrek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 17:01
|
|
|
hejka
troszke jezdze wiec coraz rzadziej zagladam
wiec moj problem z checkiem zniknal po dolaniu oleju do silnika chociaz pewnosci nie mam ale narazie nie swieci a mecze swoja sinterke strasznie;) dziennie 100 minimum
takze pozdrawiam i coby nam sie nic nie psuło w nich;) |
|
|
|
 |
janek26 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 19:19
|
|
|
| Czujnik spalania sutkowego wychwytywał dźwięki związane z glosna praca spowodowana za małym poziomem oleju-standard. |
|
|
|
 |
|
|