|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
mibats [Twój profil został usunięty!]
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 13:29 Programy do CDTi w Krakowie?
|
|
|
Jezdze sobie trójeczką z 2005 roku,
1.7CDTi, 100KM, ale z czasem w autku poczulem brak "kopa"
Szukalem w sieci, szukalem na forach, ale nie spotkalem sie nigdzie z opisem/reklama jakiejs firmy tuningowej, ktora w swoich projektach mialaby ten silniczek modyfikowany.
Wszyscy bawia sie grupa VW-Audi i silniki TDI na dziesiata stronę przerabiają, a o Oplu ani widu ani słychu...
Jedynie ta piekna GTC zmodyfikowana w W-wie, ale do Stolicy jechac po program to troche daleko
Stąd moje pytanie- czy ktoś w małopolsce ma Opla z silnikiem CDTi i coś w niej robił?
Jakaś warta uwagi firma?
Autko nie jest wyczynowe, ma po prostu fajnie jezdzić, bez zbędnego przesadnego obciążania silnika, chętnie zrobiłbym to porządnie, z hamownią itd.
Wiem o
compSporcie, Goduli, Vtec'u, TTC, coś jeszcze wartoby odwiedzić? Może jest jakiś spec właśnie od silników opla? |
|
|
|
 |
|
holcu
Naczelny Wódz :)

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
HArtur1
Z17DTH

Model Opla : Astra III 1.7 CDTI
Punkty zdobyte: 34
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 19:04
|
|
|
Przejedź się do Warszawy do firmy, której namiary dostałeś na PW.
Nie będziesz żałował, można z nimi pogadać o wszystkim, nie uważają Cię za idiotę, a siebie za alfę i omegę.
Znają się na robocie, a jak będziesz chciał asystować przy modach to pewnie nie będzie problemu. Zresztą możesz zadzwonić i pogadać na początek. |
|
|
|
 |
|
holcu

|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
stefdeath [Twój profil został usunięty!]
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 09:38
|
|
|
| W krakowie godni polecenia są tylko TTC i compsport. Tylko, że ci drudzy robią chyba tylko auta z vag'a. Możesz też uderzyć do Dynosoftu do Katowic. Nie ma potrzeby dymać do wawy jeśli chcesz tylko zmienić program to możesz spokojnie zaufać powyższym firmom. |
|
|
|
 |
|
holcu

|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 13:18
|
|
|
troszke pomailowalem i wg chlopakow z compsportu ok 135HP i 310Nm to wynik bez problemu osiagalny przy dobrym stanie technicznym silnika, a taka modyfikacja z hamownia to wydatek do 2000zl
Nie jest zle, moze jak jeszcze mamy vw polo z silnikem tdi oddam do modyfikacja to rabat dostane
Co do Warszawy, to faktycznie tam sobie zadzwonie, pogadam i wybiore sie do nich w odwiedziny jadac do rodzinki w stolicy.
Oczywiscie opis modyfikacji wrzuce do odpowiedniego dzialu, tak aby kazdy mogl zobaczyc i ocenic "czy bylo warto" |
|
|
|
 |
|
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 10:49
|
|
|
| mibats napisał/a: | troszke pomailowalem i wg chlopakow z compsportu ok 135HP i 310Nm to wynik bez problemu osiagalny przy dobrym stanie technicznym silnika, a taka modyfikacja z hamownia to wydatek do 2000zl
Nie jest zle, moze jak jeszcze mamy vw polo z silnikem tdi oddam do modyfikacja to rabat dostane
Co do Warszawy, to faktycznie tam sobie zadzwonie, pogadam i wybiore sie do nich w odwiedziny jadac do rodzinki w stolicy.
Oczywiscie opis modyfikacji wrzuce do odpowiedniego dzialu, tak aby kazdy mogl zobaczyc i ocenic "czy bylo warto" |
Wierz mi, że warto banan ci z twarzy nie będzie schodził |
|
|
|
 |
IskraKrK [Twój profil został usunięty!]
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 11:58
|
|
|
| w Krakowie mam znajomego ktory bawi sie w takie rzeczy. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 23:07
|
|
|
Pytanie jest czy sie bawi w zgrywanie programu bez zadnej optymalizacji, czy sie na tym faktycznie zna, bo jesli pierwsza opcja to nawet na allegro mozna sobie takowy CHIPTUNING kupic czasem i za 9,99
Ale jesli Twoj znajomy cos wiecej w Oplach grzebie, to daj znac na PM
[ Dodano: Nie Cze 28, 2009 10:04 ]
No i jest pierwszy problem z astra... Ostatnio, przy wyprzedzaniu pod górę w 4osoby + klima auto gdy je przycisnąłem zamiast iść się zamuliło, wyskoczył mi engine check i dopiero po chwili znów zaczęło iść, a kontrolka sobie spokojnie po jakichś 2 minutach zgasła :O
Miał ktoś kiedyś podobny problem z tym autem? Do tej pory nic a nic się z nim nie działo... |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 14:24
|
|
|
| mibats napisał/a: |
[ Dodano: Nie Cze 28, 2009 10:04 ]
No i jest pierwszy problem z astra... Ostatnio, przy wyprzedzaniu pod górę w 4osoby + klima auto gdy je przycisnąłem zamiast iść się zamuliło, wyskoczył mi engine check i dopiero po chwili znów zaczęło iść, a kontrolka sobie spokojnie po jakichś 2 minutach zgasła :O
Miał ktoś kiedyś podobny problem z tym autem? Do tej pory nic a nic się z nim nie działo... |
Prawdopodobnie było to spowodowane przycięciem się łopatek zmiennej geometrii w turbinie. Niespalona sadza ze spalin zapieka się z czasem w kierowniczkach powietrza w turbinie
zmiennej geometrii. Nie jest korygowane ciśnienie i turbina przeladowuje
co komputer odczytuje jako błąd i przechodzi w tryb pracy
awaryjnej co się objawia spadkiem mocy. To częsty problem nękający też silniki innych producentów mające turbiny ze zmienną geometrią. Jedź na komputer i zczytaj błędy. Jeśli to turbinka to trzeba oddać do czyszczenia i przestać uprawiać tzw. PSJ |
|
|
|
 |
zibi
Zasłużony Spec od spraw gumowych :)

Model Opla : astraH Z17DTH GolfIII 1,9TDI
Wiek: 42 Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 3911 Skąd: Pobiedziska Punkty zdobyte: 74
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 18:19
|
|