|
|
| Autor |
Wiadomość |
lidia [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 19:21 przebieg corsy B
|
|
|
Witam wszystkich!
mam problem... otóż chciałabym kupić corse B
Mam na oku corse z przebiegiem 170km z silnikiem 1.4
Czy ten przebieg nie jest za duży? czy może jak na ten silnik jest ok |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
q-bash [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 20:19
|
|
|
| A ktory rocznik ta corsina? Moja jest wrzesien 93 i ma 172tys przebiegu. |
|
|
|
 |
Gibonsjo [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 00:21
|
|
|
nie patrz na przebieg mógłbym licznik wymieniany czy coś to nie jest miarodajne patrz na stan auta
-cichy silnik dobrze pracujący
-zdrową blachę zwrócić uwagę na naprawy bo nawet niemiecka jakość usług nie dała rady w corsie mojego wuja próg który był naprawiany na gwarancji i tak po 4latach był progiem widmo po prostu zniknął
-zawieszenie
-wnętrze
-sprawdź czy plastiki mają ten sam rocznik
-jeżeli ma air-bag to czy przy przekręceniu kluczyka świeci się kontrolka od niego(jeśli nie to mogą być atrapy)
jeżeli poświęcisz trochę na ocene auta to kupisz dobrze;]
przykład:
Moja kobieta 3dni oglądała Corsę którą teraz śmiga prócz kilku drobnostek zakup bardzo udany;]
corsa B 1,4 1996 166tys
moja astra rocznik 1,4 1993 188tys tak u mnie wyglądają przebiegi |
|
|
|
 |
rafaln1
Rafał

Model Opla : Corsa B X12SZ
LPG: Nie
Punkty zdobyte: 4
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 08:00
|
|
|
| Gibonsjo napisał/a: | jeżeli ma air-bag to czy przy przekręceniu kluczyka świeci się kontrolka od niego(jeśli nie to mogą być atrapy)
|
Jeśli świeci to też mogą być atrapy. Przecież taką kontrolkę podłącza się pod inną żeby ukryć brak poduszki. Podobnie z kontrolką check engine. Jeśli nie ma świecić (oczywiście w czasie jazdy pokazując błąd) to podłączana jest często pod lampkę ciśnienia oleju. Trzeba więc uważnie patrzeć czy po odpaleniu silnika lampki nie gasną jednocześnie. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
kubazw
kubazw

Model Opla : bez Opla przez pół roku:-((
LPG: nie
Wiek: 28 Dołączył: 04 Lut 2007 Posty: 259 Skąd: Stargard Szczeciński Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 09:19
|
|
|
Jeździłem Corsa C14NZ z przebiegiem jak ja zakupiłem miała 150 tys. i nie miałem pewności czy nie była kręcona zrobiłem nią około 50 tys. i nie miałem zadnych problemow,tylko wymiany na czas oleju filtrów rozrzadu i samochód jest niezawodny. Oprócz drobnych wycieków oleju i rdzy która sie pojawiała nic wiecej sie nie działo.Mój braciszek jeździ Astrą F z takim samym silnikiem ma zrobione ponad 200 tys.z czego około 70 na lpg. i bardzo ją chwali,nigdy go jeszcze nie zawiodła lidia jeżeli silniczek pracuje dobrze równiutko i cicho bez zadnych stuków puków to ja bym brał.Oczywiscie mozesz skorzystac z pomocy stacji diagnostycznych,jechac a przegląd i bedziesz miała pewność Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gibonsjo [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 09:57
|
|
|
| odnośnie kontrolki air-bag to ona zawsze najdłużej się świeci po odpaleniu...jest to różnica kilku sekund ale można zaobserwować |
|
|
|
 |
lidia [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 15:34
|
|
|
Wielkie dzięki za odp rocznik 96.
i tak będę kupować auto z kuzynem , który ma pojęcie ja tam za bardzo nie odróżniam gdzie było malowane hehehehe itd. Tylko ten przebieg mnie tam zaniepokoił.. wolałam się upewnić
pozdrawiam |
|
|
|
 |
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 12503 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 79
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 15:51
|
|
|
Moja miała 213kkm, jak kupowałem.
Dojeździłem do 286kkm i trafił się silnik na swap, ale jeszcze by pojeździł. |
|
|
|
 |