|
|
| Autor |
Wiadomość |
rafalpg
rafalpg

Model Opla : Opel Astra F 1.6 71KM
LPG: Tak
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 14:58 Mam problem z podłączeniem Radia Panasonic CD
|
|
|
Posiadam od paru dni opla astrę 1 hatback 1.6 i, chcę podłączyć tam radio CD ale po podłączeniu radio świeci ale nic nie słychać. Radio świeci wszystko pokazuje ale nic nie słychac w głośnikach.I jeszcze jak zrobić aby działało bez przekręcenia kluczyka (zmostkować +12 stałe z +12 ze stacyjki), I nie pokazuje daty po włączeniu(podobno trzeba przeciąć 8 pin w TID).
Proszę o pomoc bo bez muzyki to nie jazda |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
FENIX [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 16:45
|
|
|
Jak nie masz głosu to albo nie podłączyłeś głośników, albo masz spalone wyjścia w radiu albo masz wciśnięty przycisk MUTE, albo ściszone radio na max'a.
Co do podłączania to musisz +12V które jest cały czas podłączyć do + (czerwony) radia i do podtrzymania pamięci czyli chyba żółty. Wszystko jest w schemacie podłączania radia. |
| Ostatnio zmieniony przez FENIX Wto Paź 09, 2007 16:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rafalpg
rafalpg

|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 18:11
|
|
|
Udało się odłączyłem pomarańczowy kabelek i zaczęło grać. A z datą też już wszystko gra odłączyłem 8 pin i jest ok. Zmostkowałem +12 ze stacyjką ale nic ,muszę przekręcić dopiero kluczyk. Acha i kasują mi sie wszystkie stacje itp. ustawienia, który kabelek odpowiada za podtrzymanie, mam dwa pomarańczowy(winowajca) i brązowy nie wiem do czego służą. Morze zasilanie trzeba podłączyć tylko pod +12 stałe, a co z tym ze stacyjki w ogóle nie podpinać??
[ Dodano: Wto Paź 09, 2007 19:20 ]
Mam automatyczną antenę nie wysuwa się cała. Zauważyłem ,że strasznie ciasno chodzi czym trzeba ją posmarować żeby wysuwała i chowała się cała?? |
|
|
|
 |
borys255 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 21:31
|
|
|
| nie podpinaj tego plusa ze stacyjki tylko wszyswtko do tego drugiego, bądź jesli masz jakies mocne radio to nawet możesz osobny plus z akumulatora jakimś grubszym kablem puscić zeby nei miec straty mocy . Kostka iso i jej podłaczenie fajnie jest opisne na stronie : http://www.studio24.prv.pl/ |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
jogi1982
Grzechu

Model Opla : Classic X16SZR
Wiek: 26 Dołączył: 17 Kwi 2007 Posty: 587 Skąd: Warszawa Punkty zdobyte: 0
|
|
|
|
 |
rafalpg
rafalpg

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 09:57
|
|
|
| Dzięki wielkie z datą jest już ok a z zasilaniem też odłączyłem plusa ze stacyjki i podłączyłem stały plus wszystko chula , ale radio coś gorzej mi odbiera stacje ,więc który kabelek odpowiada za wzmacniacz antenowy (ten od automatycznej anteny)? |
|
|
|
 |
|
|