Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 11:00 problemy z obrotami na lpg
mam problem z obrotami na gazie mianowicie po przelaczeniu na gaz obroty spadaja do 500 podczas jazdy zdazylo sie ze nawet silnik gasl gdy jechal sobie na luzie musze sie zatrzymac i przytrzymac hamulec wtedy sobie podciaga obroty i juz jest wszystko ok zdaza sie to tylko podczas pierwszego przelaczenia na gaz podczas kazdego odpalenia silnika czy ktos moze sie orintuje co to moze byc? z gory dziekuje za wszelka pomoc
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Jak przygasa, albo gaśnie na luzie podczas jazdy na gazie, to 95% winien jest dolot.
Musi być tak odwrócony, żeby nie zasysał powietrza z przodu.
I po tym zabiegu też regulacja.
Aha, w dolocie nie może być żadnych zwężek, czy innego dławienia.
Co do regulacji poczytaj sobie ksiażki o LPG z download.
marchwiowy [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 14:17
ja37 napisał/a:
Jak przygasa, albo gaśnie na luzie podczas jazdy na gazie, to 95% winien jest dolot.
Musi być tak odwrócony, żeby nie zasysał powietrza z przodu.
I po tym zabiegu też regulacja.
Aha, w dolocie nie może być żadnych zwężek, czy innego dławienia.
Co do regulacji poczytaj sobie ksiażki o LPG z download.
marchwiowy, jeszcze jedno.
Niektóre reduktory mają 2 śruby regulacyjne, nieraz gazownicy zapominają o jednej z nich i jest zakręcona na amen, a nie powinna, gdyż ona pomaga w kłopotach, jak twoje, a także zapobiega gaśnięciu silnika na zakręcie na luzie.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
JanuszW Model Opla : Astra F 1.4i
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 20:33
ja37 słyszałem że tą drugą śrubką, reguluje się dopiero przy większych pojemnościach silnika.