kbratowski Model Opla : OPEL ASTRA 1.6i automat
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 09:57 przeciaganie biegow w automacie
Witam od pewnego czasu moje autko (skrzynia biegow automatyczna) dziwnie sie rano zachowuje chodzi mi oto ze na zimnym silniku przeciaga pierwsze dwa biegi tzn zanim je przelaczy silnik potrafi osiagnac nawet 3500 obrotow albo i lepiej ale jak juz sie przelaczy to wszytsko dzila juz poprawnie moze ma lub mial podobny problem jezeli tak prosze o pomoc bo jak wszyscy wiedza automatyczne skrzynie lub ich naprawa jest droga.:) probowalem juz nawet popuszczac gaz bo wtedy szybciej sie biegi redukuja ale nic nie pomoglo a moze TTTM:):):)
Ostatnio zmieniony przez kbratowski Pon Lis 19, 2007 10:04, w całości zmieniany 1 raz
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : ASTRA F C14NZ BLAUMONSTER
Wiek: 21 Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 437 Skąd: z NIENACKA
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 17:58
kbratowski napisał/a:
tego to chyba najstarsi indianie nie wiedza dlatego ze mam autko od 4 miesiecy i tak juz sie dzialo
ojojoj!!
wymien olej to porozmawiamy
pozdrawiam
kbratowski Model Opla : OPEL ASTRA 1.6i automat
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 20:40
slyszalem ze w asterce nie wymienia sie filtra w skrzyni bo trzeba ja otwierac i robi sie to dopiero jak skrzynia padnie robi sie tzw plukanke tzn zmienia sie olej 2 razy raz za razem o ile to prawda to nie wiem moze ktos wie i jaki olej polecacie wiem ze dextrol sie leje ale jaki????? prosze o pomoc