|
|
| Autor |
Wiadomość |
sledzik1102

Model Opla : Astra F kombi C14SE
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 28 Cze 2008 Posty: 168 Skąd: Koszalin/Złotów
Punkty zdobyte: 6
|
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 16:06
|
|
|
szkoda ze nikt nie zrobił fotek
takie zdjęcia z przeczyszczania odpowietrzenia zbiornika pomogły by wielu osobom
ja tez musze jakoś udrożnic to odpowietrzenie ale nie wiem w który wężyk dmuchnąć i w jakim kierunku- no chyba ze kierunek przedmuchu jest bez znaczenia
podobno jakiś elektrozawór otwiera sie tylko gdy silnik pracuje więc nie da rady chyba tego przedmuchać gdy auto bedzie wyłączone
pytałem juz niejednokrotnie czy zapchane odpowietrzenie zbiornika paliwa może powodować mulenie auta ale nikt kogo nie dotknął ten problem nie potrafił jasno odpowiedzieć bo niby skąd by mial wiedzieć
przejade się bez korka od paliwa i sprawdze czy jest jakaś poprawa
jesli bez korka paliwa bedzie lepiej to pozostanie mi tylko przedmuchiwanie przewodów czy może przepychanie ich jakims drucikiem bedzie bardziej efektywne??? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
zibi
33FFFF

Model Opla : astra G 1,6 8V
Wiek: 40 Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 3372 Skąd: Pobiedziska Punkty zdobyte: 5
|
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 16:19
|
|
|
| sledzik1102 napisał/a: | | ale nie wiem w który wężyk dmuchnąć |
w najgrubszy na pewno i w kierunku zbiornika
| sledzik1102 napisał/a: | | mulenie auta |
jest mozliwe | sledzik1102 napisał/a: | | przepychanie ich jakims drucikiem |
nie dasz rady |
|
|
|
 |
sledzik1102

Model Opla : Astra F kombi C14SE
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 28 Cze 2008 Posty: 168 Skąd: Koszalin/Złotów
Punkty zdobyte: 6
|
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 16:31
|
|
|
a czy mogę dmuchać powietrze w te wężyki które wchodzą w taką puszke z otworem w tylnym nadkolu pod wlewem paliwa ??
czy może też mam dmuchnąć od strony silnika w stronę zbiornika?? jeśli tak to niech ktoś mnie pokieruje w który wężyk byłoby najlepiej dmuchać. |
| Ostatnio zmieniony przez sledzik1102 Pią Sie 15, 2008 16:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|