Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kokos
Sob Lut 16, 2008 23:55
Predkosciomerz
Autor Wiadomość
Drak3
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sty 19, 2008 23:23   

a mozecie mi pomoc mam taki problem ze nasmarowalem sobie linke bo byla glosna po zlozeniu zegarów licznik chodzil do 60km/h po czym odrazu wpadl na max i tam pozostal rozkrecilem i sie cofnął ,ale objaw pozostał powyzej 60 odrazu wali na max i tam zostaje ,kilometry nabija normalnie ,co to moze byc ??
Ostatnio zmieniony przez Drak3 Pon Sty 21, 2008 22:32, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

wac507 

Model Opla : Astra X14NZ HB
LPG: Tak

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 20:19   

u mnie po wymianie linki predkosciomierza slysze stukanie z zegarow - im szybciej jade tym glosniej stuka. nasparowalem wszystko przy skrzyni, ale niewiele pomoglo.
czy smarowanie od strony wskaznikow cos pomoze? wlac smar do linki?

andrzej_m55 
Andrzej

Model Opla : Kadett E automat

Punkty zdobyte: 37
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 21:32   

Witam
To mi wygląda na zbyt długą linkę
Ale głowy nie dam

wac507 

Model Opla : Astra X14NZ HB

Wysłany: Sob Mar 08, 2008 22:00   

nasmarowałem linke na całej długości, lekko ją skróciłem z obu końców
przez pierwszych kilka kilometrów było lepiej, ale teraz jest już jak przed nasmarowaniem
chyba linka jest jakaś trafiona..

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

andrzej_m55 
Andrzej

Model Opla : Kadett E automat

Punkty zdobyte: 37
Wysłany: Sob Mar 08, 2008 22:36   

Witam
Wiesz kolego nic innego nie przychodzi mi do głowy
Albo pancerz złamany albo linka za długa
Kiedyś dorabiałem linkę jakoś tak wyszło że była za długa i tak właśnie mi robiła jak opisujesz po maleńkim kawałeczku skracałem aż było dobrze
No ale może jeszcze ktoś się wypowie
Powodzenia...
Może to głupie ale pomyślałem czy aby ten kwadracik linki wchodzi w licznik ???
Ostatnio zmieniony przez andrzej_m55 Nie Mar 09, 2008 00:12, w całości zmieniany 1 raz  

waldemar
[Usunięty]

Wysłany: Pią Maj 16, 2008 18:36   

ja mam tez sam problem tyle ze zachowania sa calkiem inne frontera 2000r ltd wersja angielska.otorz gby zapalam silnik oprucz kontrolek nic nie reaguje to znaczy nie wyswietla sie licznik kilometrow elektronicznu nie widac ile jest obrotow silnika no i jak rusze nie wiadomo ile jade.jednak gdy zapale swiatla drogowe obrotomierz zaczyna dzialac poziom paliwa i temperatury dziala natomiast predkosciomierz tylko czasami gdy jade na dluzsze trasy ostatnio bylem w chinach po wlaczeni reset kilometrow wszystko wraca do normy ale tak jak mowie tylko na dlugich trasach.jezeli wiecie co jest nie tak.bardzo prosze o pomoc.z gory dziekuje waldemar

Sylwian 
Sylwian

Model Opla : FRONTERA A 1998 2.2 LPG
LPG: tak

Wysłany: Sob Maj 17, 2008 10:49   

Tak zwane zimne luty szfankują lub styki ,wymontować psiknąc odpowiednim preparatem i może pomoże.

skate
[Usunięty]

Wysłany: Wto Maj 27, 2008 10:43   

Witam, mam problem z prędkościomierzem we fronterze 2,2 dtl z '99r.Otóż nie działa prędkościomierz, nie nabija kilometrów, a co jakiś czas na moment działa, po chwili całkiem spada do zera.Wymieniłem czujnik prędkościomierza, wyczyściłem styki, przejrzałem wszystkie kostki.Działał jeden dzień, a potem znowu to samo.Wie ktoś może co z tym zrobić??
Z góry dzięki.Pozdrawiam

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

MartiMartiMarti
[Usunięty]

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 21:59   

Witam!
Mam ten sam problem z predjosciomierzem we fronterze 2000r.
Podczas jazdy licznik wskazuje tylko km dzienne a ogólnych nie wskazuje wcale!!!
Zawiesza sie wskazówka z szybkosciomierza ale po uderzeniu piescia zawsze reaguje :D mam jeszcze problem z np: kontrolka poduszki - swieci sie niekiedy przez 2 tygodnie, a poaniej nagle gasnie i jest wszystko ok!!

Jak wiecie jak sobie z tym poradzić albo jak juz sie uporaliscie z tym problemem to prosze napiszcie co najlepiej zrobić?!

Ronisaiz 
Kolekcjoner Opelków

Model Opla : Kilka będzie...

Wysłany: Czw Cze 12, 2008 22:33   

Odnośnie zegarów trudno powiedzieć.... ale odnośnie poduszki mogę podpowiedzieć że najlepiej byłoby zczytać błędy poduszki i wtedy by się okazało co i jak. Najprawdopodobniej, albo do sterownika napinacza dostaje się wilgoć i wariuje, albo jest gdzieś przepięcie i tak samo reaguje. Zczytanie błędów na pewno Ci pomoże.

Odpowiedz do tematu