|
|
| Autor |
Wiadomość |
Pawcio416
Nowy
Model Opla : VECTRA I
LPG: TAK
|
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 08:24 Problem sprzęgło, Skrzynia?
|
|
|
| Opel VECTRA I. Gdy samochód chodzi na luzie z pod maski słychać stukot jak by z komory sprzęgła. Jak wcisnę sprzęgło stukot zanika. Jak się kawałek przejadę nie jest juz taki głośny ale wystarczy że samochód trochę postoi i sytuacja się powtarza. Niedawno kupiłem to auto i nie mam pojęcia co w nim gra. Może nawet wystarczyło by dolać oleju do skrzyni. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Lujan

Model Opla : Vectra b
Wiek: 19 Dołączył: 13 Lut 2008 Posty: 47 Skąd: Sz-n Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 13:37
|
|
|
| jak to jest w vectrze I za bardzo nie wiem ale musi być z dołu pewnie jakaś kontrolka poziomu pewnie sie wykręca śrubę i sprawdza czy jest stan. Jak by było mało to by Ci skrzynia wyła. Ja tak miałem w vb. Może to być coś przed skrzynią biegów. Łożysko oporowe może Ci sie "skończyło" tylko to tak trudno ocenić raczej trzeba to słyszeć:) pisząc komora sprzęgła miałeś na myśli miejsce połączenia skrzyni z silnikiem tak? |
|
|
|
 |
Pawcio416
Nowy
Model Opla : VECTRA I
LPG: TAK
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 16:48
|
|
|
| Ten dziwięk dobiega jak by z miejsca między skrzynią a silnikiem raczej bliżej silnika i znika po wciśnięciu sprzęgła a po pewnym czasie jak silnik chodzi brzestaje dzwonić. |
|
|
|
 |
Przymek
Model Opla : ASTRA
Wiek: 30 Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 47 Skąd: Inowrocław
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 17:13
|
|
|
| Witaj. Objawy, które opisałeś wskazują na łożysko oporowe. Dolegliwość dość popularna nie tylko w oplach. Gdybyś się decydował na wymianę pomyśl o sprzęgle |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|