Model Opla : Astra G 3D
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 14:22 Poważna wymiana
Witam!!!
Mieszkam w okolicach Białegostoku i mam Opla Astre G 3D 2.0dtl 16v. Autko ma 222000 tys przebiegu, ale mimo tego silnik jest w swietnym stanbie. Niestety, tylko on. Myślę nad :
- Zamontowaniem radia na cd i nowych głosników (gdy zamintowałem raz Blaupunkta MP26 San Remo auto gorzej zapalało, a swego czasu nawet w lato miało problemy z odpaleniem po dłuższym postoju. osobiście myslałem że to pompa. Elektryk zrobił jednak obwód, dzieki któremu grzałka uruchamia sie przy każdym rozruchu i nie mam już problemów z uruchomieniem, poza jednym takim przypadkiem rano w gararzu zaraz po zamontowaniu grzałki, potem już nie)
- Wymianą hamulców
- Pomalowaniem alufelg
- Wymianą fotela przedniego kierowcy (pogiąłem stelarz, bo to model 3 dzwiowy i jak zepsuł mi sie mechanizm odciągania fotela to coś tam musiałem pogiąc)
- trwałym odświeżeniem wnętrza (konserwacja plastyków, tapicerki)
- zaprawki w miejscach odpryskyu lakieru i polerke
- zabezpieczenie antykorozyjne (korozji nie widac, ale pomyslec trzeba o przyszlosci)
I gdzie moja prosba?
Otoz, zalezy mi, abyscie podali mi namiary na warsztaty, ktore wykonalyby ktoras z tych napraw dobrze i tanio, a jezeli pracujecie w warsztatach miloby bylo zobaczyc jakas wasza oferte.
Ktos pomysli ze jestem frajerem, skoro chce wladowac tyle kasy w auto.
Jezeli ktos tak pomysli to co robi na foryum dla milosnikow Opli? Ja lubie swojego Opelka i mam zamiar o niego zadbac!
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
GrzesiekBstok Model Opla : Astra G Caravan
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 12:17
- zawieszenie-kupić na allegro, albo w jakims sklepie internetowym- wyjdzie sporo taniej
wymienić można choćby w perfect auto, niezły jest kempisty na boboli, koło cmentarza
-sprzęgło- j.w.- aczkolwiek niebardzo wiem jakie to jest sprzęgło wzmocnione
- szyba- jaan, autoglass, trochę tych firm jest podzwon i popytaj o cenę
- car audio robią w adisie na choroszczańskiej
-hamulce j.w.- zakup w internecie wymiana w warsztacie
-malowanie alufelg- nie mam bladego pojęcia
- pranie wnętrza itd- większośc myjni oferuje taką usługę, dobrzy są na kopernika, jakieś 300 metrów za bp, wjazd przy sklepie z częsciami do gazu, ale z tym warto poczekać jak będzie trochę cieplej
- zaprawki i polerka- każdy lakiernik Ci to zrobi, kwestia ceny- nie polęcę tu nikogo niestety, bo nie korzystałem, robiłem we własnym zakresie- lakier kupiłem na zwyciestwa naprzeciw polmozbytu, paste i mleczko do polerowania na allegro, wiecej mi nie trzeba
- wymiana fotela- zakup używki na allegro, wymiana we własnym zakresie- banalna sprawa
-zabezpieczenia antykorozyjne- Zakład antykorozyjnych zabezpieczeń samochodowych
tel. 0 85 653 28 86
adres
15-763 , Białystok, Ogrodniczki 9 m. 2
woj. podlaskie
takie coś znalazłem w necie- opinii nie znam
ja robiłem we własnym zakresie- fluidol do kupienia na allegro lub w sklepach, tak samo "baranek" lub bitex
Model Opla : Astra G 3D
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 18:20
Co do sprzegła...
Czytałem gdzieś, że ogólnie sposród tych najprostszych są 3 rodzaje sprzegł. Te zwykłe, o wzmocnionet trwalosci (gdy jezdzimy z przyczepa) i sportowe. I mi wlasnie zalezy na wzmocnionym