|
|
| Autor |
Wiadomość |
Rojcyk [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 15:02 Problem z odpaleniem zafiry 2004 rok 2.0 dth automat
|
|
|
| mam taki problem ze na tablicy rozdzielczej wyswietla sie auto z kluczem a gdy probuje zapalic auto ta kontrolka zaczyna mrugac , i bylem juz na komputerze i stacyjka tak jakby czytala kluczyk ale tak jakby auto nie widzialo wlaczonego zaplonu czyli ze jest kluczyk przekrecony na zaplon. Probowalem to kasowac , blad sie kasuje ale po wylaczeniu kluczyka i wlaczeniu go spowrotem na zaplon blad powraca i samochodu nie da sie odpalic. Czy ktos z was mial taki problem i z gory dziekuje za pomoc |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
brzoza

Model Opla : Astra Y20DTH
Wiek: 50 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 2377 Skąd: Zabrze Punkty zdobyte: 86
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 15:26
|
|
|
| Rojcyk napisał/a: | | po wylaczeniu kluczyka i wlaczeniu go spowrotem na zaplon blad powraca i samochodu nie da sie odpalic. Czy ktos z was mial taki problem i z gory dziekuje za pomo |
Użyj drugiego kluczyka bo masz rozkodowany imobiliser. Lub próbuj ponownie bo może coś źle robisz. http://forum.opel24.com/k...owanie+kluczyka |
|
|
|
 |
Rojcyk [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 16:10
|
|
|
| prubowalem z jednego i z drugiego kluczyka auto sie zamyka z kluczyka alarmy dzialaja auto kreci ale nie odpala. Na komputerze jak bylo sprawdzane to pisalo ze nie ma sygnalu wlaczonego zaplony a kluczyk byl przekrecony i wszystko sie swiecilo na liczniku i wtedy kontrolka auta z kluczem nie mruga a przy prubie startu zaczyna mrugac i auto nie odpala i paliwo dochodzi wiec nie wiem czemu nie odpala |
|
|
|
 |
brzoza

|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 16:41
|
|
|
| Cytat: | | zaczyna mrugac i auto nie odpala i paliwo dochodzi wiec nie wiem czemu nie odpala |
Masz jakies radjo z kodem czy nie /Bo jeżeli posiadasz kod to zdejmij na minute klemę i ponownie załóż i zrób z tym kluczykiem to samo . Może to pomoże !!!Bo w ten sposób się kasują nie które błędy Należy tylko ustawić datę i to radio jak jest z kodem, bo jak nie to tylko data i czas |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Rojcyk [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 16:54
|
|
|
niestety niemam radia wtym aucie
[ Dodano: Nie Sty 13, 2008 16:00 ]
a tak wogule niema ktoś dostępu do instrukcji instalacji elektrycznej do tego modelu |
|
|
|
 |
brzoza

|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 17:34
|
|
|