Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem sprzęgło, Skrzynia?
Autor Wiadomość
Pawcio416 
Nowy

Model Opla : VECTRA I
LPG: TAK

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 08:24   Problem sprzęgło, Skrzynia?

Opel VECTRA I. Gdy samochód chodzi na luzie z pod maski słychać stukot jak by z komory sprzęgła. Jak wcisnę sprzęgło stukot zanika. Jak się kawałek przejadę nie jest juz taki głośny ale wystarczy że samochód trochę postoi i sytuacja się powtarza. Niedawno kupiłem to auto i nie mam pojęcia co w nim gra. Może nawet wystarczyło by dolać oleju do skrzyni.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Lujan 

Model Opla : Vectra b

Wysłany: Wto Sie 12, 2008 13:37   

jak to jest w vectrze I za bardzo nie wiem ale musi być z dołu pewnie jakaś kontrolka poziomu pewnie sie wykręca śrubę i sprawdza czy jest stan. Jak by było mało to by Ci skrzynia wyła. Ja tak miałem w vb. Może to być coś przed skrzynią biegów. Łożysko oporowe może Ci sie "skończyło" tylko to tak trudno ocenić raczej trzeba to słyszeć:) pisząc komora sprzęgła miałeś na myśli miejsce połączenia skrzyni z silnikiem tak?

Pawcio416 
Nowy

Model Opla : VECTRA I
LPG: TAK

Wysłany: Pon Sie 18, 2008 16:48   

Ten dziwięk dobiega jak by z miejsca między skrzynią a silnikiem raczej bliżej silnika i znika po wciśnięciu sprzęgła a po pewnym czasie jak silnik chodzi brzestaje dzwonić.

Przymek 

Model Opla : ASTRA

Wysłany: Pon Sie 18, 2008 17:13   

Witaj. Objawy, które opisałeś wskazują na łożysko oporowe. Dolegliwość dość popularna nie tylko w oplach. Gdybyś się decydował na wymianę pomyśl o sprzęgle

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Odpowiedz do tematu