Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: szeryf
Sob Lut 10, 2007 12:48
problem z obrotomierzem po przekładce silnika
Autor Wiadomość
Bc30se
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lut 20, 2006 21:51   problem z obrotomierzem po przekładce silnika

a u mnie jest taki problem, po przekładce silnika na 3.0 przestał mi chodzić obrotomierz oryginalny. Ale to norma bo doszło 2 cylindry, więc wziąłem od znajomego licznik od angola V6, narazie mam wszystko w milach ale to wymienie.

Problem jest taki że mimo że obrotomierz się uspokoił to i tak faluje. Falowanie nasila się od niskich a na wysokich obrotach to już wskazówka ma wachanie z 1 cm... nie wiem o co chodzi.... niby 6 garów to 6 garów co nie?
Ostatnio zmieniony przez Bc30se Wto Lut 21, 2006 06:59, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

rox
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lut 20, 2006 22:14   

no niby tak.. a nie myslales o wrzuceniu w obwod jakiegos malego kondensatora w celu ustabilizowania tych wachan?

a co do licznika w milach.. moze skrec z tych dwoch zegarow jedne dobre? :)

Bc30se
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lut 21, 2006 06:59   

no tak chce zreobić ale mile mi narazie nie przeszkadzają, chciałem mieć po prostu obrotomierz... kondensator w obwód?? jakiej pojemności?

rox
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lut 21, 2006 09:26   

wiem ze kondensator ustabilizowalby prad plynacy przewodem sygnalowym do obrotomierza. co do pojemnosci to zalezy od wartosci tego pradu. napewno sa jakies wzory na to ale a za cienki jestem :P mysle ze na www.elektroda.pl ktos ci odpowie na to pytanie ;)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

peper
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 22, 2006 16:37   

A może jest jakaś dodatkowa różnica w zegarach odnośnie silnika V6 i R6???
Poprawcie mnie jeżeli się mylę.
pp

rox
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 22, 2006 18:52   

ale Bc30se ma silnik w ukladzie V i zegary tez ma w ukladzie V, czyz nie jest tak?

Bc30se
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 23, 2006 15:17   

nie, ja mam rzędówke w omedze B, PATRZ PROJEKTY, nie ma różnicy dla obrotomierza czy to jest V czy R, ważna jest liczba cylindrów.

W omedze B podaje impuls cewka przez motronik, w A sama cewka. Nie wiem właśnie co motronik robi z tym impulsem.....

Odpowiedz do tematu