Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z odpaleniem po upływie około 5godz.
Autor Wiadomość
rafalski101 

Model Opla : opel kadet

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 18:22   Problem z odpaleniem po upływie około 5godz.

Witam,

mam opelka kadett 1,7D od jakiegoś czasu przestał mi palić odrazu, po dłuższym postoju około 5godz. Co zrobiłem? wymieniałem filtr paliwa i świece nic nie pomogło, obiawy takie jakby paliwo schodziło z pompy do baku powrotem,nawet zrobiłem eksperyment i odkręciłem przewód zasilający od filtra i wlałem do niego ropę co sie okazało przeleciała przez pompe do powrotu czy taki obiaw jest normalny (oczywiście na zgaszonym silniku).

Proszę o pomoc!!! ;(

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

szajboos 
KTK Member

Model Opla : CA 2.0 8V i Kadzio 2.5 V6

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 02:34   

Nie powinno paliwo wracać do baku w czasie postoju. Powinien tam być zaworek jakiś. Nie pamiętam jak to było u mnie w 1.5D, ale też miałem taki problem. Z tym że ja zmieniałem silnik na 2.0 benzyne, więc nie naprawiałem tego

rogal107 

Model Opla : kadet kombi wtryskowiec

Wysłany: Nie Mar 23, 2008 13:08   

odkręć i sprawdź silnik krokowy to takie cos jak patrzysz z przodu na gaźnik to znajduje sie z lewej str takie okolo 5 cm cos z przodu nie pomyl z potenciometrem przepustnicy

Odpowiedz do tematu