Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z silnikiem krokowym?
Autor Wiadomość
pablo1985 
Pablito

Model Opla : Omega B 2.0 16V

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 08:26   problem z silnikiem krokowym?

Witam. Mam problem. Otóż moja Omega 2.0 16v, 97 rok gaśnie na luzie, tzn zdarza się jej gasnąć. Jak jest na luzie to chodzi normalnie po czym nagle obroty spadają do 500 i nagle gaśnie. Zauważyłem też że jak chodzi na ssaniu to chodzi normalnie, jak wyłączy się ssanie to chodzi poczym nagle jakby miała zgasnąć i obroty zwiększają się i normują. Co to może być? Proszę o pomoc ponieważ posiadam to autko od niedawna. Mi się wydaje, że to silnik krokowy. I tu moje następne pytanie. Ile kosztuje taki silniczek krokowy? Kupować zamiennik czy oryginał i czy nie da się go jakoś wyczyścić czy konieczna jest jego wymiana. Dziękuje i Pozdrawiam.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

jarek_krolak 

Model Opla : OMEGA A

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 15:43   

Moim zdaniem to na 90% silnik krokowy :-) urzywany od 80 -120 pamietaj tylko o numerze silnika :-) i sil.krokowego

Odpowiedz do tematu