|
|
| Czy oglądasz serial Prison Break i uważasz że stanie się on kultowy? |
| Tak, najlepszy serial ostatnich lat |
|
77% |
[ 17 ] |
| Nie, aktualnie są lepsze seriale |
|
4% |
[ 1 ] |
| Nie oglądam żadnych serialii |
|
18% |
[ 4 ] |
|
| Głosowań: 22 |
| Wszystkich Głosów: 22 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
red dogg [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 23:01 Prison Break
|
|
|
| Już dawno nie oglądałem serialu gdzie z odcinka na odcinek nie mogłem sie doczekać. Mi przypadł bardzo do gustu więc nie można przejść obojętnie obok losów Michaela i Lincolna. Pierwsza seria była świetna - genialny plan który komplikował się z odcinka na odcinek. Druga seria nie miała już takich zwrotów akcji ale ostatni odcinek drugiej serii jest kapitalny. Już nie mogę doczekać się trzeciej serii - ponoć we wrześniu dopiero pojawi sie w Stanach. Dla tych co nie maja serii z netu pozostaje trochę spóźniony Polsat ... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
camel [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 00:46
|
|
|
Może się czepiam, ale po paru odcinkach, które oglądałem z zaciekawieniem, zacząłem zauważać pewne "wpadki" osłabiające niedostatki scenariuszowe i zaczęło mnie to drażnić, bo do tej pory film był extra.(oglądam tylko w Polsacie)
Przykłady
1. Nie można zbudować rzutnika do przeżroczy bez lustra skupiającego promienie ( a on "wyświetlił przy pomocy lampki nocnej głowę diabła odrysowaną na kartce.
2. Z remontowanego przez bohaterów pomieszczenia nie wolno było wynosić narzędzi, tymczasem, po zmianie ekipy , nowa ekipa szła do pracy z narzędziami w rękach.
3. W ostatnim odcinku Michael wszedł do pomieszczenia pod izbą chorych wciągając się po linie przywiązanej do kraty przykrywającej wejście. Jak podniósł kratę wisząc na niej na linie?. TEGO TO NAWET CHUCK NORRIS BY NIE ZROBIŁ.
Niemniej będę oglądał dalej, ale wszystkie teg typu wpadki mnie osłabiają |
|
|
|
 |
maniakopel [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 09:30
|
|
|
| Ja jestem zdecydowanie za....zanim weszły odcinki na beznadziejnym tłumaczeniu w polsacie miałem już obejrzany pierwszy sezon....Co prawda drugi też już cały obejrzałem ale myślę że pierwszy sezon był bardziej ciekawy.Od końca sierpnia ma być 3 sezon <ostatni>rozwiązujący wszystkie zagadki itd. |
|
|
|
 |
GrzECHO
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8
Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2006 Posty: 2688 Skąd: Puławy/IRL
Punkty zdobyte: 21
|
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 09:51
|
|
|
Ogladalem chyba ze 2 odcinki, ale niestety nie mam czasu na tv... Nie pamietam tez kiedy obejrzalem film na kompie, po prostu nie lubie lezec i patrzec sie w monitor.
Szkoda, bo serial pewnie fajny skoro wszyscy go tak zachwalaja |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
Aneta83 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 22:16
|
|
|
Ja ostatnio się opuszczam wyjątkowo z oglądaniem skazanego.,coś nie mogę trafić do domu na tą godzinę ,ale na szczęście są jeszcze streszczenia na necie ,więc jak mi się zdarzy opuścić odcinek to nadrabiam na kompie |
|
|
|
 |
geralt102
1.6 16V x16xel

Model Opla : Astra G kombi
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 21:59
|
|
|
| ja niedawno zakończyłem oglądać całą 1 i 2 serię...i już nie mogę się doczekać na 3. |
|
|
|
 |
maniakopel [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 22:49
|
|
|
geralt102, pod koniec czerwca lub sierpnia będzie kolejna cześć...zapomniałem dokładnie jaki to był miesiąc.
[ Dodano: Pon Maj 07, 2007 19:50 ]
| Cytat: | Oficjalna premiera 3 sezonu serialu Prison Break ("Skazany na śmierć") jest zapowiedziana na 28 sierpnia 2007r.
Ubiegłego roku w tym czasie, fani serialu zastanawiali się jak potoczą się dalsze losy braci, po tym jak udało im się wydostać z Fox River. Było to troche dziwne że ten sezon PB odbył się bez żadnej ucieczki z więzienia, ale z pewnością scenarzyści zajęli się już tym i, no cóż, spróbują dostarczyć pożądanego napięcia dla fanów serialu...
Ale teraz kiedy Michael, T-Bag, Mahone i Bellick trafili do bezprawnej Sony, ucieczka pewnie się powtórzy, lecz z odwróconą pozycją braci. Pytanie, czy historia się się powtórzy czy Michael znów będzie uciekał z więzienia.
Pytanie brzmi, czy są w stanie zrobić to jeszcze raz ale bez powtarzania historii?
Paul Lane z gazety "Niagara" powiedział: "To w jaki sposób akcja potoczy się dalej? Czy jako uciekinierzy będą podróżowali psychodeliczną (halucynacyjną) ciężarówką rozwiązując zagadki z gadającym psem? A może będą odcięci na wyspie z gwiazdą filmową i milionerem?"
Twórca Prison Break, Paul Scheuring mówi, że następny sezon będzie nowym rozdziałem w życiu braci, ale akcja wróci do głównego konceptu, do tego o czym naprawdę jest ten serial. Prawdopodobnie pojawią się nowe twarze z różnych krajów, z których jedna, jak chodzą plotki, zakocha się w Lincolnie.
Powiedział również "Jedyne co wam zdradze to to, że nowy sezon przyniesie więcej brutalności i przemocy niż kiedykolwiek. Pierwszy i drugi sezon będzie wydawał się nudny w porównaniu z 3cim".
Nie jest zaskoczeniem, że telewizja FOX ogłosiła, iż będzie emitowany trzeci sezon jej megahitu Prison Break. Chociaż, dla wielu fanów serialu nie jest to żadna niesamowita informacja, to jednak pozostawia otwarte drzwi do rozmowy o tym, jak będzie on wyglądał. Dotychczas, sposobem na serial było trzymanie się z dala od przewidywalności. Fani byli zaskoczeni, kiedy pierwszy sezon wydawał się być odpowiedzą na główną zagadkę serialu. Jednak byli zachwyceni, kiedy druga seria zabrała ich na zupełnie nieoczekiwaną wycieczkę, która nie skończyła się pomyślnie, pozostawiając braci w trudnej jak nigdy sytuacji.
W swoich wypowiedziach dla magazynu “Variety”, producent serialu Paul Scheuring powiedział, iż w trzecim sezonie “Skazanego na śmierć” pojawi się wątek międzynarodowy. Jest to dość ciekawy dobór słów, biorąc pod uwagę plotki o tym, że fabuła ma rozgrywać się głównie w Panamie. Oczywiście może to być celowy chwyt Scheuringa, aby uniknąć potwierdzenia plotek o Panamie, jednakże może też znaczyć, iż akcja posunie się jeszcze dalej za południową granicę.
Poza ogłoszeniem głównego miejsca akcji, Scheuring zdradził również, że 4 nowych bohaterów nie będzie Amerykanami. Jak na razie zaplanowane jest dodanie dwóch mężczyzn i dwóch kobiet do obsady. Nie jest powiedziane, co będzie to oznaczało dla postaci, które utknęły w Stanach. Biorąc pod uwagę niepowodzenia Sucre, Bellicka i T-Baga które rozegrały się w końcowych odcinkach, wydaje się, że żaden z tych wątków nie będzie kontynuowany w sezonie trzecim.
Fani Sary również mają powód do zaniepokojenia. Spoilery wskazują, że będzie przeżywać trudne chwile, oraz nie dołączy do Linca i Michaela w Panamie. Mogą być to złe wieści dla Sary Wayne Callies, która dzięki serialowi miała co najmniej 2 lata dobrze płatnej pracy.
Jeśli wierzyć plotkom, trzeci sezon Prison Break prawdopodobnie rozpocznie się tak samo, jak rozpoczął się serial– od śmiałej ucieczki z więzienia.
Podsumujmy. Następny sezon przyniesie więcej przemocy, więcej nowych bohaterów, i będzie miał międzynarodową oprawę. No i oczywiście nowa konspiracja jaką będzie spisek w rządowym ośrodku badań. A więc czy te zmiany pomogą? Czy zdołają wyzwaniu? Jak sądzicie? |
To by było na tyle:D |
|
|
|
 |
camel [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 21:24
|
|
|
| camel napisał/a: | | Niemniej będę oglądał dalej, ale wszystkie teg typu wpadki mnie osłabiają |
Dzisiaj obejrzałem kolejny( na polsacie )odcinek i nie mogę. Owszem całość podoba mi się, ale pod względem drobnych szczegółów to jest serial tylko dla Amerykanów.
W dzisiejszym odcinku Sucre zalał dziurę w posadzce betonem, ( a w domyśle potem pomalował, przykrył wykładziną) a kilka godzin później Belick podniósł wykładzinę i nie było śladu! No przegięcie. W Stanach, gdzie przeciętny amerykanin nie odróżnia np. gipsu od cementu , a do wymiany żarówki czy bezpiecznika woła elektryka to przejdzie, ale u nas ... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
red dogg [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 22:31
|
|
|
| Oki zgodzę się że są wpadki ale biorąc pod uwagę całość jestem jednym z tych co uważają ten serial za jeden z lepszych ostatnich lat ... |
|
|
|
 |
shrek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 16:19
|
|
|
Jestem mile zaskoczony,że ten serial ma tylu fanów ja pierwszą część oglądałem w Polsacie ale drugi udało dostać od znajomych i fakt było już po 22.00 jak wróciliśmy do domu ale do rana film był już zaliczony i wcale nie żałuję nieprzespanej nocy mam nadzieję ,że trzecia część będzie równie dobra jak jak pozostałe... |
|
|
|
 |
|
|
Firany
Karty plastikowe
pobierowo
Opel
Karty plastikowe
projektowanie stron