Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Poważna wymiana
Autor Wiadomość
Łukasz Fiedorow 
Łukasz Fiedorowicz

Model Opla : Astra G 3D
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 14:22   Poważna wymiana

Witam!!!

Mieszkam w okolicach Białegostoku i mam Opla Astre G 3D 2.0dtl 16v. Autko ma 222000 tys przebiegu, ale mimo tego silnik jest w swietnym stanbie. Niestety, tylko on. Myślę nad :

- kompletną wymianą zawieszenia (amortyzatory, wachacze, drążki, końcówki, silentblocki, przód i tył)

- zmianą sprzęgła na wzmocnione

- wymianą przedniej szyby

- Zamontowaniem radia na cd i nowych głosników (gdy zamintowałem raz Blaupunkta MP26 San Remo auto gorzej zapalało, a swego czasu nawet w lato miało problemy z odpaleniem po dłuższym postoju. osobiście myslałem że to pompa. Elektryk zrobił jednak obwód, dzieki któremu grzałka uruchamia sie przy każdym rozruchu i nie mam już problemów z uruchomieniem, poza jednym takim przypadkiem rano w gararzu zaraz po zamontowaniu grzałki, potem już nie)

- Wymianą hamulców

- Pomalowaniem alufelg

- Wymianą fotela przedniego kierowcy (pogiąłem stelarz, bo to model 3 dzwiowy i jak zepsuł mi sie mechanizm odciągania fotela to coś tam musiałem pogiąc)

- trwałym odświeżeniem wnętrza (konserwacja plastyków, tapicerki)

- zaprawki w miejscach odpryskyu lakieru i polerke

- zabezpieczenie antykorozyjne (korozji nie widac, ale pomyslec trzeba o przyszlosci)

I gdzie moja prosba?

Otoz, zalezy mi, abyscie podali mi namiary na warsztaty, ktore wykonalyby ktoras z tych napraw dobrze i tanio, a jezeli pracujecie w warsztatach miloby bylo zobaczyc jakas wasza oferte.

Ktos pomysli ze jestem frajerem, skoro chce wladowac tyle kasy w auto.

Jezeli ktos tak pomysli to co robi na foryum dla milosnikow Opli? Ja lubie swojego Opelka i mam zamiar o niego zadbac!

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
GrzesiekBstok 

Model Opla : Astra G Caravan
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 12:17   

- zawieszenie-kupić na allegro, albo w jakims sklepie internetowym- wyjdzie sporo taniej
wymienić można choćby w perfect auto, niezły jest kempisty na boboli, koło cmentarza
-sprzęgło- j.w.- aczkolwiek niebardzo wiem jakie to jest sprzęgło wzmocnione
- szyba- jaan, autoglass, trochę tych firm jest podzwon i popytaj o cenę
- car audio robią w adisie na choroszczańskiej
-hamulce j.w.- zakup w internecie wymiana w warsztacie
-malowanie alufelg- nie mam bladego pojęcia
- pranie wnętrza itd- większośc myjni oferuje taką usługę, dobrzy są na kopernika, jakieś 300 metrów za bp, wjazd przy sklepie z częsciami do gazu, ale z tym warto poczekać jak będzie trochę cieplej
- zaprawki i polerka- każdy lakiernik Ci to zrobi, kwestia ceny- nie polęcę tu nikogo niestety, bo nie korzystałem, robiłem we własnym zakresie- lakier kupiłem na zwyciestwa naprzeciw polmozbytu, paste i mleczko do polerowania na allegro, wiecej mi nie trzeba
- wymiana fotela- zakup używki na allegro, wymiana we własnym zakresie- banalna sprawa
-zabezpieczenia antykorozyjne- Zakład antykorozyjnych zabezpieczeń samochodowych
tel. 0 85 653 28 86
adres
15-763 , Białystok, Ogrodniczki 9 m. 2
woj. podlaskie
takie coś znalazłem w necie- opinii nie znam
ja robiłem we własnym zakresie- fluidol do kupienia na allegro lub w sklepach, tak samo "baranek" lub bitex

Łukasz Fiedorow 
Łukasz Fiedorowicz

Model Opla : Astra G 3D
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 18:20   

Co do sprzegła...

Czytałem gdzieś, że ogólnie sposród tych najprostszych są 3 rodzaje sprzegł. Te zwykłe, o wzmocnionet trwalosci (gdy jezdzimy z przyczepa) i sportowe. I mi wlasnie zalezy na wzmocnionym

Odpowiedz do tematu