Model Opla : Astry:'94Kombi & '93Htb
Zaproszone osoby: 79
LPG: Tak
Wiek: 29 Dołączył: 09 Maj 2006 Posty: 1070 Skąd: Strachanów
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 10:22 Problem z LPG.
Witam. Użyłem opcji szukaj, ale jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie nie znalazłe. Mianowicie mam problem z Lpg w czasie jazdy w korkach ulicznych. Jak postoję w korku i posuwam się do przodu po kilka metrów to później nie mogę ujechać tym autkiem. Nie wchodzi na obroty, jest zamulona i bardzo szarpie. Po przejechaniu ok. 1km na niższym biegu i wysokich obrotach autko wraca to normalnego stanu. Czyżby dławiła się gazem? Dodam, że w cyklu mieszanym spali mi ok. 9,5 litra gazu a w cyklu pozamiejskim potrafi zejść do 8,5 litra. Poradźcie czy jechaś do gazownika na regulację (instalka od roku), czy spróbować samemu wyregulować. Za bardzo nie wiem jak to zrobić.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astry:'94Kombi & '93Htb
Zaproszone osoby: 79
LPG: Tak
Wiek: 29 Dołączył: 09 Maj 2006 Posty: 1070 Skąd: Strachanów
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 12:18
Peter, a w którym miejscu znajduje się ten filtr.
Dodam, że ja sam sobie regulowałem gaz po przejechaniu ok 50km od montażu instalacji i jak pojechałem na kontrole p o1000km to powiedzieli, że jest idealnie. Ale zrobiłem na gazie 0k. 20tys. km. i może się coś rozregulowało. Denerwuje mnie to bardzo i chyba naprawdę muszę się wybrać do gazownika.
szeryf,
Filterek jest w elektrozaworze, to jest takie ustrojstwo na rurce doprowadzającej gaz założone jako pierwszy element od zbiornika gazu.Przeważnie przy nim rurka ma zrobione kilka zwojów okrągłych.Dochodzą do tego 2 kabelki.
Wygląda podobnie, jak filtr wody w instalacji CO w domu załozony na rurze przy piecu.
Jak chcesz coś więcej wiedzieć, to zajrzyj do Download-wstawiłem fajny opis LPG.
Jak masz instalkę z kompem, to nie powinno się tak dziać, zostaje wizyta u gazownika.